Hogyan kell orvost választani?
Mindenkitől azt hallom, hogy orvost érdemes választani terhesség idején. De közben sokszor hallom azt is, hogy a választott orvos pont a szülésnél ment el nyaralni vagy síelni.
Feltétlenül szükséges orvost (gondolom, itt a szülészre gondolnak) választani, vagy szülés előtt 1-2 hónappal elég konzultálni egy szülésszel, hogy hajlandó lenne-e a szülést levezényelni?
Akik választottak orvost, azok hogy csinálták: bementek egy-két doki rendelésére, és amelyik a legszimpatikusabb volt, azt megkérdezték, szülhetnek-e nála?
A választott orvos esetében, normális terhesség esetén kb. hányszor szokták / kell meglátogatni a dokit szülésig?
Én több ismerősömtől hallottam nagyon jó véleményeket az orvosomról, így a terhességeim legelejétől hozzá jártam. Két gyermeket szültem Nála, még tervezünk egy harmadikat is.
Az első babámnál veszélyeztett voltam a 20. hétig, tehát addig egy picit sűrűbben kellett járnom, a második terhességem viszont mintaterhesség volt, havonta jártam hozzá terhesgondozásra.
Az benne van a pakliban, hogy éppen akkor jön Neki közbe valami, de egy jobb érzésű doki ilyen esetben gondoskodik a megfelelő helyettesítésről. A második babámat szültem, amikor a szobatársam dokija elutazott síelni /pont a kiírt napon/, de előtte nagyon körültekintően átadta a.szobatársamat egy megbízható kollégájának.
Mi már tisztáztuk a dokimmal az elején, h mikor megy szabadságra, nem is vállalt volna, ha egy hónappal később szülnék...
Egyébként az én dokim a kórházban is rendel, első 2 alkalommal ott voltam nála, aztán felkértem először a terhesgondozásra, utána pedig a szülésre is.
Ha kórházban/SZTK-ban mész dokihoz, nincs idő semmire, nem tudsz kérdezni sem normálisan, futószalagon megy minden. Magánrendelésére havonta járunk, ott mindenre van idő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!