Tapasztalt anyukák, kismamák. Babakelengye listához segítség?
Az alap dolgokon (ruhák, kiskád, fürdető stb) kívül én nagy hasznát vettem a bimbó védőnek/kiemelőnek és a bimbó ápoló krémnek.
Amit nem használtunk az a bébi őr de azért mert egy szobában volt velünk a baba. A szoptatós párnát is csak addig használtam míg a pocakomat kitámasztottam vele mikor még a hasamba volt a bébi!
Sterilizáló...isteni találmány :) mellszívó(ha sok tejed van vagy szaporitani akarod akkor elektromosat, pl Medela Swing)
nekünk 2. baba jön igy már van tapasztalatom:)
a bimbovédő, plusz bimbokrém szintén nagyon hasznosak!
39 hkm
Újszülött ruháinak érdemes valami finomabb mosóport, öblítőt venni (akár vannak direkt babáknak valók is).
Elektromos és drága dolgokat (pl. babakocsi) csak nézd ki és írd össze előre és utolsó pillanatban vetesd meg a férjeddel v vmelyik családtaggal hogy a garancia tovább jó legyen. Ha megveszed hónapokkal előtte, akkor csak áll a szekrényben és nem derül ki ha esetlegesen baja van.
én a mellszívót ajánlom... :) én nem vettem mert majd, de a kórházban már kellett volna és itthon is, de nem tudtam venni azonnal csak a patikába egy egyszerűt.
sterilizálót én fölöslegesnek tartom, nem vettem, kaptuk a mellszívóhoz, és csak csurgatónak használtam a cumisüvegekhez. inkább vettem mamos önsterilizáló cumisüvegeket.
Ha a légzésfigyelő beriaszt, akkor a babát nem rázzuk, mert agyvérzést kaphat, hanem erőteljesen simogatjuk a karját, lábát, hogy felébredjen.... csak mondom....
Mellszívó - elektromos
Légzésfigyelő
Sokkal több ruha, mint amit el tudsz képzelni, mert ahányszor kibontottuk, azonnal sugárban telibe pisilt mindent. :)
Sensitive öblítő
külön szennyeskosár a babaholmiknak, hogy ne a mi koszos zokninkkal tároljuk együtt az ő mosnivalóját
Adamo hinta - minden nap áldjuk a feltalálót
-mellkagyló!! Ha majd szoptatsz, el kezd ömleni a tej a másik cicidből is, akkor ez a kis cucc felfogja :)
Érdemes még -rácsvédőt is venni, a mi babánk sokat forgott éjjelente, nem verte így be a buksiját.
Hálózsák, hogy ne rúgja le magáról a takarót és melegebben is tartja
6-os hogy te milyen okos vagy!....nem szétrázom a gyereket teee...ha nem vesz álmában levegőt nem simizni kell hanem FINOMAN felrázni , a vállait megmozgatva...nem felvenni és szétrázni....evidens...gyerekápoló vagyok, sztem jobban értek hozzá...
40 hkm
HÁT, TUDLAK SAJNÁLNI, HOGY ÁPOLÓ LÉTEDRE ILYET LEÍRSZ.
EZ VOLT AZ ELSŐ, AMIT A SZÜLÉSI TANÁCSADÁSON A GYERMEKORVOS FŐORVOSNŐ, A CSECSEMŐS FŐNŐVÉRREL ÉS VÉDŐNŐVEL ELMONDOTT ÉS BABÁN BEMUTATOTT, HOGY A VILÁGÉRT SEM SZABAD RÁZNI, HANEM ERŐSEN DÖRZSÖLNI A KARJÁT, LÁBÁT, ATTÓL IS FELÉBRED.
MERT A RÁZÁSTÓL HÁTRANYAKLIK A FEJE, NEKIÜTŐDIK AZ AGYA A KOPONYÁNAK ÉS AGYVÉRZÉST KAPHAT.
DE TE MAJD CSAK CSINÁLD ÚGY, AHOGY TE GONDOLOD..... CSAK NE TERJESZD A HÜLYESÉGET.
te annyira hülye vagy 9-es h inkább neked nem kéne kommentelni...irtam h nem agyonrázni kell a babát csak a vállánál finoman mintha felébreszteni akarnád...nem két kézzel agyrázkodásig rázni, csak ha ugy tetszik "megbökni" hogy hirtelen megrezzenjen és akkor vesz levegőt...a kettő között van különbség...szted a korházakban a babádnak a talpikáját, buksikáját esténként mikor bejelezne a figyelő akkor elkezdenék simikálni...hogyne...a lényeg h megébredjen egy pillanatra...ha icterus-os a baba simikálhatod mikor jelez a figyelő te...nagyon okos!addig megfullad mig te "felsimikálod"...a lányunkkal is igy jártunk el...ismétlem nem szétrázni kell a gyereket , hanem egy pici!!! bökéssel/rázással csak pillanatra felébreszteni!!!
te álomvilágban élsz ha azt hiszed 2 nővér végigsimogat esténként 16 gyereket...pláne mikor a figyelő egyszerre 3-4 helyen bejelez!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!