Vérvételnél D vitamint miért néznek?
Van egy ismerősöm, sclerosis multiplexet diagnosztizáltak nála. Rendkívüli D vitamin hiánya van, ennek komoly szerepe van ennél a betegségnél.
Egyes vitaminok hiánya okozhat betegséget, vagy utalhat betegségre. Valószínű elővigyázatosságból nézik.
A Napból sosem jön D-vitamin!
Ha normálisan eszel sokféle zöldséget, és hetente egyszer kinn vagy nem teljesen sötétre beborult idöben, akkor már keletkezik benned.
Nekem SM van és nem jött a baba, emiatt nézték meg először.
A D szintem 12 volt, min. 75 az alsó határ, hogy értsd mennyire kevés.
ELkezdtem szedni nagy dózisban, endokrinológus és neurológiai javaslatra, 2 hónappal később terhes lettem és a terhesség alatt is végig nézte az orvosom (pedig nem mondtam neki az előzményeket sem, már akkor beikszelte, hogy megnézi). Rengeteg problémának az alapja a hiánya, főként neurológiai és hormonális, de a babánál is gon lehet belőle. Örülj neki, hogy bár nem kötelező, mégis lekérik.
Szedjed!
7-es válaszolónak. Ezt írja a betegtájékoztató (6. válaszoló vagyok):
"Terhesség és szoptatás:
A terhesség harmadik harmadában és szoptatás alatt az őszi-téli fényszegény hónapokban heti egy kapszula Vitamin D3 3000 NE Bioextra lágy kapszula biztonságosan alkalmazható.
A terhesség során túladagolt D-vitamin a következő veszélyeket hordozhatja magában: az újszülött D-vitamin iránti érzékenysége fokozódhat, a fizikai és szellemi fejlődés elmaradása következhet be.
Terhesség és szoptatás időszakában - bár magzatot érintő nemkívánatos hatása az előírt dózisban nem ismert - alkalmazása esetén fokozott orvosi ellenőrzés ajánlott."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!