Kirúghatnak a melóból?
Ohh,bocs hiányzik egy m betű..m
Most nézzük, a tiédből mi hiányzik???
A legfontosabb kérdés:
mi áll a szerződésedben?
határozott, vagy határozatlan idejű?
Ha határozott (mondjuk fél év) akkor ha lejár a szerződésed, és nem csinálnak újat, az nem kirúgás.
Azt javaslom beszéld meg a védőnőddel.
Attól függ mi a kérdés?
Azért mert várandós vagy nem bocsájthat el. Rendes felmondással, sem mondhat fel. A közös megegyezést nyilván nem írod alá.
A cég viszont ettől még kerülhet felszámolás alá, de ezt most hagyjuk.
Bármi másért, ami rendkívüli felmondással jár, tehát hangsúlyozottan, ha rendkívüli felmondásra szolgáltatsz okot, akkor éppen úgy felmondhat, mint ha nem volnál várandós.
(A vok és a vagyok között pedig egy "agy" a különbség, ami hiányzik ahhoz, hogy értelmes legyen. Természetesen a szóra értem.)
A GYED az majd később lesz. Most táppénz, ha jól tudom az a fizetésednek a 60%-a, de maximum összeg van. Ezt kapod a kiírt várható szülés előtti hónapig, mert az utolsó hónapra már igényelheted a CSED-et. Azt maximum 6 hónapig kapod, utána meg kell igényelni a GYED-et, és ezzel egyidőben kell kérni a munkáltatónál a fizetés nélküli szabadságot. Ezt legfeljebb a gyermek 2 éves koráig kaphatod, azután GYES.
A szabadságodat nem fogják kifizetni, ha jól tudom az halmozódik, és amikor nyilatkozol a munkába való visszatérésről a munkáltató felé, akkor kell nyilatkoznod, hogy hogyan, miképp szeretnéd kivenni az addig összegyűlt szabadságaidat. Táppénzes ellátás alatt ugyanúgy érvényes rád minden, mint ha dolgoznál.
Nem tudom mit értesz az alatt, hogy addig biztosított vagy? A CSED és a GYED keretében is van biztosításod, az egyiket korábban megfizetted (ehhez kell a munkaviszony, TB megfizetése), a GYEDből pedig vonják majd a TB-t.
Mióta dolgozol ott, hogy ennyire félsz a kirúgástól, illetve hogy nem a munkaügyest kérdezed meg? Amikor én terhes lettem a kisebbikkel, akkor egyenesen felmentem a HR-re, és együtt beszéltük meg, hogy váltsunk-e gyorsan normál adózóra az EKHO-ról, mikor tervezek otthonról dolgozni, mikortól kérem a CSED-et, stb. Sokkal értelmesebben, normálisabban el tudják mondani. Mert a jogszabályok változnak, mi itt nem vagyunk benne ennyire, hacsak nem fut be ide valami pénzügyes/munkaügyes/HR-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!