Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A semmire gyereket szülni,...

A semmire gyereket szülni, mégis mit gondolnak ezek a nők?

Figyelt kérdés

Egy távoli rokonom (édesanyám unokatestvérének a lánya) teherbe esett. Állitja, hogy ők védekeztek de én megmondom őszíntén, hogy nem hiszek neki. 21 éves és mivel vidéken élnek nem talál munkát, édesanyám többször felajánlotta, hogy költözön hozzá (Budapestre) de a lány nem akar a párja nélkül, anya meg nem szeretné ha a fiú is oda költözne mert nemismeri és a lakás is kicsi. Talán fél hogy a külön töltött idő alatt, a fiú megcsalná vagy elhagyná ezért inkább ott marad "őrizni".

A fiú dolgozik, bár nem keres túl jól és mivel a szüleinél élnek a fizetése egy részét le kell adnia, alig marad valami..

Nekem van egy másfél éves lányom, amit tudok oda adok nekik, de már ez nem elég nekik és két naponta hiv vagy ír, hogy tudnék e ezt meg venni és leküldeni neki.

Sanjos tegnap már nem tudttam magam visszafogni és elmondtam neki hogy én 10 év munkaviszony szültem a gyerekem, mert én valóban védekeztem! És nem azért adtam a lányom egy évesen bölcsibe és mentem vissza dolgozni, hogy őket eltartsam ... stb

Szóval most én lettem az akit mindenki utál, mert hogy beszélhetek így vele, hísz terhes!

Most komoly mit járhat az ilyen emberek fejébe? Nem gondolkoznak, hogy mi lesz 1-5-10 év múlva? Vagy télen, ha nem kapnak ingyen tűzifát az önkormányzattól?

2016. márc. 3. 12:29
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
7%
Kedves utolsó ekkora hülyeséget is ritkán olvasni :D Hát én teljesen mást tapasztalok. épp hogy a tehetősebb gyerekek azok akik nehezebben tanulnak és fejlődnek. Nincs motiváció mert nincs miért küzdeni sem. Óvodai környezetben ez egyértelmű különbség. Épp hogy a szegényebb és a középréteg gyerekei okosabbak, tanulékonyabbak, mozgásuk rendezettebb. Hamarabb oldanak meg olyan feladatok ahol a probléma megoldó képességüket figyelik. Míg a tehetősebb szülők gyermekei próbálkoznak de segítséget kérnek. Bizonytalanok. Hidd el látni nap mint nap. A másik ha anyaként nézem a dolgot. Nekem nem érné meg hogy lemaradjak az első szaváról , arról hogy feláll, elindul , először mosolyog stb. persze máskor is lemaradunk dolgokról, de ezek a kezdeti dolgok a legszebbek. Ezt nem helyettesítheti karrier, sem egy Nike melegítő. Amúgy egy pici gyerek nem is értékeli mert gőze nincs mi az :D Egy kis gyerek a szeretet a nap törődést, anya jelenlétét értékeli. Vihetik a gyereket az óceán partjára is egy évben kétszer háromszor is, de az soha nem helyettesíti azt,hogy anya ott van .
2016. márc. 4. 16:35
 42/48 anonim ***** válasza:
0%

Mondok konkrét példákat is:

Kérdés: Honl lakik a malac? Tehetősebb gyerek szerint termesztik a boltban. Egy falusi gyermek tudta a választ.

Kérdés: A tyúk tollas vagy szőrös állat? Tehetősebb szerint egyik sem mert a boltban sincs rajta a szőr. Olyan mint a hal bőr csak tyúk ízű. A falusi tudta a választ sőt még azt is,hogy tojásból kel ki a kis csirke amin a tehetősebb gyerek nagyon meg lepődött.

Kérdés: Mit kell tenni ha eltévedünk az utcán? Tehetősebb gyerek válasza az volt hogy mobilon felhívom anyát. A falusi gyermek válasza az volt,hogy bemegy egy boltba és segítséget kér a kenyér eladó nénitől.

Kérdés: Mi kell tenni ha rosszat teszünk? Tehetősebb gyermek válasza az volt hogy semmit a rossz mindenkivel előfordul. A falusi elnézést kért.

Óriási különbségek vannak ebben igazad van. Pedagógusként jól fejbe kólintanám ezeket a szülőket!

2016. márc. 4. 16:45
 43/48 anonim ***** válasza:
42%
A falusi gyerek szegény ?? Mert én is falun nőttem fel most meg egy falunak mondható kis városban élünk még sem voltam vagyunk szegények :D
2016. márc. 4. 17:03
 44/48 anonim ***** válasza:
76%
Azért mert valaki jobban áll anyagilag, nem jelenti, azt hogy betonrengetegben él! Mi egész jól állunk és a jól érezzük magunkat a 140 négyzetméteres házban, a 2000 négyzetméteres udvarunkon egy kisvárosban. Sőőőőőőt még veteményes kertem is van, gondolom a gyerek majd tudni fogja, hogy nem a TESCO-ban terem a sárgarépa! Az, hogy van pénz drágább pelusra, meg új ruhára cipőre, játékra nem azt jelenti, hogy mindent meg is kap amit csak óhajt...Nagyon nem! Nem vagyunk milliomosok, de kényelmesen élünk szerencsére. Ettől nem lesz kevesebb a gyerekem....érdekes dolgokra tudtok itt következtetni.
2016. márc. 4. 17:54
 45/48 anonim ***** válasza:
16%

őszintén ki nem tojja le ki mire/kinek/mennyire/miért szül.

ő dolga, ha meg sír hogy csóró, akkor így járt

2016. márc. 4. 18:44
 46/48 anonim ***** válasza:
52%

Hát néhány hozzászóló nagyon kiverte a biztosítékot.

Először a kérdezőnek válaszolva:

Egy ilyen rokon önző és valószínűleg borzasztóan szűk látókörű. Nem vagy köteles segíteni neki, ha megteszed, azt csak megköszönheti. Felháborítónak tartom azt a hozzáállást, hogy ha jól keresel, köteles vagy eltartani a szegényebb rokont. Nem, ez a leghatározottabban nem alapértelmezett beállítás.

A többieknek:

Azt gondolom, senkinek nincs joga megítélni, hogy ki mikor íratja bölcsibe a gyermekét, függetlenül attól, hogy apuka mennyit keres (az enyém is jól keres, bár a kérdező férjénél valamennyivel kevesebbet). Mi is 1 évesen adtuk bölcsibe a lányunkat és mentem vissza 8 órában dolgozni. Meg volt az oka és nem bántam meg azóta sem. Nem mellesleg én is, a hugom és a férjem is 1 évesen kezdtük a bölcsit annak idejét és jelentem, kiegyensúlyozott emberek vagyunk, akiknek a szüleivel is remek kapcsolata van. Biztosan mindenki hallott minőségi és mennyiségi együtt töltött időről... Hihetetlenül kínos, hogy egy nem ilyen témájú kérdés kapcsán a kérdezőt minősítitek, ahelyett, hogy a kérdésre válaszolnátok. Lehet azért viselkedtek ilyen ciki módon, mert savanyú a szőlő, vagy azért mert szimplán el vagytok szállva a saját szuperanyaságotoktól, mindenesetre furák vagytok, na. :)

2016. márc. 6. 20:20
 47/48 anonim ***** válasza:
56%

Utolsó! Mennyire igazad van!

Egyébként ezek a válaszolók szokták kérdezgetni, hogy akkor mikor jön a GYES/GYED/CSP???? Ja több kérdésem nincs is...

2016. márc. 6. 21:30
 48/48 anonim ***** válasza:

mi történt veletek azóta?

amúgy meg bicskanyitogató volt itt a sok primitív szuperanyu stílusa. egy nő nem csak szülőgép, mást is el akarhat élni az életben, nem 10 évig ülni a gyerek nyakán. és ha a férj lelép? vagy bármi? akkor majd nézzen mint hal a szatyorban 0 munkatapasztalattal? és igen, nyilván egy bizonyos réteg nem fogja soha felfogni, hogy egyes emberek nem azért tanultak egyetemen 5+ éven át, hogy utána dobjanak mindent a kukába

2021. máj. 6. 14:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!