Terhességi cukorbetegség?
35 hetesen küldött az orvosom cukorprofilra, a 6-ból 5 érték 7 felett volt, egyből diabetológus és inzulin a diéta mellett szülèsig. Kórhàzban csak egy napot kellett töltenem, akkor kaptam meg az első egység inzulint és azért kellett befeküdni nehogy nagyon levigye a vc szintet.
Szerintem nézz szét hogy néz ki a 180ch diéta és próbàlj barátkozni a gondolattal
Kedves kérdező!
Nekem ugyan "csak" 7,9 volt a terheléses, és már nem emlékszem miért de korábban néztek terhelésest. Szerencsém volt, utólag így látom. Nekem 180g-os diéta volt, de a végén már nagyon sokat kellett "mókolni", mert egyre kevésbé tolerálta a szervezetem főként a reggeli CH bevitelt. Azt hiszem az utolsó reggeli CH értéket 12-13-ra kellett levinni. Semiképp sem szeretnélek megijeszteni, csak az 37-től 39 hét volt ilyen vacak. A többi egész jó volt, bele lehet jönni, étkezési naplót vezetni kell mért értékekkel, mert onnan tudod követni mit mikor tolerál jobban a szervezeted, mert van azért 1-2 dolog ami egyénenként lehet változó. Ja, és nekem a GDM diéta megkezdése után pár héttel az ingadozó vérnyomásom is helyreállt. Nem tudom ettől-e, de utána nem volt gond.
Abban igaza van a korábbi válaszolónak, hogy nem fogsz labdára hízni, az tutti, mert ez egy maximálisan kiegyensúlyozott étrend. Én pl. 1,5 kilót híztam. Egy másik válaszolónak meg abban van igaza, hogy vannak kórházak, ahol fehér zsemlét, meg krumplipürét kapsz, mert pont leszarják, hogy GDM-es vagy, kapod ami van. (és elkeserítő, hogy éppen a SOTE I-en)
Jó szívvel merem ajánlani a durum liszteket, sok mindent ugyanúgy lehet készíteni belőle, mint a búzafinomlisztből. Persze van pár dolog, amit nem (pl. lángos). Én már most sejtem, hogy megint GDM lesz a vége, bár még csak 5. hét a harmadik gyermekkel, de nincsenek illúzióim. Ha gondolod keress nyugodtan privátban, megtartottam a GDM-es recepteket, feljegyzéseket, mit hol szereztem be, stb. Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!