Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukorbetegség?

Terhességi cukorbetegség?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam terheléses cukor vizsgálaton. Éhgyomri 4,8 lett. A 120 perces 8,8. Jövőhét pénteken megyek az orvosomhoz. Akiknek ilyen értékei voltak, milyen kezelést kaptak? Csak diéta, vagy inzulin, esetleg kórházba kellett menni? Addig is amíg nem jutok el a dokihoz, kerülöm a szénhidrátokat.
2016. márc. 19. 15:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%

8,8 ra diéta van. 10 fölött adnak inzulint.

ne kerüld a szénhidrátot, nem az a lényege, hogy nem eszik az ember, hanem pont az, hogy eszik,méghozza pontos mennyiséget. napi 160gr. találsz neten táblázatot, melyik ételben mennyi a szénhidrát, lehet méregetni, legalább belejössz mire odakerülsz :)

cukor és méz tiltólistás, többit mérve lehet enni

2016. márc. 19. 16:02
 2/16 A kérdező kommentje:
Igen, néztem neten, hogy milyen diéták vannak, számolgatni kell, napi 5x enni, stb, majd gondolom megtanítják ezt nekem pontosan. Úgy értettem, hogy kerülöm a szénhidrátokat, hogy nem eszek cukrosat, fehér kenyeret, ilyesmit, de nem akarok koplalni. :-)
2016. márc. 19. 16:08
 3/16 anonim ***** válasza:
42%

Dietetikust kell majd keresned vagy esetleg diabetológiára menni. Ahova küldenek.Erre inkább diéta lesz.

És nem csak 160grammos szénhidrát diéta van.Létezik 180 is és kevesebb de ezt személyreszabottan fogjàk kitalálni és étrendet összerakni. A kórházakban is adnak fehér lisztes sima zsömlét csak a mennyiség a lényeg.Attól is függ mi a többi menü.

Meg lehet érdemes lenne beszerezni egy vércukormérőt is majd jogy tudd ellenőrizni magadbak.

2016. márc. 19. 16:19
 4/16 anonim ***** válasza:
98%
Ahány kórház és orvos, annyi szokás. Nekem 9,2 lett a terhelt értékem. A nőgyógyászom diabetológiára küldött, és megmondta, ha A dokihoz kerülök, akkor inzulint fog adni, ha B orvoshoz, akkor diétát fog javasolni, hátha elég az is. Szerencsére B-hez kerültem, így kapott egy esélyt a diéta. Nagyon pontosan tartottam, nekem 160 grammot írtak elő, befeküdnöm nem kellett, először hetente, majd két hetente kellett mennem próbareggelis vérvételre (éhgyomri vercukrot néztek, aztán meg kellett ennem a reggelimet és egy óra múlva újra néztek vercukrot). Nagyon fontos, hogy három óránként kell enni és tartani a mennyiségeket és fontos, hogy gyors vagy lassú felszívódású a szénhidrát. A fehér lisztes dolgok kerülendők, amit a hármas ír az hülyeség. A kórházban nem azért adnak fehér zsemlét, mert az jó, hanem mert olcsó.
2016. márc. 19. 17:00
 5/16 anonim ***** válasza:
18%
Minek kellett lepontozni?? Nálunk így szokás ezt irtam le.Nagyon haszontalan vslasz volt de tenyleg.szanalmasak vagytok
2016. márc. 19. 17:08
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon okos vagy 4-es!
2016. márc. 19. 17:10
 7/16 A kérdező kommentje:
4-es: Nehéz tartani a diétát? Mármint nem leszek éhes? Persze mindenképp be fogom tartani amit előírnak, hiszen a kisbabám egészsége és a saját egészségem sokkal fontosabb, minthogy megegyek egy sütit.
2016. márc. 19. 17:12
 8/16 A kérdező kommentje:
Én mindenkinek zöldet nyomtam, senkit nem pontoztam le....
2016. márc. 19. 17:17
 9/16 anonim ***** válasza:
93%

Talán azért lettél lepontozva, mert káros tanácsot adtál. A fehér zsemle, kenyér stb nagyon szépen meg tudja dobni a cukrot, egy negyed fehér zsemlével meg sokra nem megy az ember, csak megdobja a cukrot, aztán egy óra múlva újra éhes lesz. Az ebédre elfogyasztott ch meg teljesen lényegtelen a reggeli ch meghatározásánál, tehát nincs olyan, hogy egyik étkezésnél megemeltetem a cukromat, a többinél meg majd kevesebbet eszek, aztán egál lesz. A lényege a diétának pont a vércukor ingadozásának elkerülése.

Ne aggódj kérdező, nem annyira nehéz. Én pl éhes sohasem voltam mellette, csak kívántam a süteményeket, de megtanultam nagyon jól sütiket sütni úgy, hogy ehessek belőle, ne dobja meg a vércukromat (nem volt bent se cukor, se fehér liszt stb).

2016. márc. 19. 17:24
 10/16 anonim ***** válasza:
94%

Nem leszel éhes. A Ch diéta tulajdonképpen egészséges étkezés. A vércukor nem leng ki, hanem folyamatosan megfelelő szinten van tartva.

A dietetikus el fogja részletesen mondani, de olyan szabályokra is figyelni kell (saját dietetikus alapján), hogy 10 óránál többet ne tölts ételbevitel nélkül, alvást is beleszámítva. Lefekvés előtt KELL enni, bár nagyon minimális mennyiséget (pl. két Korpovit keksz). Ezzel együtt 6 étkezés ajánlott, nagyjából 3-4 óránként.

Az étkezések összetételét fogja pontosan elmondani a dietetikus, hogy melyiknél milyen felosztásban és mennyiségben ehetsz lassú és gyors felszívódású szénhidrátot.

Kellemes mellékhatása, hogy nem fogsz hízni, azaz a testzsírod nem fog gyarapodni a terhesség során.

2016. márc. 19. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!