Chorionbiopszia a Bajcsyban kinek volt?
Már mintavételre megyek. 20 hetes terhes vagyok, több a magzatvizem, mint az átlag, és van egy ciszta is a magzat agyában. :(
34 éves vagyok, az eddigi eredmények jók lettek, a kombinált teszt is.
Ezt a 2 eltérést a 19 hetes utrahangon vették észre.
Értem. CVS lesz, nem amnio? Mondjuk az előbbinek hamarabb megvan az eredménye, nem kell tenyészteni. A labor túlterhelt, és a magasabb rizikójú eseteket előre veszik. Nálad azért nem olyan óriási nagy a rizikó a jelek szerint, inkább csak a biztonság kedvéért csinálják meg.
Nekem is holnap lesz CVS-em, eredetileg úgy volt, hogy hamar megkapom az eredményt, mivel a korom miatt (40 felett) magas kockázatúnak számítok.
Viszont annyira rossz lett a genetikai ultrahangom eredménye, hogy mindenképpen be kell fejezni a terhességet. A CVS-t már csak azért csinálják meg, hogy legalább utólag kiderüljön az ok.
Lehet, hogy 2-3 hetet kell várnod az eredményre, ami nyilván idegőrlő, de hidd el, ez a jobbik eset. Ha a genetikusok sürgősnek ítélnék, akkor jobban kellene aggódnod.
Igen, a Bajcsyban. Hydrops foetalis, vagyis testszerte ödéma. Ez élettel összeegyeztethetetlen, valószínűleg nem érné meg a 24. hetes terhességi kort sem, de ha igen, akkor is nagyon betegen születne.
Szívem szerint kihagynám a CVS-t és túl lennék már a műtéten inkább.
Azért nálad nem olyan nagy a baj... az agyi ciszták szépen fel szoktak szívódni az esetek túlnyomó többségében, és a magzatvíz mennyisége sem szokott nagy bajra utalni. Bár tény, hogy jobban oda kell figyelni a terhességre, de egyik sem olyan vészes.
Hidd el, most már tapasztalatból írom, hogy ha nagyon nagy baj van, akkor nem szépítenek, nem biztatnak. A leginkább biztató mondat az elmúlt napokban az volt, hogy örüljek, hogy kiderült most.
Köszi a biztatást! :)
Tényleg azt mondták, hogy önmagában egyik sem jelentene gondot, de mivel a kettő egyszerre fordul elő, van esély a rendellenességre. De nagyon remélem, hogy az eredmény megnyugtató lesz.
Sajnálom mind a kettőtöket, gondolom, senkinek sem könnyű a helyzete.
Azért annyit belekotyognék, hogy a CVS-t is tenyésztik. Az kb. egy hét. Tehát ennél előbb nem lesz eredményed.
Amúgy -amennyire ez lehetséges- nyugi, ne stresszeld magad túl, az nem tesz jót se Neked, sem a babának. Kicsit fáj, de van helyi érzéstelenítés. Magnéziumot szedjél kicsit többet mától.
Igen, tenyésztik, de 4 nap. Az amnionál meg több hét.
(Egyébként én most végül nem megyek CVS-re, mivel napokat csúszna miatta a műtétem, úgyhogy egyeztettük, hogy ezúttal kihagyom.)
De a Bajcsy genetikai tanácsadást mindenkinek csak ajánlani tudom, én annyi törődést, emberséget kaptam az elmúlt napokban (különösen Imrei Júliától), amit egészen biztosan soha nem fogok elfelejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!