Hogyan kell szülész orvost választani?
Mindenkitől azt hallom, hogy orvost érdemes választani terhesség idején. De közben sokszor hallom azt is, hogy a választott orvos pont a szülésnél ment el nyaralni.
Feltétlenül szükséges orvost (gondolom, itt a szülészre gondolnak) választani, vagy szülés előtt 1-2 hónappal elég konzultálni egy szülésszel, hogy hajlandó lenne-e a szülést levezényelni?
Akik választottak orvost, azok hogy csinálták: bementek egy-két doki rendelésére, és amelyik a legszimpatikusabb volt, azt megkérdezték, szülhetnek-e nála?
Ilyenkor miképpen,mennyit kell fizetni a fogadott orvosnak?
ha alapvetően rendben zajlik a terhesség, akkor nem kell fogadott orvos. Ha beültetett, akkor bizonyára van. Ha valami gondotok van/lesz akkor bizonyára kell, amúgy nem sok értelme.
Szüléskor meg a műszakos személyzet néha rád néz, és a szülész meg foglalkozik veled kb 20 percet.
Ha valami gond van, lesz ott, aki tudja kezelni.
Érdemes, akkor, ha már volt vetélés, koraszülés, császár...szóval komplikációk a családban (előzmények), vagy nagy a császár valószínűsége (pl. sokdioptriás szemüveg, veszélyeztetett terhesség..stb)
Amúgy igen, ez gyakori, hogy a busásan fizetett doki nyaralni / telelni megy azon a pénzen, amit épp azért fizet a kismama, hogy ellássa...
Szóval nem feltétlen érdemes orvost választani. Marad a szülésznő fogadás, de mi van akkor, ha végül megcsászároznak mégis, akkor meg a szülésznőnek nincs sok haszna...
Ha nem bízol az ügyeletes dokikban, akkor érdemes szülészt választani, de ahogy írod, elegendő mondjuk szülés előtt másfél-két hónappal megfogadni, persze lehet, hogy már addigra "betelik a doki naptárja". Mert amúgy elég sokba kerülne folyton fizetni minden terhestanácsadásért plusz a szülés még ennek kb. 10-szerese!
Ez a szimpátia útján történő választás logikus, jó!
Sajnos nálunk Esztergomban a Vaszary Kolos Kórházba nagyon le kezelőek az orvosok és hiába mész időpontra akkor is órákat vársz mire be jutsz a rendelőbe, és ez miatt szeretnék csak orvost fogadni.
21 éves kismama vagyok persze tudom mindenki fél a szüléstől de valahogyan én kimondottan,és félek hogy hagynak szenvedni majd ahogyan az anyukámat is. Anyukám túl hordta a kis húgomat és így is reggel fél 8 kor burkot repesztettek nála,és 23:45 re született meg Jázmin és azt sem vették eszre az orvosok hogy a nyakára,lábára van tekeredve a köldökzsinór.
ezeket szeretném én el kerülni csak nem tudom hogy érdemes e lenne fogadni orvost.
Barátnőmnek csak szülésznője volt, elégedett volt így is. Inkább természetes szülésnél az ő személye a fontos, nem a dokié.
Nekem sem volt választott orvosom, de nekem szülésznőm sem (programozott császármetszés volt magánkórházban, tudtam, hogy az ügyeletesnél sem lesz gond).
Én választottam dokit. Az első terhességnél, amelynek missed ab lett a vége még egy másik dokinál voltam 2x egy ismerős ajánlására, de nem tetszett a stílusa.
Mikor újra jött a baba, egy barátnőm dokijához mentem, nagyon jó döntés volt. Azóta szültem, éves nőgyógyászati szűrésre is hozzá jártam, most jön a következő baba. Hugom és több ismerősöm is szült azóta nála. Igaz drága, de nagyon jó, nekem megéri.
Nem tervezek dokit fogadni... Persze, ha vmi gond adódna, átgondolnám, de egyenlőre minden rendben, nem fogadok dokit.... Azt a pénzt inkább költöm majd a babára!!! :)
13 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!