Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A semmire gyereket szülni,...

A semmire gyereket szülni, mégis mit gondolnak ezek a nők?

Figyelt kérdés

Egy távoli rokonom (édesanyám unokatestvérének a lánya) teherbe esett. Állitja, hogy ők védekeztek de én megmondom őszíntén, hogy nem hiszek neki. 21 éves és mivel vidéken élnek nem talál munkát, édesanyám többször felajánlotta, hogy költözön hozzá (Budapestre) de a lány nem akar a párja nélkül, anya meg nem szeretné ha a fiú is oda költözne mert nemismeri és a lakás is kicsi. Talán fél hogy a külön töltött idő alatt, a fiú megcsalná vagy elhagyná ezért inkább ott marad "őrizni".

A fiú dolgozik, bár nem keres túl jól és mivel a szüleinél élnek a fizetése egy részét le kell adnia, alig marad valami..

Nekem van egy másfél éves lányom, amit tudok oda adok nekik, de már ez nem elég nekik és két naponta hiv vagy ír, hogy tudnék e ezt meg venni és leküldeni neki.

Sanjos tegnap már nem tudttam magam visszafogni és elmondtam neki hogy én 10 év munkaviszony szültem a gyerekem, mert én valóban védekeztem! És nem azért adtam a lányom egy évesen bölcsibe és mentem vissza dolgozni, hogy őket eltartsam ... stb

Szóval most én lettem az akit mindenki utál, mert hogy beszélhetek így vele, hísz terhes!

Most komoly mit járhat az ilyen emberek fejébe? Nem gondolkoznak, hogy mi lesz 1-5-10 év múlva? Vagy télen, ha nem kapnak ingyen tűzifát az önkormányzattól?

2016. márc. 3. 12:29
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
22%
Nem savanyú a szőlő, de èn minden időt ki akarok használni a gyermekemmel, nem dugom feleslegesen bölcsibe.. :) 3 èves koráig igenis szüksège van az anyjára. Nekem ègne a pofám, ha csak azèrt lenne bölcsis, hogy a munkahelyen teljesítsek. Nem baj, èn nem maradok le semmiről, amíg a kèrdező igen. Nem offolok tovább, csak nèzzen magába.. mindenkiben vannak hibák.
2016. márc. 3. 23:27
 32/48 anonim ***** válasza:
100%

Én nem gondolom,hogy 3 éves koráig rám van szüksége. Lemaradni dolgokról? 3 éves kora után is lemaradsz ezeregy dolgoról, de mégsem ülhetsz vele otthon 15 éves koráig.

Én két évesen beadtam, de előtte itthonról is dolgoztam. Saját céget viszünk, ami miatt muszáj. De inkább dolgoztam éjszaka, vagy pl. most egy órája, ha tudtam, hogy napközben a családdal legyek. De nem mindig sikerült. Igen, van munkám, szeretem, jól keresek vele, részben ebből tehetjük meg,hogy elvigyük a gyerekeket többször egy évben nyaralni, kirándulni, hogy minden hétvégén el tudom vinni játszóházba, pancsolni stb. Két évesen a legtöbb gyerek már mehetne bölcsibe, csak sokszor kényelmesebb anyukának otthon maradni, még ha számolgatni is kell hó végén a pénzt.

2016. márc. 4. 06:20
 33/48 anonim ***** válasza:
18%
Na! Én akár hogyan is csűröm csavarom a dolgot, nekem valami akkor se stimmel a kérdezőnél. De a férjénél se lehet minden rendben ha ilyesmit meg enged a feleségének. Ennyit keres és az asszony meg dolgozzon. Ha meg ennyire nagy a félelem,hogy " vezető " váltás lesz a cégnél és az miatt kell neki dolgozni akkor meg nézném én annak a cégnek a könyvelését nagyon szívesen. A másik... egy apa,férj,családfő akkor sem engedné nyomorogni a családját ha nem havi 880 000 ft-ot keres,hanem ha kell 2 munkát vállal és heylt áll! A másik, az én testvérem is volt nagy bajban, nekem sem volt sok pénzem, DE önzetlenül adtam amit csak tudtam. Ha kellett egy zsák krumplit de adtam. Vigyázz kérdező fordulhat a sorsod. Nagymenő férjecske leléphet ám amerikába. Nehogy aztán te szorulj mások jóakaratára. Mindenesetre én nem szeretném ha olyan rokonom lenne mint te. De én sem adnék neked egy garast se. Majd mondanám,hogy naaaa próbáld egyedül. Én egyedül vagyok a gyerekemmel van saját ingatlanom és életünk. Nem pénzes férjecske mellett vagyok és tisztességben nevelem a gyermekem. Ha kell másnak adok az enyémből! Na igen... a pénzes emberek a legzsugoribbak, szegénykéknek nem telik semmire. Ismerjük köszi. Kívánom neked,hogy ekkora mellénnyel legyél 1-5-10 év múlva is. Vagy télen ha véletlen menned kell ingyen tüzifát kérni az önkormányzattól. Remélem vastagon égni fog az arcod. Nem az a nagy valami ha pénzes férjecske mellett lébecolsz,hanem ha TE önállóan felmutatsz valamit.
2016. márc. 4. 08:50
 34/48 anonim ***** válasza:
81%
Itt azért páran eltévedtetek! Miért probléma nektek az, hogy a kérdező gyereke bölcsiben van? Ezt komolyan nem értem!!! A másik dolog: mi az, hogy vállaljon apuka másodállást??? Kötelező 3 évig otthon maradni? Már ne is haragudjatok, de eléggé szemtelen hozzáállás! Aki megteheti és szeretné, az maradjon otthon, amíg akar, aki meg nem, az menjen dolgozni! Második gyerekemet várom, az első most 21 hónapos, még itthon vagyok, de valószínű, hogy ha a második betölti a 1,5 évet, megy bölcsibe! Nem anyagi okok miatt! Nem azért koptattam az iskolapadot, hogy 6 évig itthon legyek, úgy érzem nekem az egyszerre sok lenne. Én ilyen vagyok, egyenlőre jól érzem magam itthon, de jó lesz egy kis változatosság is...
2016. márc. 4. 09:28
 35/48 anonim ***** válasza:
30%

"Ha dolgoznál tudnád, hogy a jövedelmed majd' felét levonják, mint

Szociális hozzájárulási adó, Szakképzési hozzájárulás, Munkaerő-piaci járulék Egészségbiztosítási járulék, Nyugdíjjárulék, "

"utolsó, tudod te a levonások után mennyi marad abból a 880ból"

mi tudjuk, de te nem vagy tisztában teljesen vele. A szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást nem vonják a fizetésből, mert azt a munkáltató fizeti.

Amit vonnak:

SZJA 15%

Nyugdíjjárulék: 10%

Egészségbizt. járulék: 7 %

Munkaerőpiaci járulék: 1,5 %

Akárhogy is számolom, ez összesen "csak" 33,5 %, nem a fele.

Tehát 880.000 ezerből a nettó fizetés: 585.200 Ft. (+ adókedvezmény 10.000 Ft) Ebből azért bőven félre lehet tenni munkahely elvesztés esetére, és nem kevés álláskeresési járadékot is kapna, ha munkanélkülivé válna...

És én is korainak tartom egy 1 éves gyerek bölcsibe adását. Én 2 év 4 hónaposan adtam be, és nincs az a munkahely, amiért 1 évesen "lepasszoltam" volna a fiam...

SZóval ha nem akarsz segíteni, nem gond, de ennyire nem kell kiborulnod, és bunkónak lenned vele, mert ha abortuszra menne, akkor meg az lenne a baj, hogy megöli a gyerekét...

2016. márc. 4. 09:30
 36/48 anonim ***** válasza:
71%
Egyébkét ha magatok nem tudjátok kiszámolni, mennyi kerül haza a férj BRUTTÓ fizetéséből, keressetek már rá, egy bruttó-nettó kalkulátorra a neten....Az meg, hogy valaki nem minimálbérből tengeti mindennapjait, nehogy már bűn legyen.
2016. márc. 4. 09:30
 37/48 anonim ***** válasza:
71%
Úgy tűnik ezen az oldalon magasabb számban segélyből meg létminimumból élők vannak ,akinek fáj ,az ha egy felelősségteljes szülő gyermeket vállal és meg írja itt a véleményét azokról ,akik a semmire szülnek . Itt nem arról van szó,hogy valaki 20 évesen e vállal gyerek vagy 40 évesen szóval ne vedd magadra .Az,hogy ő mikor adja bölcsibe a gyerekét ,ahoz semmi közöd nincs ,de ahoz már igen,hogy akik a semmire szülnek segélyből élnek nyomorognak az a dolgozóknak az adójából megy le .Ő a gyereknének megakar valamit teremteni és valamit meg ad egy színvonalat .Tudjátok itt sokan mi az a minőségi élet ? vagy hogy egyáltalán hol kezdődik ? és az ilyen szülők beszélik be maguknak ,hogy a spáros meg aldis pelenka jobb mint a liberó v a pampers :D olyan jókat szoktam nevetni és ,hogy a gyereknek jó a használt cumisüveg ,használt ruha :D de azért nem baj ugye ha márkásat túrtok ki ???nevetségesek vagytok és nagyon pofátlanok .A társadalmi réteg alja .Tisztelet a kivételnek
2016. márc. 4. 12:06
 38/48 anonim ***** válasza:
6%
ohh, mégis mit vártunk attól, aki berakja 1 évesen a gyerekét bölcsödébe? Majd tolerálni fogja azt, hogy az xy rokonnak segítség kell? Hagyjuk már, igaza van pár előttem szólónak. Minek szülsz, ha lepasszolod a gyereket????? Kamu a háromnegyede annak is, hogy mennyit keres az urad. Ha ennyit keresne, akkor minek dolgoznál? Vagy apuci Ámerikában, anyuci meg becsavarodott, bunkózik mindenkivel és még gyereket sem akar nevelni? Ejnye
2016. márc. 4. 13:55
 39/48 anonim ***** válasza:
58%
Látom van itt pár hatalmas mellénnyel járok a világban sznob is. Mi a minőségi élet? Boldogabb a gyerek ha 30 000 ft os cipőbe jár, betonközt nő fel,homokozót televízióban lát. Láááátttunk ilyt eleget. Szerencsétlen gyerek az olyan. Fogalma nincs mi a való élet. Egy burkolt mázban él és tartja anya mert hát minőségi élet. :D Láááátjuk az oviban! Földhöz vágom magam, toporzékolok stb mert nem kapom meg amit akarok. Szociálisan elmaradott gyermekek akik képtelenek a beilleszkedésre. Lehet minden nap plázázik de mennyivel boldogabb az a gyerek akit hagynaj gyereknek lenni. A kérdező is egy hasonló önimádó sznob. Akinek fontosabb a munka mint a gyereke. Elfelejtenek itt sokan nőnek lenni és ANYÁNAK lenni. Karrier meg kutyaszar kell, de hogy neveljem a gyereket azt ne. Ahogy lecuppan a mellükről dugják is a bölcsibe mert nehogy már... hát nem azért tanultam ennyit hogy a kölök miatt majd otthon maradjak! Ki a szánalmas akkor? Szégyen vagytok. Anyák gyöngye! Vannak akik valóban rá kényszeülnek arra hogy beadják a bölcsibe az 1 éves picijüket, de ők sajgó szívvel, könnyes szemmel mennek dolgozni, lelki ismeret furdalással. Akinek a gyerek egy " project " mert hát szülni csak kell előbb utóbb az inkább hagyja az egészet. Építsen karriert és ne neveljen érzelemszegény sznobokat. Amúgy olvassunk már utána hogy azok a gyerekek akiket ilyen hamar leadnak mennyivel hátrányosabban indulnak mint azok akik meg kapták az otthon nyugalmát. Nem azok a szégyenek akik elsősorban anyák, és képesek arra hogy a gyerekükért hátrább helyezzék magukat. Vannak olyanok is itt látom akik ezt nem tennék meg. A gyerekemért címszóval semmi pénzért fel nem adná a kényelmét. Szégyen és kár hogy nem a gyerekedért hanem önmagadért teszed. Pszichológusi vélemény, tessék magunkba nézni.
2016. márc. 4. 15:58
 40/48 anonim ***** válasza:
91%
Ez önmagában is borzasztó, nehéz is belegondolni az így élők mindennapjaiba, de nézzük meg, hogy mit vetít elő ez a jövőre nézve, milyen felnőttkora lesz annak a sok százezer gyereknek, akiknek a szülei ma nem tudnak igazán foglalkozni velük, mert azzal törődnek, hogy holnap (is?) legyen mit enni.Minél lejjebb van valaki a társadalmi ranglétrán, annál nagyobb esélye van arra, hogy idő előtt haljon meg - az alul lévőknek háromszor nagyobb esélyük van erre, mint a felső tízezernek, - és gyakrabban szenvednek depresszióban, szívbetegségekben és cukorbetegségben. Még durvább azonban, hogy a korai években, a gyerekkorban megtapasztalt szegénységnek az élet végéig kitartó negatív hatása van. Még ha valaki felnőttként feljebb is kapaszkodik, meggazdagodik, vagy legalábbis kevésbé szegény körülményeket képes teremteni magának, a korai nehéz évek hatásai nem múlnak el. Az idegrendszer fejlődése megváltozik, aki szegényen nőtt fel, annak másképp alakul ki, mint aki nem volt veszélyeztetve. Még az öregedés tempója sem ugyanaz a szegények, és a nem szegények között. Hiába él majd valaki gazdagabban egészségesebb életet, törődik jobban a pihenésével, engedhet meg magának jobb orvosi ellátást, mégis alapvető testi hendikeppel indul. És hányan fognak az egyre szegényebb mostani gyerekek közül meggazdagodni?És mitől stresszesek a szegényen felnövő gyerekek? Vannak az egyértelmű okok, nem is kell sorolni, a bizonytalanság, a stresszes, vagy beteg, munkanélküli szülők, a vágyaik kielégítetlensége stb. - de ezek mellett a szegénység az élet többi területére is kihat. Mert mondjuk a szegény gyerekek is járnak iskolába, mint tehetősebb társaik, de sikeresek-e ott? Az iskolák, ahol most már 8-10 órát töltenek a gyerekeink, a jól teljesítő gyerekeket jutalmazzák, és csúnyán büntetik, stresszelik, aki nem az. Márpedig a szegénységben felnövő gyerekeknek kevés esélyük van jól teljesíteni. Egy amerikai kutatás szerint, és nincs okunk feltételezni, hogy Magyarországon más lenne a helyzet, már háromévesen óriási tudásbeli különbség van a szegény és az átlagos anyagi helyzetű gyerekek között: a szegény gyerekeknek kétszer kisebb a szókincse. Itt nem intelligencia-különbségről van szó, feltételezhető, hogy a szegény szülők egyszerűen kevesebbet beszélnek a gyerekeikkel, mint a tehetősebbek.
2016. márc. 4. 16:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!