Terhességi cukorbetegség! 38+4 hetes vagyok, eddig teljesen rendben voltak a cukraim, mitől romlottak az értékek így a végére?
Ne légy elkeseredve!!! Nagyon sok minden okozhatja, és a 7,7 bár nem az ideális, de még mindig nem tizenvalahány. Egyébként a napokban hidegfronti hatás volt jellemző, ami szintén emelheti, én is mértem 7 felettit, ugyanolyan étkezésnél, amilyennél korábban bőven 7 alatt volt a vc.
31 hetes, terhességi cukorbeteg kismama
Mindenképpen konzultálj a dietetikussal, mert nekem ugynígy volt, sőt , előre szólt, hogy a vége felé már sokkal rosszabbul fogja tolerálni a szervezetem a CH-t. Gondolom főleg a reggeli mérések "rosszak".
Nekem úgy sakkoztunk már az utolsó hetekben, hogy az étvágyam is elment, mert egyre lejebb és lejjebb került a reggeli CH összértéke, a legutolsó azt hiszem már valami 13g körül volt.
Ha nem tudsz már vele egyeztetni, akkor nézd meg a naplóban, hogy mikor volt magas, és ott annál az étkezésnél csökkents a CH-n, de máshová, leginkább ebéd utánra tessék beiktatni a maradékot, a 180g legyen meg.
Esetleg még az lehet, hogy egy-egy ételre reagálsz így. Nézd meg van-e azonosság az ételféléknél amikor magasat mértél. Ha igen, akkor azt az ételt vedd ki, vagy edd délután, vacsorára. Nekem ilyen volt a végén már a túró és a sajt is. Ha más nem megy próbáld meg telefonon elérni, naplód legyen kéznél, biztosan tud okosat mondani. Kitartás, már itt a vége a kanyarban! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!