Csaszaros kismamik valaszolnatok nekem is? Felek
Ne izgulj, így, hogy meg sem várják, hogy beinduljon a szülés, kicsit sem fog fájni. Másnap az első mozdulatok lesznek fájdalmasak, utána minél többet mozogsz, annál gyorsabban gyógyul és annál kevésbé fáj.
Érezni fogod, hogy mikortól tudsz vele sportolni.
Nekem most 12 cm-es a heg és nagyon halvány, de 29 hetes terhes vagyok.
Hogy mennyivel rosszabb, mint a sima szülés? Miért lenne rosszabb? Csak pozitívumokat tudok felsorolni.
Sokkal hamarabb túl leszel rajta, nem kell több órát vagy napot vajúdnod, nem kel kitolnod egy babát, nem lesznek szexuális problémáid a gátseb, vagy a kitágult hüvelyed miatt.
Nálam is így volt, csak nekem a 36. héten jelentették be :( Szóval a vágás kb. 15 cm. Megkapod a gerincedbe az injekciót (nem is fáj, csak a gondolat rossz), felfektetnek az ágyra és már neki is látnak. Persze kapsz paravánt, hogy ne lásd, mi történik lent, ha apás császár lesz behívják a párodat és vágnak :) Lehet érezni, de nem fáj. Kb 10 perc alatt kint van a baba és még ennyi míg összestoppolnak. Legrosszabb esetben is 30 perc. Ami nagyon rossz, hogy 6 vagy 24 óra után (kórháza válogatja. engem 6 óra után állítottak fel) fel kell állnod. Én majdnem bepisiltem a fájdalomtól, bár több ismerősöm azt mondta, hogy neki különösebben nem fájt. Valószínűleg ezt is embere válogatja. Haskötőt vigyél a kórházba, az nagyon megkönnyíti neked is és a szervezetednek is a regenerálódást, ráadásul sokkal könnyebben fogsz tudni járni. Nálunk a kórházban árultak kompressziós bugyit, de az csak sima szülésnél ér valamit -már ami a fájdalomcsillapítást illeti-, sétálni könnyebb haskötővel.
Ami a regenerálódást illeti, nekem kb 2 hét volt, mire embernek éreztem magam. Előtte is tudtam mindenfélét csinálni. Sétáltam, babáztam, de mindent nagyon óvatosan, mert húzódott a heg. A nevetésről ne is beszéljünk :)
A sportolásra 3 illetve 6 hónapot mondanak. Majd a 6 hetes kontrollon faggasd ki a dokidat, hogy ő mit tanácsol.
Arra nem igazán tudok válaszolni, hogy mennyivel rosszabb, mint a sima szülés. Valaki még kéri is a császárt...Én nem éreztem igazi szülésnek, de ez megint olyan, hogy ki milyen típusú ember. A lényeg, hogy lesz egy szép babád :)
2-es vagyok. Hát ezzel én is így voltam. Soha semmilyen műtétem nem volt, még lyukas fogam sem, úgyhogy mondhatni szinte orvos szűz voltam :)
Nem kell aggódni, magadat hibáztatni meg végképp nem kell. A következőt -ha lesz- majd megpróbálod megszülni. Egyébként nem olyan tragédia a felépülés és valószínűleg lelkileg sem fog megviselni. Én is ilyenek miatt aggódtam, volt tejem is, csak lassabban indul meg, de ezzel sem lesz problémád.
Majd, ha megszületik a baba, csak vele leszel elfoglalva, eszedbe sem fog jutni, hogy nem "tudtad megszülni". A tej miatt meg ne aggódj! Legyen nagyon sokat cicin már a kórházban is! Az nem baj, hogy ha még nem indul meg akkor, a lényeg, hogy stimulálja a baba a cicit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!