Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem adják át a helyüket...

Miért nem adják át a helyüket az emberek a buszon? Ráadásul némelyik kedves ember még simán fel is lök, annyira tolakszik.

Figyelt kérdés
8. hónapban járó kismama vagyok, hatalmas pocakkal, tehát rendesen látszik hogy terhes vagyok. De terhességem alatt egyszer sem tapasztaltam, hogy tapintatosabbak lennének velem az emberek a tömegközlekedésben. Vagy csak nekem nagyok az elvárásaim?
2008. szept. 21. 19:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyok az elvárásaid...sajnos ilyen "paraszt" társadalomban élünk...két választásod van: vagy belenyugszol a helyzetbe, vagy kiköveteled a neked járó tiszteletet, és egyszerűen megkérsz valakit, hogy álljon fel, mert nem bírod már...lássuk mi történik...nem hiszem hogy valaki annyira rosszindulatú lenne, hogy nemet mondjon. sok szerencsét:)
2008. szept. 21. 19:53
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos valóban ez a helyzet... :( Egyszer egy terhes barátnőmmel utaztunk a helyijáraton, 3 héttel a szülése előtt, ráadásul nyár volt, úgyhogy még a kabát sem takarta el a hatalmas pocakját. Tömve volt a busz, Akkora tömeg volt, hogy a barátnőm pocakja szinte belenyomódott a mellettünk ülő kb. 15 éves iskolás fiú rcába. A fiú meg sem mozdult, bármennyire kanyargott a bsuz, és bármennyire alig bírt kapaszkodni az amúgy 155 cm magas barátnőm. Végül egy kb. 70 év körüli idős bácsika kelt fel a helyéről és adta át neki. A "vicc" az, hogy a fiú még ekkor sem kapcsolt, illetve gondolom nem akart, csak bámult kifelé az balakon... Szomorú.. :(
2008. szept. 21. 19:59
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, miről beszélsz! A legtutibb, mikor fiatal férfiak merednek ki a METRÓ ablakán! Ha van annyi eszük, hogy ez gáz, akkor meg a plafont találják felettébb izgalmasnak. Biztos a tájban gyönyörködnek. Bár azért nekem általában szerencsém volt és átadták a helyet, bár általában az idősebbek. Néha nincs pofám leülni az idős néni által felkinált helyre a sok, kényelmesen üldögélő, fülhallgatós fiatal mellé. (A fülhallgatótól még lát az ember, nem?? Mert már nem vagyok biztos benne!!)
2008. szept. 21. 20:01
 4/18 anonim ***** válasza:
85%

Ez bizony sajnos így van. A sorban legtöbbször előre megyek: "Jaj ne haragudjon úgygörcsöl a hasam, lenne olyan kedves..." Buszon keresek vlm fiatal srácot: "Ne haragudj, de muszáj leülnöm, mert nem érzem jól magam...." STB Bunkó társadalom mellett bunkó megoldás. A lényeg, hogy lesz helyed és várnod sem kell.

Legalább ezt a néhány hót használjuk ki nem?? :-DDD

2008. szept. 21. 20:02
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Hú, ez jó téma! 35 hetes vagyok, s nekem is jó nagy a pocakom. 16 hetesen kezdett látszani, ekkor még jó tapasztalataim voltak a buszon / villamoson, de KIZÁRÓLAG NŐK adták át a helyet, volt, hogy egy 65-70 éves néni akarta átadni. A férfiak paraszt módjára viselkedtek általában, sőt, volt, hogy megpróbáltak kikezdeni velem... Na bravo! Egyszer egy hipermarketben a WC-ről kijövet nekem kellett tartanom az ajtót kb. 25 nőnek, akik befelé nyomutak - tehát a nőcik is tudnak néha alaktani. A zebráknál senki sem áll meg, pedig belóg a hasam az útra már. Ma volt a csúcs a boltban: férjemmel állunk a sorban, előttem egy nőci, akihez odamegy a barátnője/ismerőse egy másik kosárral, s végig a sorban arra vár, hogy előre engedjük. Biztos ekkora hassal fogom a középkorú nőt előrepofátlankodni haygni. Végig a hasam nézte, majd gilkos pillantásokat lövellt felénk, még a pakolászásnál is. Mindkettőjük kosarában alig volt vmi, tehát ha beszélgetni akartak volna tovább a pénztár előtt közvetlen, miért nem ngedett a másik előre...? Bocs, egy kicsit elrugaszkodtam a tömegközelekedéstől, de végül is egy kalap alá lehet venni, mert nemcsak a buszon vannak paraszt emberek, hanem mindenütt - sajnos. Viszont megismerkedtem annyi kedves kismamával és anyukával, hogy csak na! :- ) Csak hogy vmi pozitv kicsengése is legyen a kommentnek.
2008. szept. 21. 20:09
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Az a legszebb (amit már nem egyszer tapasztaltam), amikor szépen alaposan megszemlélik a pocakomat, nyilván megállapítják magukban, hogy terhes vagyok, aztán elmerülten elkezdik tanulmányozni a körmüket/a tájat/a cipőjük orrát/stb. (a megfelelő rész aláhuzandó...)
2008. szept. 21. 20:25
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok szólós fajta, tudom az lenne a jó.. a multkor a páromba kapaszkodtam már annyira rosszul voltam, vegre felszabadult egy ulohely, es leult egy 12 eves kislany, de igy bestartolt durvan.. pedig talan a fiataloktól jobban elvárható..

Mondjuk en nem igy lettem nevelve, engem anyam pl megvert, amikor a buszon átadtam a helyem egy terhes ciganyasszonynak.

Sajnos szerintem az emberek nem csak az hogy magukkal torodnek, hanem fogalmuk sincs, milyen terhesnek lenni. Vagy nemtudom. :( Mondjuk ez meg nem indokolja, hogy engem is siman felloknek.. en a kezemet a pocim elott tartva kozlekedek :(

2008. szept. 21. 20:30
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
igaz,nem tömegközlekedés,de orvosi rendelőkben is hasonló a helyzet...35.hetes terhes voltam,hatalmas pocakkal,tele a váró,mindenki ült,rajtam kivül,és senki nem adtá át a helyét....vérvételnél is hasonló helyzet volt,sőt a nőgyógyásznál is, a nem terhesnők rendesen szidták a kismamákat,hogy mit képzelnek stb. ....
2008. szept. 21. 20:35
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Nekem a kedvencem az volt, amikor ultrahangra vártunk, és volt néhány lány, akit elkísért a párja. A 30-35 év körüli férfiak békésen ücsörögtek a párjuk mellett, miközben néhány lány jó nagy pocakkal ácsorgott. Ha annak a férfinak nincs annyi esze, hogy átadja a helyet, akinek a felesége épp babát vár, akkor mit várunk bárki mástól.

Egyébként nekem is az a tapasztalatom, hogy az idősebbek hamarabb átadják a helyet, mint a fiatalok.

2008. szept. 21. 21:00
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Az én esetemben se volt jellemző,hogy átadták volna a helyet.Aztán ha ültem esetleg,még én éreztem magam kellemetlenül.Ugyan úgy volt,mint a többieknél.Jól megbámulták a hasam,azt ennyi.Én is úgy utaztam a tömött 7-es buszon,meg a forgalmas utcán is,hogy a hasam elé tettem a kezem.De úgy vettem észre,hogy a babakocsisokkal sokkal kedvesebbek,de inkább az autósokra jellemző.Átengednek az úton.A járókelők még most se olyan előzékenyek,de azért jobb,mint a pocakos időszakban.
2008. szept. 21. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!