Volt akinek pozitív volt a toxoplazma vizsgálata terhesség alatt?
Igen jól írja első.
A vett mintából meg tudják mondani, hogy éppen most vagy e fertőzött(friss fertőzés)akkor kezelni kell, ha terhes vagy, netán már régen átestél rajta, vagy még nem kaptad el eddig.
ha már átesel egyszer a toxón, akkor mindig kimutatható a véredből, csak minimális mennyiségben, mert az immunrendszered nem engedi h kiújuljon, megtanult védekezni ellene.Ilyenkor már nem veszélyes a babára sem.
neked pozitív marad örökre, hiszen elég egyszer elkapni. nekem negatív volt, az is maradt végig, de ugye a pozitív lett volna a kedvező, így mérethettem 6 hetente a fertőzést terhesség alatt...
ha meg gyerekkoromban kicsit többet túrom a homokozót vagy a mosatlan zöldséget, boldogabb terhességem lehetett volna.:)
Utolsó, én tonnaszám fogyasztottam a mosatlan epret, sárgarépát, homoksütit, folyton tele voltunk macskával, mégis negatív vagyok... Bosszantó.
Legalább a cicám átesett már rajta, ez is valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!