Bárányhimlő ártalmas?
Nem veszélyes, ha már átestél rajta.
Kb 1 hónapja voltak a gyerekeim benne, és a gyerekorvos egyből azt kérdezte, hogy voltam e már bárányhimlős, mert akkor nem veszélyes.Szóval ezt orvos után mondom.
Ne aggódj! :)
Ha mar voltal baranyhimlos, akkor nem gond.
En a masodik trimeszterben voltam, amikor a munkatarsam baranyhimlos lett es eszrevettem, hogy rajtam is vannak pottyok. A haziorvosnak mutattam meg aznap es sajnos nem tudta kizarni, hogy baranyhimlos kiutesek. Anyukam meg annyira bepanikolt, hogy nem tudta biztosan megmondani, hogy voltam-e mar baranyhimlos. (Negyen vagyunk testverek es ugy gondolta, hogy voltunk mindannyian, de megeskudni nem akart ra.)
Vegul az orvosom addig telefonalgatott, mig a kozponti laborban elokerestek a terhesseg elejen levett vermintamat es abbol csinaltak ellenanyagszurest, ami pozitiv lett, tehat mar akkor is volt benne ellenanyag, voltam baranyhimlos. A kiuteseket valoszinuleg etelallergia okozta, de utana el is multak. Csak szerencsetlen voltam, hogy epp akkor jottek ki.
Szoval: mondta az orvos, hogy igy, hogy mar voltam baranyhimlos, nincs semmi ok aggodalomra, csak akkor lenne, ha terhesseg alatt kapnam el. Ne izgulj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!