Maganorvos vagy SZTK? Miert?
Nekem így volt:
SZTK: nagyon jó orvosnál terhesség megállapíttatása, ha valami gyógyszer kellett, vagy gondom volt (pl. éreztem erősen a méhem), szintén oda mentem. Nem jelentkeztem be, mindig odamentem, de a mi kerületünkben (5.ker) alig vannak ott emberek. Nem vállalta el a terhesgondozásom, mert már nem szüleszt senkit, csak gondoz.
Ott csináltattam a vérvételeket (kivéve a terheléses cukrot, mert ott nem engednek bele citromlevet), ez ekg-t, a fogászati vizsgálatot is. És ott voltam urológusnál is, mikor fel voltam fázva többször is terhesség alatt.
Magánkórház: Terhesgondozás, mert csodálatos és precíz uh-juk volt, profi kutatóorvosnál voltunk (a terhességem nehéz volt és problémás), és a szonográfusuk is profi volt. És amúgy is ott akartunk szülni (családi szoba a férjemmel, jó és profi ellátás).
azóta már 6 napos baba büszke szülei vagyunk.:)
5#
Akkor ki kellene ilyenkor nyitni az embernek a szàjàt. Ugyanis joga van tudni a betegnek,hogy melyik orvoshoz megy és a vàlasztàs joga is megilleti. Tehàt olyan nincs,hogy nem mondjàk meg ki rendel. Vagy ha ennyire titkoljàk,akkor betegjogi képviselőhöz lehet fordulni jogorvoslatért.
Amúgy azért kérdeztem,mert 6 helyre tartoztam màr körzetes nőgyógyàszati rendelőbe és ilyennel sosem talàlkoztam,de még csak ismerősöm sincs aki talàlkozott ilyesmivel. Sztk-ba is mindenki ugyanahhoz a dokihoz jàr ahol vagy a doki adja az időpontot pl tergesgondozàsnàl vagy hosszabb kezelésnél, vagy a telefonos időpontfoglalàsnàl kell mondani,hogy melyik dokihoz kérek időpontot és ennyi.
Én is Pécsre járok a klinikára, van orvosom akinél a magán és az sztk "keveredik" :) A pécsi szülészeti klinikanák nincs túl jó híre azok körében, akiknek nincs orvosuk... Futószalag ellátás, ami valljuk be nem az álmunk. Főleg nem akkor, amikor a legnagyobb örömünket éljük.
Az azért érdekes,h sok nő megválasztja a fodrászát, körmösét, kozmetikusát, de az mindegy neki,h kinél szüli meg a gyerekét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!