Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bárányhimlő ártalmas?

Bárányhimlő ártalmas?

Figyelt kérdés
22 hetes terhes vagyok,és szerintetek ha már voltam bárányhimlős,de unokahugomnál voltam mais és megfogtam meg minden,az árthat a babámnak?Remélem nem.nagyon meg vagyok ijedve.
2016. márc. 16. 19:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha már voltál bárányhimlős, akkor nem veszélyes.
2016. márc. 16. 19:23
 2/7 anonim ***** válasza:
A fiam 2 hete gyógyult meg, nagyon durván benne volt (a hajától talpáig tele volt, épp felület nem volt rajta és még egy másik bőrbetegség is kijött rajta a bárányhimlőtől), én voltam vele éjjel-nappal, én kezeltem a hólyagokat. Én már voltam bárányhimlős, úgyhogy nem aggódtam, pedig most vagyok 18 hetes kismami.
2016. márc. 16. 19:40
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem veszélyes, ha már átestél rajta.

Kb 1 hónapja voltak a gyerekeim benne, és a gyerekorvos egyből azt kérdezte, hogy voltam e már bárányhimlős, mert akkor nem veszélyes.Szóval ezt orvos után mondom.

Ne aggódj! :)

2016. márc. 16. 20:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nem akarlak megijeszteni! És sajnos nem voltam gyerekkoromban himlős, majd 6 hetes terhesen elkaptam a 4 éves kisfiamtól, nem ajánlották megtartani a babát, 99 %-ot adtak annak, hogy beteg lesz. Állítólag első 12 hétben, és a szülés előtti hetekben veszélyes nagyon. De! Van egy ismerősünk, aki volt kicsiként bárányhimlős, majd 33 hetes terhesen ismét!!! elkapta a két gyerkőcétől, és mikor rájött, hogy elkapta, bementek a kórházban, már nem élt a baba. :( Meg kellett szülnie, bizonyítottan a himlő okozta. Mikor ezt elmeséltem a dokimnak, azt mondta, hogy szerinte ez iszonyat ritka dolog. Az is, hogy valaki kétszer (többször) kapja el, meg az is, hogy ilyen korú babánál bajt okozzon. Szóval azért valószínűleg ez rendhagyó eset, de nem árt vigyázni.
2016. márc. 16. 22:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Nem megyek el hozzá míg teljesen meg nem gyógyul majd az a biztos.Utolsó eléggé rám ijesztettél de remélem nemlesz baj.Nekedis köszönöm,hogy leirtad.
2016. márc. 17. 02:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha mar voltal baranyhimlos, akkor nem gond.

En a masodik trimeszterben voltam, amikor a munkatarsam baranyhimlos lett es eszrevettem, hogy rajtam is vannak pottyok. A haziorvosnak mutattam meg aznap es sajnos nem tudta kizarni, hogy baranyhimlos kiutesek. Anyukam meg annyira bepanikolt, hogy nem tudta biztosan megmondani, hogy voltam-e mar baranyhimlos. (Negyen vagyunk testverek es ugy gondolta, hogy voltunk mindannyian, de megeskudni nem akart ra.)

Vegul az orvosom addig telefonalgatott, mig a kozponti laborban elokerestek a terhesseg elejen levett vermintamat es abbol csinaltak ellenanyagszurest, ami pozitiv lett, tehat mar akkor is volt benne ellenanyag, voltam baranyhimlos. A kiuteseket valoszinuleg etelallergia okozta, de utana el is multak. Csak szerencsetlen voltam, hogy epp akkor jottek ki.

Szoval: mondta az orvos, hogy igy, hogy mar voltam baranyhimlos, nincs semmi ok aggodalomra, csak akkor lenne, ha terhesseg alatt kapnam el. Ne izgulj.

2016. márc. 17. 07:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2016. márc. 17. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!