Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki itta a magnosolv...

Valaki itta a magnosolv vitamint? Napi 1 kell ugye? Íze milyen?

Figyelt kérdés

Illetve ki mikor itta, evés előtt közben után?

Reggel, délben?

2016. febr. 12. 11:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A mangosolv nem vitamin, hanem magnézium (ásványi anyag).

Tünetektől panaszoktól függően 1 vagy 2 tasak.

Akkor amikor épp mást nem vettem be.

2016. febr. 12. 11:40
 2/11 anonim ***** válasza:
Annyit hozzáteszek még,hogy citromos(ra emlékeztető) az íze.Én este iszom lefekvés előtt,mert nálam enyhe hashajtó hatása van.
2016. febr. 12. 11:45
 3/11 anonim ***** válasza:
Minden reggel iszom a 16.het ota. Napi egyet, citromos. Akkoriban a mehem feszult, most mar csak ugy iszom.:) 35hkm
2016. febr. 12. 11:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Sokat görcsöltek a lábaim, ezért kezdtem el a védőnő tanácsára a Magne B6 helyett. Reggel és este ittam, de csak pár napig, mert hasmenésem volt tőle. Pár nap után újrakezdtem, napi egyet ittam. De így is ment tőle a hasam. Úgyhogy abba is hagytam.
2016. febr. 12. 12:16
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Nekem is hasmenésem volt tőle,napi 4et ittam. Aztàn vàltottam a magnerotra,abból elég 2 db és a hasmenés is megszűnt.

Az ìze nem rossz,de a hatàsa gyenge. Legalàbbis 1-2 db- nàl nekem.

2016. febr. 12. 13:18
 6/11 anonim ***** válasza:

"Nekem is hasmenésem volt tőle,napi 4et ittam. Aztàn vàltottam a magnerotra,abból elég 2 db"

Ez azért vicces állítás, főleg, mert 1) a magnerotban jóval kevesebb van (~33 mg magnézium-ion tablettánként, míg a magnosolvban a tízszerese!), 2) rosszabbul is szívódik fel.

Ezt alátámasztotta az is, hogy a magnerotot marokszámra szedtem, de hiába.

Egyébként a hasmenés a túladagolás tünete, a felesleg így távozik.

2016. febr. 12. 13:51
 7/11 anonim ***** válasza:
11%

Kedves utolsó!

Értékelem a humorod. De téves informàciókat ne ìrj màr le tényként. Azért mert Te elhiszed amit a gyógyszergyàrtók mondanak az egy dolog.

De pl ennyit a magnézium oxidról (vagy akàr a karbonitról)

[link]

Ah... Hogy annyit ér mintha tiktakot szednék. Oké köszi meggyőztél.

Azt meg légyszi hagyd meg az orvosaimnak,hogy eldöntsék a vérképem alapjàn,hogy túladagolàs- e a hasmenés vagy sem. Ugyanis megsúgom,hogy a vastól is ugyanúgy volt hasmenésem. És mivel vénàsan is kapom mert olyan szar a vérképem,nyìlvàn ott sem a túladagolàs miatt volt,hanem pont azért,mert ezek a vackok nem szìvódnak fel csak "kitisztulnak" ilyenformàn.

De semmi baj azzal,hogy mìg én a kérdésre vàlaszoltam,te meg belém kötöttél... Eszedhez mérem.

2016. febr. 12. 15:55
 8/11 A kérdező kommentje:
2016. febr. 12. 16:28
 9/11 anonim ***** válasza:

7-es, elolvastad egyáltalán, amit linkeltél?

Szerinted ezzel, mit támasztottál alá?

A magnerot mg-orotát, nem citrát! A cikked arról szól, hogy a legjobb felszívódású a citrát. A magnosolv citráttá alakul. A magnerot rosszabb felszívódású.

2016. febr. 12. 16:48
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

4 tasak magnosolv? Az igen.. garantált a hasmenés. Egyértelmű túladagolás.

Ittam minden nap egy tasakkal általában délelőtt valamikor evéstől függetlenül. Vassal és kálciummal egyidőben nem ajánlott magnéziumot szedni/inni mert gátolják egymás felszívódását így ne egy bögre tej után igyad. Finomnak éppen nem az de azért iható. De hogy hatásos, az biztos. Magnerot,magne b6, béres mg + b6 nem ért nekem semmit csak ez.

2016. febr. 12. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!