Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mindenki kövér lesz terhesen?

Mindenki kövér lesz terhesen?

Figyelt kérdés
Mert itt olvasgatva 50 kilósak 70+ kilósan szültek, stb. Elég ijesztő súlyokat olvasok, egy gyerek meg a hasában nem 20 kilós, akkor mitől híznak el egyáltalán? Van olyan is akire csak a +gyereksúly megy és aztán kijön és újra 50 kiló? Tényleg érdekel, nem értek ehhez.
2016. jan. 10. 18:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Háromszor szültem. Mindig 49-50 kg-ról kezdtem, max. 62 kg-ig híztam.

Jelenleg 51 kg vagyok, a legkisebb gyerek 7 éves. Utolsó szülés után egy fél évvel semmi felesleg nem volt rajtam. Sajnos...

2016. jan. 10. 18:41
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2016. jan. 10. 18:42
 3/13 anonim ***** válasza:
73%

Én túlsúllyal kezdtem a terhességet, ezáltal 75 kg-al kezdtem a terhességet és 80 kg-al mentem szülni, a kisfiam 3960 grammal született, vagyis én magamról még fogytam is, ugyanis közvetlenül szülés után 73 kg voltam. Szóval nem, nem mindenki hízik el terhesség alatt.

Viszont ami nem mindegy, hogy kinek mennyi a kezdő súlya. Mert általában akik eleve túlsúllyal indulnak, ők nem híznak sokat. Viszont sok olyan van, akinek eleve nagyon kevés a kezdő súlya, vagyis eleve nagyon nagyon vékony, így a terhesség során hiába szed fel 15 kg-ot, akkor sem lesz kövér, nem hízik el, mert tulajdonképpen amúgy is ráfértek a plusz kilók.

2016. jan. 10. 18:43
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Egyéni adottság.Bár sokszor én sem értem.Van,aki jobban vizesedik,az is pluszt eredményez.Optimálisan egyébként 12 kilónál többet nem kellene hízni.A vizesedést is ki lehet védeni.Mozgással,egészséges táplálkozással.Én pont 50 kiló voltam,mikor teherbe estem,58-al mentem szülni,és 49-el jöttem ki.Semmit nem változtam.
2016. jan. 10. 18:43
 5/13 anonim ***** válasza:
94%

Mindenkinek máshogy eeagál a teste a hormonokra, és máshova hajlamos hízni, függ ezen kívűl nyilván az evéstől, a pajzsmirigye állapotától (alulműködés lassítja az anyagcserét, ha keveset is eszik, akkoris könnyen felszaladnak a kilók), a folyadékfogyasztástól (túl kevés folyadék, illetve nem megfelelő étrend hozzájárulhat a vizesedéshez, ami simán megdobhatja a súlynövekedést akár önmagában is plusz 10 kilóval!).

A konkrét kérdésre a válasz az, hogy nem, nem mindenki lesz kövér terhesen. 56kilóval és 168 centivel kezdtem, most tartok 64-nél 34 hetesen, ami +8 kg. Ha olyan ruhát veszek fel, és szemből, vagy hátulról fotózom, akkor gyakorlatilag nem is látszik. Ugyanazokat a nadrágokat hordom, sem a lábamra, sem a karomra nem jött fel szinte semmi, amit felszedtem, az mind a hasamon van, ami viszont elég nagy.

2016. jan. 10. 18:45
 6/13 anonim ***** válasza:

A nagysúlyú az nem jelenti azt, hogy kövér.:) Igen, a gyerek nem 20 kilós, de van még vizesedés, van magzatvíz, van lepény, van hasznos hízás is.

A kis súlyúak a szakirodalom szerint átlagban többet híznak, mint túlsúllyal kezdő társaik, de ez sem törvényszerű.

Én alultáplált bmi-vel 8 kilót szedtem fel eddigre, a 31. hétre, ami a védőnőm szerint sok. Viszont feljönnek a régi felsőim, régi nacijaim, csak nagy a pocakom. Egyáltalán nem zabálok, normálisan eszem, de azért kicsit többet, mert pár kalóriával többet kíván a szervezet terhesen. De azért nem is élek salátán, ahogyan előtte sem.:)

A kórházból hazajövet már az emberek kevesebb kilók szoktak lenni és nemcsak a gyerek+egyebek miatt.

Vannak olyan, akik alig híznak, vagy keveset, persze. Én nem vagyok hízékony alkat, de mégis híztam már ennyit, szóval nem tudom, min múlik.:) De egyébként szoptatás után már tudsz sportolni, ha pedig nem tudsz szoptatni, akkor már egész hamar is.

Aztán kérdés, hogy valaki tud-e sokat mozogni terhesség alatt, én pl. már nehezen sétálok, régen még 4-10 km-t is mentem naponta a városban, terhesen. Aztán vannak a veszélyeztetettek, akik egész végig otthon vannak és kényszerpihiből nem igazán jár el az ember futni, hogy veszélyeztesse a kisbabáját.

28N

2016. jan. 10. 18:56
 7/13 anonim ***** válasza:

14kg jött fel,de ùgy hogy az első 3 hònapban előbb lement 3kg,nem làtszott,10 lement szülès utàn,most màsodszorra eddig -5kilò 12 hetesen,rosszullètek,alig hirok enni stb,ha ez ìgy megy tovàbb szerintem max annyi jön fel amennyi a baba miatt kell(vìz,több vèr,babasùlya,magzatvìz stb)

Nem tufom elkèpzelni hogy mehet fel 20-30kg,de biztos alkati dolog is,meg ki hogyan ètkezik.

2016. jan. 10. 18:56
 8/13 anonim ***** válasza:
Ugy látom azt hiszed, a terhességnél az anyában csak a gyerek van ami plusz súly, minden más csak háj. Nem. Hozzá jön még a méhlepény súlya, a magzatvíz súlya és egyéb élettani dolgok amik ehhez tartoznak. Ez nem 3 kiló, hanem sokkal több. Ráadásul ilyenkor a test ugy viselkedik, hogy arra is megy tartalék zsír aki egyáltalán nem hajlamos hizasra és alapból tök sovány, ez is a babának kell pl. a szoptatás miatt. Egy vékony alkatú nő vissza tud fogyni a kezdeti súlyára legkésőbb szoptatás végére.
2016. jan. 10. 18:58
 9/13 anonim ***** válasza:

9 kg plusz volt szülés előtti napon. Néhány nappal szülés után mértem magam,akkor már csak 1 kg. Tehát ennyi volt a testzsír belőle, minden más a gyerek és a "tartozékok".

Én szülés után híztam meg, viszont az nem szülés/gyerek miatt, hanem rossz étkezési szokások és kevés mozgás miatt. Életmódot váltottam, most már ismét a régi súlyomnál vagyok.

Nekem egyébként sokat segített az is, hogy enyhe terhességi cukrot állapítottak meg, ami miatt szénhidrát diétát tartottam. Soha nem voltam éhes, viszont gyönyörűen karban tartotta a súlyomat.

2016. jan. 10. 19:12
 10/13 anonim ***** válasza:
Sok nőt ismerek aki pár héttel szülés után úgy nézett ki mint terhesség előtt, különösebb erőfeszítés nélkül (ruhában). Azt azért ne felejtsük el, hogy a has bőre kinyúlhat, repedezhet, megereszkedhet, különösen ha valaki nagyon vékony, illetve hogy teljesen normális jelenség hogy a nők a kor előrehaladtával "puhulnak", felszednek egy kis zsírt. Ez általában akkor is megtörténik ha nem szülnek, bár manapság divat ezt a jelenséget elhallgatni meg szörnyűségnek beállítani.
2016. jan. 10. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!