Kinek van magándokija és kijár SZTK-s rendelésre? Magánnál mi mennyibe kerül?
én magánhoz mentem.
1. utálok várni
2. utálom ha úgy zajlik egy vizsgálat mintha futószalagon lennél (aki volt már sztks UHn érti..)
3. a magánrendelők jobban felszereltek, jobb minőségű az UH, pontosabb képet kapunk a baba állapotáról..
Ahova én járok, ott egy átlagos vizsgálat 10 e Ft, majd a 18. és a 36. hét között van terhesgondozás, 30 e Ft/alkalom, összesen 5 alkalom. Ez így soknak hangzik, de a szülésért viszont nem kell fizetni. tehát ha levonom egy átlag magán rendelés és ennek a különbözetét, akkor úgy néz ki a dolog, hogy kb. 100 ezret fizetek a szülésért, viszont azt előre. A többit pedig a vizsgálatokért. Itt nem kell fizetni a 36. hét után a heti méhszájvizsgálatért, máshol talán még azért is.
A terhes gondozás során az ún. integrált és monbinált teszt van ami fizetős., még sztkban is. 10 e és 25 e ft.
én a kombináltat csináltattam, mert hogy az afp elavult, de nem ért semmit a kombinált se. Mit kezdesz egy aránypárral hogy a down kórra a babádnak az esélye 1:3000-hez mondjuk?? és ha 1:200-hoz? akkor elveteted? nyilván nem.
Én mindenképp magánhoz mennék nálunk szar az sztks rendelés. Egy átlag helyen a vizsgálat 10.000 Ft/alkalom (és szülésig kb. 8 alkalommal számolj) a szülés pedig 60 000-150.000 ft között mozog)
akkor a te sztks orvosod máris kedvesebb volt mint az a négy akiknél én jártam. Egyébként de, a választott és a magán ugyanaz.
Sokan azt csinálják hogy sztkba járnak de annak ellenére csúsztatnak az orvosnak. Ha valaki szimpatikus, de nincs magánrendelése, esetleg ezzel is megpróbálkozhatsz.
Nálunk a kórház egy településsel odébb van, és ha UH-ra megyek arra rámegy a férjem és az én délelőttöm is (mivel nem tudok vezetni) és mivel mindketten dolgozunk, ezért ez újabb érv volt a magán doki mellett.
Ha úgy gondolod, jó az sztk felszereltsége, és az orvos kedves, alapos, akkor kérdezd meg, hogy vállalja e a terhes gondozásod és a szülésed, és milyen feltételekkel. Hidd el, érteni fogja a kérdést. Vagy azt mondja hogy itt és itt keress meg a magánrendelésemen (ergo pénzt vár) vagy azt mondja hogy igen, tessék továbbra is ide az sztkba járni, és akkor max szülés után adsz neki pénzt amennyit gondolsz.
Én meg pont a magán dokikról hallottam sok rosszat,a környezetemben nem 1 kismama,anyuka panaszkodott,hogy ott hagyja nála a pénzét és még sokszor a doki húzza a száját,ha kérdez valamit:/ plusz nincs ott szülésnél,vagy a végére érkezik és tartja a markát utána,stb stb.
Én mindkét terhességemnél végig SZTK-ba jártam,teljesen meg voltam elégedve mindennel,az ügyeletes orvosok is nagyon jófejek voltak mindkétszer!!Egyáltalán nem bántam meg,sőt szerintem a 3.-nál így ezt fogom tenni:)
2. babámnál fogadtam szülésznőt,de csak a terhesség végén.
A lényeg hogy szerintem sok múlik a mi hozzáállásunkon is.Én azt vettem észre,ha kedves vagyok,együttműködő,akkor ők is tök normálisan állnak hozzám.
Persze más,ha valakinél komplikáció van,vagy gond a terhességével,de szerintem alap esetben nem szükséges magán orvos,hiszen ez nem betegség,csak egy állapot,amit csekkolni kell időnként:)
Ha ilyen pozitív volt neked az SZTK-s doki,akkor szerintem menj továbbra is hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!