Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megnéznétek a babakelengye...

Megnéznétek a babakelengye listámat? Kihagytam valamit?

Figyelt kérdés

16 hetes vagyok, nemsokára elkezdünk vásárolgatni. Ezt a listát ma írtam, ezzel akarunk menni vásárolni, hogy nehogy az legyen hogy kihagyunk valamit, vagy feleslegesen vesszük meg. Átnéznétek? Van valami amit kihagytam? Augusztusi baba lesz, és tápszeres.

Ruhák:

 body (rövid): 5db (56-62)

 body (hosszú): 5 db (56-62)

 rugdalózó (rövid): 5 db (56-62)

 rugdalózó (hosszú): 5 db (56-62)

 kocsikabát: 2 db (56-62)

 sapka (cérna/vékony): 3 db

 sapka (vastag): 1 db

 zokni: 5 pár

 kocsicipő: 1 pár

 kesztyű (vékony): 2 pár

 hálózsák (ujjatlan): 1 db (62)

 hálózsák (vastag, nagyobb, télre): 1 db

 takaró (vastag): 1 db

 takaró (vékony): 1 db

 kifogó (kapucnis): 1 db

 napozó: 2 db (56)

 kardigán (vékony): 2 db (56-62)

 kardigán (vastag): 1 db (62)

(+ később: téli ruhák)

Ápolás:

 textilpelus: 25 db

 törlőkendő: 3 doboz

 pelenka: 2 csomag (+ mosható?)

 babafürdető: 1 db (orvos)

 testápoló: 1 üveg

 popsikrém: 1 db (orvos)

 babaolaj (koszmó ellen): 1 üveg

 hintőpor: 1 db (orvos)

 fültisztító: 1 doboz

 alkohol: 1 üveg

 steril vatta: 1 csomag

 mosópor/mosódió: 1 csomag

 öblítő: 1 üveg

 hőmérő: 1 db

 körömolló: 1 db

 kiskád: 1 db

 orrszívó (porszívós): 1 db

 lázcsillapító (kúp): 1 doboz

 gyógyszer adagoló (fecskendő/cseppentő): 1 db

 bébiőr: 1 db

Etetés:

 előke: 10 db

 cumisüveg melegítő: 1 db

 cumisüveg (MAM Anti-colic 150 ml): 1 db

 cumisüveg (Avent 125 ml): 1 db

 tápszer (Beba/Humana/?): 1 csomag (orvos?)

 babavíz (Jana/Szentkirályi): 6 liter

 tápszeradagoló (MAM): 1 db

 cumi (Avent/MAM 0+): 1 db

Szoba:

 kiságy: 1 db

 kókuszmatrac: 1 db

 lepedő: 2 db (gumis szélű)

 gumilepedő: 1 db

 rácsvédő: 1 db

 takaró (vékony): 2 db

 takaró (vastag): 2 db

 játszószőnyeg: 1 db

 szennyes tartó: 1 db

 szemetes (mosható pelenkáknak): 1 db

 dugó konnektorba

 sarokvédő (asztalra)

Utazás:

 babakocsi: 1 db

 esővédő: 1 db

 pelenkázó táska: 1 db

 autósülés: 1 db

 árnyékoló (autó ablakára): 2 db

 kenguru: 1 db

Egyéb:

 tejapasztó gyógyszer (Bromociprin, orvos)

 szülés utáni betét: 5 csomag

 bugyi (olcsó, kidobható): 10 db

 hasleszorító: 1 db

2016. márc. 7. 13:48
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Ja cumit írtál, most nézem.
2016. márc. 7. 19:57
 32/39 anonim ***** válasza:
T
2016. márc. 7. 21:10
 33/39 anonim ***** válasza:
Szuper lista :)
2016. márc. 7. 22:23
 34/39 anonim ***** válasza:
Azért a tápszer készítés nem olyan nagy tudomány, hogy ne lehetne egy férfire rábízni. Rajt van a dobozon, de a legtöbb tápszernél 30 ml-ként kell egy kanál (a fiunk evett kb 10 félét, mind ilyen volt), nah ezzel a szörnyű matematikai rejtvénnyel talán még egy férfi is elboldogul. És éjjel miért kell? Miért nem jó, ha fogod és belekanalazod? CSak kérdem. Én sem vennék vastag dolgokat augusztusi babának. Mire szükség lesz rá, úgyis nagyobb méret kell. Hálózsákból is csak egyet vennék, mert nem is biztos, hogy megtűri magán (fiunk sem viselte el, pedig szerettük volna, ha azt szokja meg, de nem jött össze). És attól, hogy nem akarsz szoptatni, azért melltartóbetétet vegyél, mert a gyógyszer sem úgy működik, hogy beveszed, és nem lesz egy csepp tejed sem, lehet, hogy napokba, akár hetekbe telik, mire teljesen elapasztja.
2016. márc. 10. 21:49
 35/39 anonim ***** válasza:

Nekem Februári babám volt, találtam neki egy nagyon cuki téli sapit újszülött méretben, de sajnos nagyon nagy baba lett, és már születése után sem ment rá a fejére. Szerintem ezzel a téli holmival még várjatok. :)

A szülés utáni betétből nem kell sok, egy idő után már elég a normális betét is.

Van olyan babakocsi, amihez adnak esővédőt, esetleg pelenkázó táskát.

Nálunk a testápolót is a gyerekorvos írja fel, gyógyszertári kevert levendulás, nagyon jó illata van.

Én zoknit nem vennék, a ruginak úgyis van lábfeje, a zokni gumija meg szoríthatja is a baba lábszárát, esetleg ha nem szoros, akkor meg leeshet. :)

A kocsicipő is felesleges szerintem.

Nem olvastam el az összes hozzászólást, lehet hogy valamit már írtak előttem, akkor bocsi! :)

2016. márc. 10. 22:10
 36/39 anonim ***** válasza:
Szia,amit még javasolnèk az egy távirányitós forgó-zenélő az ágy fölé. A babák szeretni szokták és nagyon sokáig tudod használni. Amit mèg hozzá lehetne tenni: textil pelus (pl ágyba a buksija alá),baba hajkefe. Én is lassan összeállítom a listám,aztán úgyis mindig eszèbe jut anyukának még valami :) 12+5 hkm
2016. márc. 11. 07:44
 37/39 anonim ***** válasza:
Aki régebbi tag itt, tudja, hogy ez egy kamu kérdés. Időről időre megkérdezi, azért, hogy provokáljon a "nem szoptatok" témával. Ezek szerint most nem sikerült olyan jól a terve, mint korábban. :)
2016. márc. 11. 07:51
 38/39 anonim ***** válasza:
Rugiból bodyból én is többet vennék, nálunk minden kaki kifolyt, hiába volt jó pelus, az elején így megy, így rengeteg elkoszolodozott egy nap. Ami még szerintem a kórházban fog kelleni a papír wc ülőke, fertőtlenítő kendő. Én eldobható bugyit használtam. Meg a szokásos kórházi felszerelés. Lázmérőt a fülhőmérőt ajánlom! Ne az infrásat amit csak ahomlokhoz kell tartani mert előfordulhat hogy téves eredményt mutat.
2016. márc. 11. 10:01
 39/39 A kérdező kommentje:

Ruhából sokat fogunk kapni, ez csak a minimum, amit írtam. A body-kat már meg is vettük a héten :)

És ez egyáltalán nem kamu kérdés, soha nem írtam még ki, és nem is provokáció volt a szándék (nem is írtam semmi provokálót szerintem).

2016. márc. 11. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!