Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megnéznétek a babakelengye...

Megnéznétek a babakelengye listámat? Kihagytam valamit?

Figyelt kérdés

16 hetes vagyok, nemsokára elkezdünk vásárolgatni. Ezt a listát ma írtam, ezzel akarunk menni vásárolni, hogy nehogy az legyen hogy kihagyunk valamit, vagy feleslegesen vesszük meg. Átnéznétek? Van valami amit kihagytam? Augusztusi baba lesz, és tápszeres.

Ruhák:

 body (rövid): 5db (56-62)

 body (hosszú): 5 db (56-62)

 rugdalózó (rövid): 5 db (56-62)

 rugdalózó (hosszú): 5 db (56-62)

 kocsikabát: 2 db (56-62)

 sapka (cérna/vékony): 3 db

 sapka (vastag): 1 db

 zokni: 5 pár

 kocsicipő: 1 pár

 kesztyű (vékony): 2 pár

 hálózsák (ujjatlan): 1 db (62)

 hálózsák (vastag, nagyobb, télre): 1 db

 takaró (vastag): 1 db

 takaró (vékony): 1 db

 kifogó (kapucnis): 1 db

 napozó: 2 db (56)

 kardigán (vékony): 2 db (56-62)

 kardigán (vastag): 1 db (62)

(+ később: téli ruhák)

Ápolás:

 textilpelus: 25 db

 törlőkendő: 3 doboz

 pelenka: 2 csomag (+ mosható?)

 babafürdető: 1 db (orvos)

 testápoló: 1 üveg

 popsikrém: 1 db (orvos)

 babaolaj (koszmó ellen): 1 üveg

 hintőpor: 1 db (orvos)

 fültisztító: 1 doboz

 alkohol: 1 üveg

 steril vatta: 1 csomag

 mosópor/mosódió: 1 csomag

 öblítő: 1 üveg

 hőmérő: 1 db

 körömolló: 1 db

 kiskád: 1 db

 orrszívó (porszívós): 1 db

 lázcsillapító (kúp): 1 doboz

 gyógyszer adagoló (fecskendő/cseppentő): 1 db

 bébiőr: 1 db

Etetés:

 előke: 10 db

 cumisüveg melegítő: 1 db

 cumisüveg (MAM Anti-colic 150 ml): 1 db

 cumisüveg (Avent 125 ml): 1 db

 tápszer (Beba/Humana/?): 1 csomag (orvos?)

 babavíz (Jana/Szentkirályi): 6 liter

 tápszeradagoló (MAM): 1 db

 cumi (Avent/MAM 0+): 1 db

Szoba:

 kiságy: 1 db

 kókuszmatrac: 1 db

 lepedő: 2 db (gumis szélű)

 gumilepedő: 1 db

 rácsvédő: 1 db

 takaró (vékony): 2 db

 takaró (vastag): 2 db

 játszószőnyeg: 1 db

 szennyes tartó: 1 db

 szemetes (mosható pelenkáknak): 1 db

 dugó konnektorba

 sarokvédő (asztalra)

Utazás:

 babakocsi: 1 db

 esővédő: 1 db

 pelenkázó táska: 1 db

 autósülés: 1 db

 árnyékoló (autó ablakára): 2 db

 kenguru: 1 db

Egyéb:

 tejapasztó gyógyszer (Bromociprin, orvos)

 szülés utáni betét: 5 csomag

 bugyi (olcsó, kidobható): 10 db

 hasleszorító: 1 db

2016. márc. 7. 13:48
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
10-es vagyok. Egy szóval nem írtam semmit arról, hogy tápszeres, vagy szoptatod. Miről beszélsz?
2016. márc. 7. 14:20
 22/39 anonim ***** válasza:
Azt írtam, hogy 10-es vagyok, de csak most látom, hogy a 11-es. Bocsánat kérdező. Azt hiszem, jobb ha befejezem mára, mert már nem látok rendesen. :)
2016. márc. 7. 14:23
 23/39 A kérdező kommentje:

Semmi baj 11-es :)

És vettünk már néhány mosható pelust, nem biztos, hogy azt fogjuk használni, ha nem jön be akkor nem, de szeretném kipróbálni. Jobbnak tűnik, mint az eldobható a környezetvédelem miatt, de ha nem válik be, akkor nem fogom erőltetni.

És antidepresszáns miatt nem szoptathatok. Ha nem lennék terhes, most is szedném, de így majd csak szülés után.

2016. márc. 7. 14:26
 24/39 A kérdező kommentje:
Ja és kihúztam a kengurut, és felírtam egy Tomee Tippee üveget még.
2016. márc. 7. 14:26
 25/39 anonim ***** válasza:
ó, értem, sajnálom. mondjuk inkább a tápszer, mint egy depis anyu :o
2016. márc. 7. 14:27
 26/39 A kérdező kommentje:
A mosható pelus miatt meg felírtam még a marhaepe szappant és a teafa olajat.
2016. márc. 7. 14:31
 27/39 anonim ***** válasza:

Kocsicipő még nem kell neki. Majd télen, de ilyen piciknek még lábfejes az overall vagy bundazsák, és abba nem kell. Ha mégis szeretnél "tutyit", ráérsz, mert addig nő a lába.

Kifogót/törölközőt dupláznám. Egy nem lesz elég.

Egy kézi mellszívó (akár kölcsönbe is) jó lehet, ha a gyógyszer ellenére bedurran a cicid. Nehogy tejlázad legyen.

Augusztusi babának szúnyogháló a babakocsira, mikor már aktívan levegőzhettek, még sok lesz a bogár.

Lepedő, min. 3 db, nem nagy tétel.

Nedves törlőkendőből tankolj fel, akár különböző márkákat is, ne azért kelljen szaladgálni kezdetben.

Hálózsákot is kezdetnek csak egyet vennék, vannak babák, akik imádják, az enyémek speciel gyűlölték.

Szülés utáni betétből sok az öt. Inkább öt különböző nagyságút vegyél.

Egyébként jó, összeszedett lista. :)

2016. márc. 7. 14:44
 28/39 anonim ***** válasza:

Egy biztos, én semmi vastagabb dolgot nem vennék meg előre augusztus közepi babának. Persze, nem biztos,hogy 40 fok lesz, de nyilván nem lesz 12 sem.

Vastag sapit én pl. még nem vennék. Az én fiam fejkörfogata egy hónap alatt változott (pedig nem nagy a feje), így ennyivel előre felesleges megvenni. Két vékony kis sapi,ha hűvösebb lenne, bőven elég.

Tápszert majd írnak a kórházban felesleges megvenni, mert ha esetleg ott mást kap, mint amit te előre megveszel, lehet,hogy nem fogja meginni az otthonit. Tápszeradagolónak sem sok értelmét látom. Mindkét gyerekem tápszeres, a kicsi 5 hónapos. Miért nem lehet magadnak adagolni? Előkét megveheted, de azzal is ráérsz a hozzátáplálásig. Mi most vettük elő a Kicsinek két hete. Alkohol nem tudom minek. Köldökcsonknak? Nálunk megmondták,hogy milyen hintőporral (gyógyszertári) kell naponta x-szer beszórni és kész. Lázcsillapítót sem tudsz előre megvenni, mert újszülött Germicidet kaphat, az meg vényköteles. Kórházban,ha kéred, kiírják. Játszószőnyeg sem feltétlenül kell még ilyenkor. Viszont a légzésfigyelő nekem speciel fontos volt.

2016. márc. 7. 15:19
 29/39 A kérdező kommentje:
A tápszer adagoló az éjszakai etetésekhez kell, meg hogy ha a párom keveri be, akkor tudja hogy mennyit kell belerakni. Lehet hogy nem fontos de 2000 ft, nem egy nagy összeg.
2016. márc. 7. 16:06
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
Bodyból, rugiból lehet több nyugodtan. A fiam volt, h egy nap elhasznált 5- öt, mert állandóan kifolyt a kaki. A sterilizáló is nagyon szuper, én szerettem. Cumit esetleg a biztonság kedvéért vehetsz, hátha nyűgös babád lesz.
2016. márc. 7. 19:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!