Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért mindenki a hízással jön?

Miért mindenki a hízással jön?

Figyelt kérdés

19hetes vagyok.Aránylag normál tempóban hízok bár alapból eleg nagy darab vagyok ( nem hájas de magas és erősebb alkat,bár a hasamon volt azért felesleg de dagadt nem voltam). Mivel sokszor puffadok(nem terhesen is) ezért néha nagyobb a hasam,de általában az espumisan használni szokott.

A környezetem egy része állandóan azzal jön hogy mekkora bálna leszek stb. Természetesen elmondom hogy stop elég legyen stb,de hiába. Viszont elég zavaró.Nagyon odafigyelek arra hogy mit eszek,persze ha néha moziba megyünk eszek pl nachost kolával ilyesmi de ez nem mindennapos/meg nem hetente van. Elég bántó. Azt egyikük sem kérdezi meg a babával minden ok? Hogy érzem magam? Ilyesmik... Csak a kátogást hallom,hogy nagyon fog lógni majd a hasam és a mellem stb.

De könyörgöm ezt úgysem tudom befolyásolni. Azt se higy stiás lesz vagy sem. Lehet szerencsém lesz és nem lesz kötényhasam de lehet az lesz.Honnan tudhatnám? Ha tehetnék ellene én sem azt választanám.. Azonkívül hogy sokat sétálok és figyelek a kajára mást nem tudok tenni.

Előtte nem sportoltam bem most fogom haskeményedéssel slkezdeni,de amennyit tudok sétálok.

Olyan rosszul esik.

Már lassan a terhesség is a fittnessr szól vagy nem is tudom.

Lassan csak az vállaljon gyereket aki vékony és szuper sportos?

Azzal meg nem tudok mit kezdeni hogy puffadok.Terhesség előtt is szenvedtem sokat ezzel. Ilyen alkat vagyok sajnálom.Ez akkora gond?

El vagyok keseredve....

Ismerek olyat akire 25kg ment fel a félidő után kórházba került annyira vizesedett..Tisztára felpüffedt az arca is.Szülés után elmúlt neki.És nem tehetett róla...

Szóval aki terhes az csak zabál ugye?

2016. márc. 18. 12:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én vékony vagyok, sportos és alacsony, de mégis folyton a kilókkal jöttek. Eleinte megsértődtem rajta, de aztán a védőnő elmagyarázta, hogy ez nem a fitneszről szól. Nem a külsőről. És igaza volt.

Hanem arról, hogy a térdeid elbírják-e majd a többletet és arról, hogy vizesedni fogsz-e még a plusz kilókra, ami újabb plusz kilókat jelent-e majd. Ami pedig toxémiát esetleg, és hosszú kórházi bentlétet, amit nyilván senki sem akar magának.

Én összesen 12 kilót híztam (ami nem kevés egyébként), és a szüléssel lejött 7, 2 hete szültem. A hasam még mindig 20 hetesnek látszik sajnos. Én nagyon megbántam, hogy nem figyeltem oda jobban.:/ És nemcsak esztétikai szempontból, hanem az egészségem miatt is...

A séta nagyon jó, én amíg bírtam, sétáltam sokat naponta, munkahelyre, haza, hétvégente nagyobb sétákat tettünk, kb. 30. hétig tök jól ment, aztán abbahagytam, mert nem bírtam.

2016. márc. 18. 12:25
 2/14 anonim ***** válasza:
58%
Az ismerőseid bunkók. Én kövér vagyok, de még az orvosok sem jegyezték meg soha. A családomban meg senki sem bánt érte. Amit tudunk megteszünk, mi mást lehetne még? Ha ezek után valaki bánt, akkor az az ő ostobasága.
2016. márc. 18. 12:50
 3/14 anonim ***** válasza:

Az àtlag normàl súlyú kismamàk súlygyarapodàsa 7-13 kg. Te meg vékony voltàl 1#,azaz kb a 10-15 kg az ideàlis neked. A túlsúlyos kismamàk esetén szoktàk a max 6-12 kg- t mondani.

De van ehhez tàblàzat a neten. Az a fontos,hogy ha magas/alacsony bmivel kezdi vki akkor jobban kell figyelnie mit eszik.

Én túlsúlyosan kezdtem 12kg jött fel,AMI NEM SOK!!! Még nekem sem,aki nem vékonyan lettem vàrandós. Szülés utàni délutàn 16kgval voltam kevesebb.

Ràadàsul 10kg az első 12hétben jött fel.

Arra kell figyelni,hogy ne hirtelen ugorjon meg a súlyod mert az jelenthet gondot,pl belső ödéma,vérzés stb. Az hogy 12 vagy 20 kgval leszel több,nem terheli meg jobban a szervezetet,mint maga a gyerek kihordàsa(belső szervek helyzetének vàltozàsa,szìv leterheltsége stb). Persze nem kell és nem is ajànlott 30kg vagy még több hìzàs. Sőt. De a màsik véglet akik csak 3-4 kgt hìznak ,mert ez sem egészséges!!!

A vizesedésről senki nem tehet,ahogy a mellméret növekedéséről,a baba súlyàról,magzatvìz mennyiségéről stb... Ezek pedig mind mind befolyàsoljàk a súlygyarapodàsodat.

Nyugi. Oda kell figyelni és ennyi,màst úgysem tehetsz.

2016. márc. 18. 12:59
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos nekem a védőnőm is ilyen beszólogatós.Azt mondta jó lenne ha 5-6kilónal többet nem híznék. Amit nem tudom hogy csináljak hiszen figyelek de erre képtelen vagyok.Mert sosem fogyókúráztam/diétáztam.A kezdő súlyom 180cm-hez 82kg volt de nem látszott meg túlzottan.Erős csontú vagyok tiniként spritoltam szóval izmom is maradt azért de persze nem vagyok nádszál ez tény.A mellem terhesség előtt E kosaras volt most így a felénén már kicsi az F kosár és nagyon nehezek is :(

Ha nassolhatnékom van akkor is diabetikus dolgokat eszek vagy update termékeket. Ritkán ha mozi szülinap ilyesmi van akkor "bűnözök" de amúgy inkább almát eszek. Próbálok figyelni mindenre de kezdek megkattanni ebbe a kalória figyelgetésbe ;(

2016. márc. 18. 13:18
 5/14 anonim ***** válasza:

Szerintem is elég odafigyelni, a terhesség valóban nem a fittnessről szól.

Elsőnek én is mondanám, hogy teljesen normál hízás a 12 kiló (nem az a mérvadó, hogy Rubint Réka csak 8 kilót szedett fel).

Én is vékonyan kezdtem, 10 kilót szedtem fel. Az orvosom végig dícsért, hogy az tökéletes. A súlytöbblet e szüléssel eltűnt áfástul. Még tinikoromben sem voltam annyira vékony, mint a szoptatás idején.

2016. márc. 18. 13:22
 6/14 anonim ***** válasza:
mondjuk elküldöd a francba ezeket az embereket és kész.
2016. márc. 18. 13:43
 7/14 anonim ***** válasza:

Ha zavar a súlyod, akkor ne kalóriákat számolj, hanem menj el egy dietetikushoz és egy normális szénhidrát diétát állítson össze neked.

Az bonyolultabb, mint a kalóriaszámolgatás, viszont nem leszel éhes, nem hízol és egészségesebb is leszel. Megéri.

2016. márc. 18. 14:00
 8/14 anonim ***** válasza:
Ez vicces, én nagyon vékony voltam, mikor terhes lettem (48 kg 169 cm), viszont a végére 17 kg jött fel rám. 27. héten a védőnőm eléggé lehordott, hogy ne egyek annyit, mi lesz így velem, mennyit fogok hízni, holott akkor értem el egy normál bmi-t először életemben :D A dokim persze mondta, hogy végre, most ideális a súlyom, ne aggódjak. Szóval látod, én nem voltam túlsúlyos, mégis kaptam beszólást.
2016. márc. 18. 14:05
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

1. vagyok, lehet, hogy van, aki szerint nem sok (nekem a védőnő és a doki mondta, hogy a 12 sok), de a vékony nálam nem soványat jelent, csak vékonyat.

Sajnos nem fog ez a maradék 7 már lemenni szerintem (vizem lement, puffadás lement) csak sporttal. Amit kibírok, de elkerülhettem volna, ha nem eszem szőlőt szőlővel és olajos magvakkal folyton.

Most a hasam egy gömb maradt. Jobban kellett volna figyelni, egy barátnőm jobban figyelt és boldog anyuka volt, 2 hetes babával tök vékonyan. De hát, hülye a saját hibájából tanul:D

2016. márc. 18. 14:19
 10/14 anonim ***** válasza:

CSinos alakkal kezdtem a terhességet, 18 kilót híztam, de szinte semmi zsír nem volt rajtam. Július volt, dögmeleg, vizesedtem. A babától a végén már nehezebben kaptam levegőt, a hasamat alig bírtam cipelni. az alvás sem ment, nagyon vártam a végét. Most gondolj bele, ha még sok kilónyi zsírt is felszedek, mi lett volna.

Nagyon örülök, h végig odafigyeltem a testemre, mert a szülés után pár héttel már a régi voltam kívül-belül és úgy is éreztem magam.

Nem azért izélgetnek a hízással, mert most akarnak belőled fitnezskirálynőt faragni, hanem azért, mert ha nagyon meghízol, az egy dolog,h xarul fogsz kinézni és emiatt lelkileg is xarul leszel, hanem még a babádnak is árt. Nem beszélve arról, h mehetsz jó sok plusz vizsgálatra, cukorterhelésekre, dietetikushoz, diétára fognak, befektetnek a szülés előtt. ez nem vicc, a te egészségeddel játszhatsz, de a babádéval ne.

2016. márc. 18. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!