Melyek azok a fiú, lány nevek amik minden korosztályban megállják a helyüket? Szerintetek?
Pompónia. (Nem vicc,tényleg létezik!)
Becenvei:Pompi,Popi,Popó,Pompó,Nia.
Szerintem lányneveknél azok,
- amik nem becézett formájúak, mint pl. Eperke, Panka...
- meg amikről nem egyből egy édes kislány jut eszedbe, mint pl. Málna, Lili...
Fiúneveknél is fontos, hogy ne kisfiús legyen, vagyis ne egy kisfiú jusson eszedbe a név hallatán
Az a legjobb, ha olyan nevet választasz, amit kicsiként becézhetsz is, de ha mondjuk doki lesz belőle, vagy ügyvéd, akkor ne kapjon mindenki röhögőgörcsöt a tárgyalóteremben. Lánynevek esetén pl Anna (kicsinek Panka).
Fiúból szerintem Tamás, Péter, Balázs, Zsolt, Gábor, Mátyás, Róbert, Zoltán.
Lány: Zsófia, Anna, Veronika, Eszter, Andrea, Anita.
Ez az én véleményem, persze van több is, de ezek voltak azok nevek, amik kapásból beugrottak válaszként erre a kérdésre.
pl Viktória
de olyan túl sok szerintem nincs, mert mindig vannak divathullámok nevekben is, meg olyanok is amiket most már öregesnek érzünk, 30 éve meg nagy divat volt, illetve vannak visszatérő divatok is, pl most a régi magyar nevek
Lány:
Linett
Elen
Orsolya
Edvina
Zselyke
Peónia
Evica
Fortuna
Indira
Dalida
Arikán
Mirabel
Vitolda
Jutka
Ofélia
Lotti
Kamélia
Kreszcencia
Hajnácska
Rikarda
Szemőke
Relinda
Annarita
Marilla
Harmat
Orália
Üdvöske
Mimóza
Biri
Szilvesztra
Pandora
Etel
Admira
Noa
Akilina
Emerita
Teónia
Pintyőke
Urzula
Alvina
Fehéra
Alfonza
Jáhel
Grizeldisz
Janina
Kimberli
Ténia
Kozima
Angyalka
Szirom
Egberta
Adelgunda
Celina
Maxima
Arlett
Peregrina
Mirandola
Szalóme
Szavanna
Iringó
Lauretta
Helka
Hippolita
Szelina
Dea
Szellőke
Szimonett
Pauletta
Enna
Karin
Norina
Lilia
Szantina
Relli
Perpétua
Molli
Honorina
Armilla
Celerina
Enet
Celeszta
Aszpázia
Zseraldin
Eugénia
Marinka
Harmatka
Médi
Dulcinea
Domitilla
Mirabella
Lucilla
Juliska
Titánia
Szinta
Asma
Adelgund
Atalanta
Jusztínia
Aurea
Orgona
Fiú:
Fodor
Éneás
Júda
Kurt
Kájusz
Kelemen
Csegő
Leonidász
Zuboly
Tádé
Tarzíciusz
Mirkó
Rókus
Atlasz
Szelim
Szemere
Uzor
Zotmund
Szelestény
Omár
Kolumbán
Szelemér
Aggeus
Keled
Kurszán
Ferdinánd
Hartvig
Martos
Csege
Bódog
Szeráf
Dános
Beke
Gorgiás
Bökény
Kázmér
Tarcsa
Hont
Alpár
Karion
Bozsó
Gedő
Barta
Lantos
Bernárd
Platón
Tege
Bónis
Gedeon
Zombor
Detre
Ugron
Urbán
Oguz
Décse
Agapion
Regős
Trisztán
Kajetán
Erős
Ellák
Petres
Noé
Berec
Szilamér
Ajándok
Fortunát
Gyárfás
Aurél
Gejza
Otelló
Rúfusz
Rolf
Mendel
Eduárd
Hippolit
Nepomuk
Baltazár
Mózes
Lionel
Járfás
Kasszián
Keszi
Bekő
Szervác
Ardó
Pongor
Szaniszló
Nátánael
Bazil
Tarcal
Lizander
Zénó
Jávor
Vitályos
Everard
Pósa
Zéta
Odin
Geraszim
Igazából szerintem bármelyik név lehet ilyen, hiszen az adott személy úgyis hozzászokik a nevéhez, és a környezete is maximum elsőre találja furának, utána már nekik sem téma.
De amúgy általában az ilyen "semleges" nevek azok, amik se nem túl komolyak egy gyereknek, se nem túl gyerekesek egy felnőttnek. Mint pl. fiúknál a Tamás, Péter, Richárd, Erik, Balázs, Krisztián, András, Andor, stb.
Lányoknál meg az Anna, Ildikó, Erika, Beáta, Csilla, Viktória, stb.
Ezek szerintem se nem túl gyerekesek, se nem túl öregesek, minden korosztályban elfogadható nevek.
De nem hinném, hogy a saját tapasztalataink alapján kéne megítélni, hogy milyen lehet egy Lili néni vagy egy Kevin bácsi, tekintve, hogy mire ezeknek a neveknek a viselői néni illetve bácsi korba lépnek, addigra nem ők lesznek az egyetlenek ilyen névvel, sok más kortársukat is így fogják hívni. Az akkori babák számára lehet, hogy pont a most felkapott, modern neveket fogják öregesnek találni.
Szerintem minden olyan nev ami nem tul kirivo
Csak par pelda amit szerintem inden korosztalynak elfogadhato
Anna, Anita, Aniko, Dora, Nora, Agnes, Renata, Viola, Roza, Julia, Judit, Erika, Veronika, Hajnalka, Bernadett, Andrea, Zita, Rita, Rebeka, Agota, Kata
Zoltan Andras, Zsolt, Tamas, Peter, Levene, Gabor, Laszlo,Marton, Bertalan, Norbert, Robert, Nandor, Miklos, Daniel, David, Adam,
es rengeteg ilyen nev van meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!