Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megnéznétek a babakelengye...

Megnéznétek a babakelengye listámat? Kihagytam valamit?

Figyelt kérdés

16 hetes vagyok, nemsokára elkezdünk vásárolgatni. Ezt a listát ma írtam, ezzel akarunk menni vásárolni, hogy nehogy az legyen hogy kihagyunk valamit, vagy feleslegesen vesszük meg. Átnéznétek? Van valami amit kihagytam? Augusztusi baba lesz, és tápszeres.

Ruhák:

 body (rövid): 5db (56-62)

 body (hosszú): 5 db (56-62)

 rugdalózó (rövid): 5 db (56-62)

 rugdalózó (hosszú): 5 db (56-62)

 kocsikabát: 2 db (56-62)

 sapka (cérna/vékony): 3 db

 sapka (vastag): 1 db

 zokni: 5 pár

 kocsicipő: 1 pár

 kesztyű (vékony): 2 pár

 hálózsák (ujjatlan): 1 db (62)

 hálózsák (vastag, nagyobb, télre): 1 db

 takaró (vastag): 1 db

 takaró (vékony): 1 db

 kifogó (kapucnis): 1 db

 napozó: 2 db (56)

 kardigán (vékony): 2 db (56-62)

 kardigán (vastag): 1 db (62)

(+ később: téli ruhák)

Ápolás:

 textilpelus: 25 db

 törlőkendő: 3 doboz

 pelenka: 2 csomag (+ mosható?)

 babafürdető: 1 db (orvos)

 testápoló: 1 üveg

 popsikrém: 1 db (orvos)

 babaolaj (koszmó ellen): 1 üveg

 hintőpor: 1 db (orvos)

 fültisztító: 1 doboz

 alkohol: 1 üveg

 steril vatta: 1 csomag

 mosópor/mosódió: 1 csomag

 öblítő: 1 üveg

 hőmérő: 1 db

 körömolló: 1 db

 kiskád: 1 db

 orrszívó (porszívós): 1 db

 lázcsillapító (kúp): 1 doboz

 gyógyszer adagoló (fecskendő/cseppentő): 1 db

 bébiőr: 1 db

Etetés:

 előke: 10 db

 cumisüveg melegítő: 1 db

 cumisüveg (MAM Anti-colic 150 ml): 1 db

 cumisüveg (Avent 125 ml): 1 db

 tápszer (Beba/Humana/?): 1 csomag (orvos?)

 babavíz (Jana/Szentkirályi): 6 liter

 tápszeradagoló (MAM): 1 db

 cumi (Avent/MAM 0+): 1 db

Szoba:

 kiságy: 1 db

 kókuszmatrac: 1 db

 lepedő: 2 db (gumis szélű)

 gumilepedő: 1 db

 rácsvédő: 1 db

 takaró (vékony): 2 db

 takaró (vastag): 2 db

 játszószőnyeg: 1 db

 szennyes tartó: 1 db

 szemetes (mosható pelenkáknak): 1 db

 dugó konnektorba

 sarokvédő (asztalra)

Utazás:

 babakocsi: 1 db

 esővédő: 1 db

 pelenkázó táska: 1 db

 autósülés: 1 db

 árnyékoló (autó ablakára): 2 db

 kenguru: 1 db

Egyéb:

 tejapasztó gyógyszer (Bromociprin, orvos)

 szülés utáni betét: 5 csomag

 bugyi (olcsó, kidobható): 10 db

 hasleszorító: 1 db

2016. márc. 7. 13:48
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%
Rövid bodyból többet vennék, a hosszút még nem venném meg. Nem tudom mit értesz hosszú, és rövid rugdalózó alatt? Kocsikabát, vastagsapka, hálózsák, vastag kardigánt, szezon előtt venném meg, mert mire szükség lesz rá, lehet, hogy kinövi ezt a méretet. Nem hiszem,hogy nagyon szükséges a téli dolgokat ennyire előre megvenni, nem tudhatod, hogy milyen ütemben nől. Tápszert vényre vennék, olcsóbb is, illetve azt orvossal íratnám. Körömvágó ollót nem vettem, a miénket használtam neki is, persze alkohollal lefertőtlenítettem használat előtt. lepedőt többet vennék, mert ha kifolyik az anyag, akkor azt cserélni kell :) Vennék pelenka tároló kukát az eldobhatónak, ami benntartja a szagokat. Nagyon hálás dolog. :) Kengurút nem szokták javasolni, a legegészségtelenebb hordozó fajta. Vegyél sima betétet, éjszakait, nekem pl az elég is volt, és kényelmesebb is. Melltartó betétet is érdemes venni. Kocsi cipőt sem vennék, nyáron nem lesz rá szükséged. Ha hűvösebb lesz, akkor meg a megfelelő méretet tudod venni. Ujjatlan hálózsák sem feltétlenül kell, mert meleg lesz. Ha csak nem akkorát veszel, hogy azt később tudja használni. Sarokvédőt vettünk, de a ragasztója semmit nem ért, a bútort meg nem fúrtuk ki miatta. De annak is csak akkor van jelentősége, ha már legalább kapaszkodva megy. Viszont egy adamo hintát lehet, hogy érdemes beszerezni, mert ha nehezen alszik el, az csodákat tehet. Valamint nekünk volt pihenőszékünk, az is jó szolgálatot tett. De azt is úgy 1,5-2 hónapos kora körül kezdtük használni, szóval ráér.
2016. márc. 7. 14:05
 12/39 A kérdező kommentje:
Azért csak 2 cumisüveget vennénk elsőre, 2 különböző fajtát mert nem tudni előre hogy melyiket fogja elfogadni. És ha nem fogadja el az egyik fajtát, akkor hiába van belőle 5 ha nem tudjuk használni. És azért lesz tápszeres, mert szülés után gyógyszert kell majd szednem, amivel nem szoptathatok.
2016. márc. 7. 14:05
 13/39 anonim ***** válasza:
46%
11-es vagyok. Van olyan hinta, ami pontos mása az adamonak, csak fele annyiba kerül.
2016. márc. 7. 14:07
 14/39 A kérdező kommentje:
Köszi 10-es, de nem ez volt a kérdés :) És a ruhákból meg ezért nem tudom, hogy mit lenne érdemesebb később megvenni, mert tavaly is olyan kiszámíthatatlan volt az idő Augusztusban, egyik nap 40 fok volt, másnap meg 15 és esett... Szóval nem tudom. Augusztus közepére vagyok kiírva amúgy.
2016. márc. 7. 14:08
 15/39 anonim ***** válasza:
74%
ó szegény, annyi észrevételem van, hogy gondolom még nem az egyéveseknek való baba ülést írtad fel az autóba. Hanem ha 3 funkciós babakocsit vesztek ami szerintem a legjobb akkor abból már adott az egyik elem az autós rész.
2016. márc. 7. 14:11
 16/39 anonim ***** válasza:
68%

"hogy nehogy az legyen hogy kihagyunk valamit, vagy feleslegesen vesszük meg. Átnéznétek? Van valami amit kihagytam?"

Bocs kérdező, de nem tudom, hogy a válaszom melyik része nem vonatkozott az általad feltett kérdésre. 10-es vagyok.

2016. márc. 7. 14:12
 17/39 A kérdező kommentje:

15-ös, igaz, a babakocsiból olyat nézünk majd aminek van autós ülés része is, így az külön nem fog kelleni.

És 10-es, az, hogy tápszeres lesz, nem vita tárgya. Nem fogok tudni szoptatni, így felesleges is erről beszélni.

2016. márc. 7. 14:15
 18/39 anonim ***** válasza:
59%
1. vagyok. A fejemet tettem volna rá, hogy a tápszeres részre fognak páran rávetődni, a többi már nem is érdekli őket.
2016. márc. 7. 14:16
 19/39 anonim ***** válasza:
Sajnálom a szoptatás dolgot. :( De majd kell még pár db cumisüveg, de azt ráér később is megvenni.
2016. márc. 7. 14:18
 20/39 anonim ***** válasza:

vastag hálózsák felesleges, hiszen nem biztos, hogy megmarad majd benne. ráérsz majd a fűtésszezon kezdetével ezen gondolkodni.

attól még, hogy tápszeres lesz,vmiféle mellszívó kellene, hogy amíg a gyógyszer nem hat, addig se gyulladjon be a cici. nem könnyű kézzel fejni.

nem elég a 2 cumisüveg, akkor inkább 3 db különböző fajta (pl tommee tippee is jó). gondolj bele, ha csak kicsit elúszol a sterilezéssel, máris nincs cucli, amit a gyerek szájába nyomhatnál.

(megkérdezhetem, milyen gyógyszer miatt nem tudsz majd szoptatni?)

kenguru valóban nem egészséges, kifejezetten káros.

na meg ha moshatózásra készülsz, bele sem férne a nagy bugyorral :) karikás kendő vagy egyéb szövött kendő jó :)

babakocsira univerzális szúnyogháló (ugyanúgy, mint az esővédő) nyári babánál jól jöhet.

ha mosható pelusra készülsz, nézz utána, h nedvesen vagy szárazon akarod tárolni. teafaolaj, levendula olaj, ecet, atb... attól is függően, hogy milyet szeretnél használni.

vakdugó és sarokvédő ráér majd jövőre ;)

2016. márc. 7. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!