Kismamák akik nagy súllyal estek teherbe? Valaszolnatok? +pajzsmirigy alulmukodes?
Figyelt kérdés
KB 20 kg sulyfelesleg van rajtam. Mennyivel nehezebb teherbe esni? Mennyit lehet hízni? Van olyan módszer amivel csak ma 7 kg lehet hízni?
Pajzsmirigy alulmukodes, ha határon volt az érték, és gyógyszert se kell szednem akkor is nehezebb lenne teherbe esni?
Fogyni szeretnék, viszont érdekelne hogy mi lenne ha most esnék teherbe.
2016. márc. 9. 16:59
11/13 anonim válasza:
Nekem a fogamzásgátló okozta a pajzsmirigy alulműködésem. Mikor abbahagytam 10 kiló szaladt fel rám másfél hónap alatt és rendszeres edzés mellett. Nekem sosem lett megnézve honnan indultam, automatikusan felírták a pm tabit, mivel nem volt menzeszem. A TSH-m jó volt mindig 2 alatt volt tehát meglepődtem, azt mondta a doki ez nem jelent semmit, mert a hízás, a menzesz kimaradás, hideg végtagok, töredezett körmök, hajhullás, vashiány mind erre utal. A t4 értéknek nem elég az alsó határnál lennie, a referenciatartomány közepén jó, a T3 pedig a referenciatartomány felső értékénél kell hogy legyen. Szóval a dokim szerint nincs olyan, hogy az alsó határértéknél is jó. Kérdés hogy áll a ciklusod? Van minden hónapban peteérésed? Én nem szedtem rendesen a letroxot mikor teherbeestem, kisérleteztem magamon. 100 helyett 75-öst szedtem és a T3-at megemeltem 25-ről 37-re(T3 rezisztenciám is van, ezért szedem, anyagcsere lassító és hízást okoz, ha T3 helyett rT3 keletkezik a T4-ből). Nagyon megijedtem, mert a pajzsmirigyhormon hiánya az első trimeszterben vetélést okozhat, hála az égnek a lányom ragaszkodónak bizonyult. 38+4 hetes vagyok, jelenleg 225 letroxot és 37 trijódthyronin Sandozt szedek. 10 kilót híztam, de nem látszik rajtam, jó rám a 10 hetesen vásárolt sztreccsfarmer, szinte csak a hasam nőtt és nem diétáztam! Zabálok szó szerint. Keress egy normális endokrinológust!
12/13 A kérdező kommentje:
Ciklusom minden hónapban van. KB 3 évvel ezelőtt 34 napos volt, viszont pár hónapra rá atallt 27-29 naposra
2016. márc. 9. 23:25
13/13 anonim válasza:
Én 116al kezdtem a terhességem,még fogyni szerettem volna a baba előtt de ő úgy gondolta előbb jön :) Most 12+1 vagyok ès nem híztam még,a dokimmal úgy egyeztünk meg hogy figyelek az étrendemre és az eredményeimtől függ szükség lesz e diétára. Nálunk a baba elsőre összejött,pedig most még nem gyúrtunk rá,de 2 vetélés van a hátam mögött (azok is elsőre jöttek) és terveztük a babát,csak picit később :) Neten találsz táblázatot hogy hány hetesen mennyi a normális hízás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!