Ti mit válaszolnátok a helyemben, már nagyon el vagyok
kesredve?
Figyelt kérdés
Már annyira elegem van az ismerősökből, kollégákból. 18 hetes terhes vagyok, és elég nagy a pocakom. Nem vagyok a legvékonyabb alkat (69 kg), de olyan rossz érzés folyamatosan azzal szembesülni, amikor rákérdeznek, hogy biztos nem ikreket várok? Jó, tényleg szépen gömbölyödik a pocim, míg más kismamánál ilyenkor alig látni. De nem tudok vele mit csinálni, és nem is takargatom, hiszen tervezett a baba, alig vártuk, hogy megfoganjon.
De ettől még nő vagyok, és nagyon rossz napról napra szembesülni az ilyen kérdésekkel.
(A terhességem egészséges, tehát problémát nem okoz a "túl" nagy poci.)
hidd el ezt nem rosszindulatból mondják :) nekem is nagy volt a hasam és mosolyogva tőlem is volt, hogy megkérdezték ezt, én mindig csak viccesen válaszoltam, hogy ki tudja lehet úgy elbújt a másik, hogy a dokik sem látják majd a szülésnél kiderül :) - vicceld el te is, és ne vegyél ilyet magadra, mert én nem hinném, hogy bárki rosszindulatból mondana neked ilyet...
2016. márc. 5. 11:15
2/14 anonim válasza:
Ezt minden nagypocakostól megkérdik, nyugika :-)
2016. márc. 5. 11:27
3/14 A kérdező kommentje:
Jó, csak rosszul esik. Igyekszem kismamaként is csinosan öltözni, de amikor megkérdezik, hogy ikrek (pedig tudják, hogy fiam lesz), és mondom, nem. Akkor visszakérdeznek, hogy biztos? És hát nőként ez nem a legjobb érzés. :(
2016. márc. 5. 11:30
4/14 anonim válasza:
Ugyanebben a cipőben jártam, már a 12. héten egyértelmű kismamapocakom volt, a 16. héten pedig már az első hullámban vett kismamaruháimat le kellett cserélni, mert pocakban kicsik voltak. Szerintem, a legjobb, amit tehetsz, hogy nem idegeskedsz. Nincs értelme. Viccelődni akarnak az ismerősök, kedveskedni, semmi komoly. Mikor már 700. alkalommal kérdezték, én is iszonyatosan untam. De többnyire csak mosolyogva válaszoltam, hogy "sosem lehet tudni". Szóval ne sértésnek vedd, pláne ne támadásnak a női mivoltod felé, csak egyszer jópofáskodás. Van, akinek bejön, van, akinek nem. Hidd el, sokkal frusztrálóbb lesz, mikor a 700. járókelő vadidegen fog megállítani, úgy csevegni a piciről, mintha közös gyerek lenne és közben azt firtatni, hogy hogyan szültél, volt-e gátmetszésed, szoptatsz-e, és mivel kened a melleidet, hogy ne sebesedjen ki.
2016. márc. 5. 11:31
5/14 A kérdező kommentje:
Juj, 4. válaszoló, ez tényleg kemény. :) Főleg, hogy nem vagyok egy gyorsan barátkozós típus, hanem inkább kissé visszahúzódó. :)
2016. márc. 5. 11:32
6/14 anonim válasza:
Nekem is hatalmas hasam volt. Mondjuk én 44 kilóval estem teherbe, talán ezért is. Hamar is látszott. Rendszeresen ikerterhesnek néztek, meg minden órásnak a 20. héttől. Mondjuk én nem foglalkoztam vele. Elvicceltem, hogy igazából ikrek, csak meglepetés az apukájuknak; hogy nem ikrek, csak nem is embergyerek, hanem egy ufótól van, azért ilyen nagy. Egyszer 23 hetesen saját nagynéném veszett belém, hogy tutira elszámolták és nem októberben szülök, hanem a napokban (június volt). Nem kell mindent a lelkedre venni, mert nagyon nehéz lesz, főleg később.
2016. márc. 5. 11:55
7/14 anonim válasza:
mond h 3as ikrek lesznek, most derült ki :-D
én elvicceltem mindig :-D
halálos komolysággal mondtam nekik, közben alig vártam h kinevessem magam ha elmentek ...
2016. márc. 5. 12:06
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, felvidítottatok. :)
2016. márc. 5. 12:53
9/14 anonim válasza:
Én alapvetően picike, vékony lány vagyok. A csípőm nagyon keskeny, csak előrefelé nőtt a hasam. már a 28. héten azt hitték, mindjárt szülök. Bár nekem a magzatom is óriási és sok a vizem is és híztam is 12 kg-t.
Pár ember kérdezgeti, hogy ikrek-e, hogy hogyhogy csak a hasam nőtt meg, hogy biztosan lány, mert előre nő a hasam (???? mintha a csípőmet befolyásolná a gyerek neme, te jó isten):) És olyanokat mondtak a 30. héten, hogy "tuti korábban jön", mintha kb. koraszülést akartak volna nekem. Tök idegen emberek, pl. az addig sose látott takarítónő a cégnél, néni a háziorvosnál, a házunk gondnoka stb.
Én ilyenkor csak mosolyogtam rájuk kényszeredetten, vagy annyit mondtam: az ultrahangok szerint normálisan fejlődik. Vagy egyszerűen elmentem onnan, ha idegenről volt szó.
38hkm
2016. márc. 5. 12:55
10/14 anonim válasza:
Tudnál felrakni képed a picidról?
Amúgy szerintem is vicceld el, ne idegeskedj.... Ha kicsi hasad lenne, akkor az lenne, hogy biztos túl pici a baba és bem eszel eleget...
Én 11 hetes vagyok, de sajnos tergespocim még nincs... Alapból van egy kis hasam...de sajnos még nem terhespoci...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!