Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülnétek magánkórházban?...

Szülnétek magánkórházban? Miért igen, miért nem?

Figyelt kérdés

2016. márc. 2. 11:24
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
örülök hogy ahova Te tartozol, ott jó a színvonal, vidéki kórházakban ez sajnos nem annyira jellemző...és mivel vidék, nyilván nem fogok pesti kórházat választani a távolság miatt.
2016. márc. 2. 13:19
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Ahol én szültem (magán),egy árban volt a sima szülés és a császár.
2016. márc. 2. 13:39
 13/29 anonim ***** válasza:
64%
Igen én magánban is fogok szülni ,teljesen más a kiszolgálás és az ellátás az orvosok kedvesek mindent el mondanak ,ahogy a nővérek is .Aki meg engedheti magának 600000 ft magánba akkor mennyen oda jól fogja magát érezni apukával meg a babivel nekem szinte minden barátnőm magánba szült volt aki a Rosebe az már csak flanc.Volt egy barátnőm aki megtehette volna ,hogy el mennyen magánba de,azért nem is nagyon tehetős így inkább el ment államiba lefoglalta a szobat ami csak 6 darab volt abből 2 nek volt saját fürdője hát pont előbb jött a szülés nem került privibe mert tele volt .Aztán mondta hogy nagyon zavaró volt ,mikor a szobatárasaihoz jöttek a rokonok ,v fel keltek a babák mire az övé el aludt aztán az övét is felkeltette meg apuka sem tudott ott lenni ..
2016. márc. 2. 13:40
 14/29 anonim ***** válasza:
46%
A kórházat ahol szülök most újították fel, 2 személyes szobák fürdőszobával és a baba velem lehet végig. A kisebbségieket próbálják elkülöníteni és valószínű az én orvosom másik kismamájával leszek együtt. Nekem azért a 3 napért nem érné meg magánkórházba menni egy vagyonba kerülne.
2016. márc. 2. 13:46
 15/29 anonim ***** válasza:
79%

Igazából, így,hogy a 2. szülésem, már a felújított kórházban volt, és a dokim szerzett egy ágyasat, nem szülnék magánban. Mert ad1: nekem is fontos volt,hogy legyen PIC, ad2: az egyágyas teljesen új szobában, eléggé magánkórház érzésem volt. :)

De egyébként ahogy állami kórházban is van jó, meg rossz tapasztalat, úgy magánban is. Anno a barátnőm, még a létező Telkiben szült. Vajúdáskor kétszer is esett a baba szívhangja. A másodiknál már a szülésznő is reagált, de így is 10 perc volt előkeríteni az orvost, aki végül megcsászározta. Nem sírt fel a fia, szerencsére nagyobb baj nem lett. Én ezzel úgy vagyok,hogy egy magánkórházban több százezer forintért simán elvárom,hogy végig mellettem legyen a doki. Ha 10 órát vajúdok, akkor is!

2016. márc. 2. 13:48
 16/29 A kérdező kommentje:

"A kisebbségieket próbálják elkülöníteni"

és ez nehogy már elég legyen! szerintem a szőke, kék szeműeket is el kellene különíteni, nem? és így tovább...

2016. márc. 2. 13:50
 17/29 anonim ***** válasza:
75%

mondjuk én államiban szültem ott egy szobába tették a roma kismamákat. Nézd, mindenféle rasszizmus nélkül mondom: elképesztő amit műveltek.

- az hogy állandóan üvöltöztek egymással meg hangoskodtak egy dolog

- a külvilág számára elzárt gyermekágyas részre behozták a hozzátartozóikat, a beteg ágyakhoz, volt olyan hogy szoptattam a szobámban, 45 fokban nyitott ajtónál és egy roma férfi elment az ajtóm előtt...

- az ápolónők határozott kérését sem tartották be a látogatási szabályokkal kapcsolatosan

- volt amelyik konkrétan DOHÁNYZOTT a szobájuk ablakában!! amivel a legfőbb gond hogy 45 fokban a miénk is nyitva volt - a mellettük lévő szobában

- hogy tűntek el dolgok a közös hűtőből az nyilván nem az óránként 20 ezret zsebre tevő szülésznőnek köszönhető

úgy kapásból ennyi jut eszembe, szóval mindenféle rasszizmus nélkül tényleg, ha kifizettem 150 ezret a szülésért, az a minimum hogy nem akarom ennek kitenni magam.

2016. márc. 2. 13:56
 18/29 anonim ***** válasza:
68%
Hát nem tudom hol élsz kedves kérdező, de mikor voltam a genetikai ultrahangon rengeteg szó szerint büdös, szakadt roma kismama volt, akik úgy ordibáltak a folyosó egyik végéből a másikba egymásnak, hogy beleremegett a fal. Ahhoz nem volt eszük, hogy közelebb menjenek egymáshoz. Így tárgyalták meg, hogy a Marisnak 6 naposan ,,meghót" a babája. Amúgy nem kell védeni őket, zálogházban dolgoztam, sajnos tudom milyen aljasok és hogy beszélnek a saját gyerekükkel. Szóval nekem fontos, hogy el legyenek különítve. Ők a rasszisták, nem én. Nem azt mondom, hogy fehér ember nem lehet rossz, de kisebb az esélye. Amúgy támogatom az otthonszülést, a kisebbségiek szüljenek Indiában! :D
2016. márc. 2. 14:13
 19/29 anonim ***** válasza:
66%

Abszolút nem vagyok rasszista, de a roma szokások a szülés utáni kimerültség és hormontúltengés idején bizony engem is érzékenyen érintettek. 2 nap után szabadult fel alapítványi szoba, így kénytelen voltam elviselni a szobatársak kultúráját. Bár csak egy roma lány volt, a családja nem kevés kellemetlenséget okozott. Megjegyzem, volt ott más (nem roma) szobatárs is, akivel gondok voltak...

Viszont más alkalommal, a kétágyasban is sikerült kifognom érdekes szobatársat...

Akkor már inkább az egyágyas VIP, még ha meg is kérik az árát. Szülés után én magamat is alig tudtam elviselni, nemhogy másokat.

2016. márc. 2. 14:19
 20/29 A kérdező kommentje:

ez már nem tartozik a kérdéshez, hogy kinek milyen tapasztalatai voltak és ebből hogyan általánosít.

én egyébként nem védtem senkit, csak jeleztem, hogy még lehetne ezt a szétválasztós gondolatot tovább is vinni.:) (barna a hajam, szóval magam ellen beszéltem)

2016. márc. 2. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!