Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Maganorvos vagy SZTK? Miert?

Maganorvos vagy SZTK? Miert?

Figyelt kérdés
Ti miert vakasztottatok azt amelyiket?
2016. márc. 13. 09:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
55%

Nekem így volt:

SZTK: nagyon jó orvosnál terhesség megállapíttatása, ha valami gyógyszer kellett, vagy gondom volt (pl. éreztem erősen a méhem), szintén oda mentem. Nem jelentkeztem be, mindig odamentem, de a mi kerületünkben (5.ker) alig vannak ott emberek. Nem vállalta el a terhesgondozásom, mert már nem szüleszt senkit, csak gondoz.

Ott csináltattam a vérvételeket (kivéve a terheléses cukrot, mert ott nem engednek bele citromlevet), ez ekg-t, a fogászati vizsgálatot is. És ott voltam urológusnál is, mikor fel voltam fázva többször is terhesség alatt.

Magánkórház: Terhesgondozás, mert csodálatos és precíz uh-juk volt, profi kutatóorvosnál voltunk (a terhességem nehéz volt és problémás), és a szonográfusuk is profi volt. És amúgy is ott akartunk szülni (családi szoba a férjemmel, jó és profi ellátás).

azóta már 6 napos baba büszke szülei vagyunk.:)

2016. márc. 13. 11:00
 12/17 anonim ***** válasza:
Nálunk borzalmas az sztk- meg sem kockáztatnám. Úgy beszélnek az emberrel mint egy fogyatékossal, és futószalagon zavarják le az egészet.
2016. márc. 13. 11:41
 13/17 anonim ***** válasza:
73%
Terhességem elején magánorvoshoz jártam. Azt hittem, ha már súlyos pénzeket fizetek, akkor legalább éjjel-nappal hívhatom, ha valami bajom van. De sokszor nem volt elérhető. A vérvételt abban a kórházban csinálták, ahol ő dolgozik. Azt hittem, nem kell kivárnom a sort, hiszen ő az orvosom, de nem így volt. Éhgyomori vérvételre délelőtt 11-ig vártam. Lehet, én gondoltam rosszul, de valamiféle kiváltságos helyzetet szerettem volna élvezni, ha már 10.000 forintot minden alkalommal ott hagytam neki. Végül bejelentkeztem SZTK-s rendelésre és meg voltam elégedve vele. Ha bajom volt, mindig fogadtak és nem is kellett sokat várnom. Végül a kerületi kórházban tök ingyen szültem. Én nem bántam meg, hogy anno visszamondtam a magánorvost.
2016. márc. 13. 12:00
 14/17 anonim ***** válasza:
73%
Én is SzTK-s rendelésre jártam.Mindig ugyan ahhoz az orvoshoz mentem.A bejárati ajtónál ki volt írva mikor ki rendel,a kartonzóban meg megkérdezték az asszisztensek,ki kihez akar kerülni.Meg voltam elégedve.Legközelebb viszont fogok orvost fogadni,de nem a terhesgondozás miatt,hanem a szülés végett.Balszerncsés voltam,és olyan orvoshoz kerültem akinek a varrás nem az erőssége.Ezért még most is problémaim vannak ott lent,pedig lassan 14 hónapja szültem.
2016. márc. 13. 12:41
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

5#

Akkor ki kellene ilyenkor nyitni az embernek a szàjàt. Ugyanis joga van tudni a betegnek,hogy melyik orvoshoz megy és a vàlasztàs joga is megilleti. Tehàt olyan nincs,hogy nem mondjàk meg ki rendel. Vagy ha ennyire titkoljàk,akkor betegjogi képviselőhöz lehet fordulni jogorvoslatért.

Amúgy azért kérdeztem,mert 6 helyre tartoztam màr körzetes nőgyógyàszati rendelőbe és ilyennel sosem talàlkoztam,de még csak ismerősöm sincs aki talàlkozott ilyesmivel. Sztk-ba is mindenki ugyanahhoz a dokihoz jàr ahol vagy a doki adja az időpontot pl tergesgondozàsnàl vagy hosszabb kezelésnél, vagy a telefonos időpontfoglalàsnàl kell mondani,hogy melyik dokihoz kérek időpontot és ennyi.

2016. márc. 13. 13:11
 16/17 anonim ***** válasza:
52%
Magánorvoshoz jártam. Egyrészt nálunk sem ugyanahhoz az orvoshoz kerül mindig az emberi és csóró egyetemista koromban volt szerencsém sok orvoshoz, és kb a felével voltam elégedett, a másik fele vagy nagyon bunkó volt vagy nem foglalkozott a problémámmal, így nem kockáztattam. Nekem az is a magánorvosom mellett szól, hogy tudja, hogy ki vagyok, ismeri a kórtörténetemet, részletesen válaszol minden kérdésemre. Most költözünk másik megyébe, de a következő terhességemet is az orvosommal csinálom végig, le nem cserélném. Nekem az egészség nagyon bizalmi dolog, nagyon fontos számomra, hogy kinek a kezébe teszem az életünk. Ahogy tetőfedőnél is néztünk referenciát, meg minden mesterembert, fodrászt stb ismerősök tapasztalata alapján választottunk, úgy pont az egészségemnél rizikózzak? Túl sok negatív tapasztalatom van szaktudás tekintetében. Nekem pl gyerekként volt egy balesetem, ami után varrni kellett a hüvelyem és nem jól csinálta a doki, sokáig fájt, szörnyen hegesen gyógyult, a szülésnél a gátsebemet meg úgy varrta össze a dokim, hogy soha egy pillanatra nem fájt, nem okozott kellemetlenséget sem szex közben. De a férjem majdnem lebénult egy szintén nem a helyzet magaslatán lévő doki miatt, a fiunknak pedig a veséjét vesztettünk majdnem el egy rossz orvos miatt. Egyébként nincs bajom az sztk-val, kórházzal, az utóbbi időben sokszor voltam bent és mindenki kedves volt velem, de ettől még az orvosi szaktudás nekem felbecsülhetetlen.
2016. márc. 13. 13:16
 17/17 anonim ***** válasza:
47%

Én is Pécsre járok a klinikára, van orvosom akinél a magán és az sztk "keveredik" :) A pécsi szülészeti klinikanák nincs túl jó híre azok körében, akiknek nincs orvosuk... Futószalag ellátás, ami valljuk be nem az álmunk. Főleg nem akkor, amikor a legnagyobb örömünket éljük.

Az azért érdekes,h sok nő megválasztja a fodrászát, körmösét, kozmetikusát, de az mindegy neki,h kinél szüli meg a gyerekét

2016. márc. 13. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!