Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 hetesen (17 hét,3 nap)...

17 hetesen (17 hét,3 nap) tényleg éreznem kéne a babamozgást?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam védőnőnél, és nem hitte el, hogy nem érzem a kicsi mozgását. Még a "buborékokat" sem. :(

Kioktatott, hogy mivel ő már hallja a magzati szívhangot a készülékével, nekem már éreznem kéne a magzatmozgást. Kicsit elkeseredtem.

Ti mikortól éreztétek?

2016. márc. 1. 18:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Dehogy kell érezned!

Én is 18 hetesen éreztem először. Mások meg 20 hetesen érzik csak.

Pláne úgy nem fogod érezni, vagy legalább is tudni, hogy őt érzed, ha még nem voltál soha kismama, vagyis első babáról van szó.

Ne foglalkozz a védőnővel, normális, ha még nem érzed. Majd a következő 1-2 hétben fogod, nyugi.:)

2016. márc. 1. 18:17
 2/11 anonim ***** válasza:
Én 21 hetesen kezdtem el érezni.
2016. márc. 1. 18:24
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Első baba. :) Csak úgy elkeseredtem tegnap, hogy már éreznem kéne.

Alapvetően nincs baj a védőnőmmel, de néha kicsit furcsa dolgokat mond. Próbál kedves lenni, de mikor megtudta, hogy már vásároltam a picinek, akkor kioktatott, hogy minek, még nem szabad. Majd ő megmondja, mit vegyek, és csak júniusban. (Augusztusban szülök, és genetikai vizsgálat miatt tudom, hogy kisfiú.)

Pedig nem vettem butaságokat, hanem bababörzéken 3 db bodyt, 2 db télibb nagyobb (62-es) rugdalódzót. A body 150 Ft, a rugik pedig 300-400 Ft voltak. Szóval néha olyan furcsaságokat mond...

2016. márc. 1. 18:42
 4/11 anonim ***** válasza:

A védőnők tudnak hülyeségeket mondani... :)

Nem kell velük foglalkozni.

Én nem éreztem buborékokat, se pillangószárnyakat, hanem egyből egy konkrét rúgást kaptam a 17. hét elején, és tudtam, hogy az az volt. :)

2016. márc. 1. 18:52
 5/11 anonim ***** válasza:
Én két nap múlva lépek a 20. hétbe, és 3 napja érzem, nekem is első baba. :) Múlt héten már nagyon aggódtam, hogy miért nem érzem, de csak eljött a pillanat. Nyugi! :)
2016. márc. 1. 20:55
 6/11 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele, ha ilyet mond. En a 19. hetben vagyok, es 17 hetesen meg en sem ereztem...most kezdem neha erezni, de eleg rittkan :) legkesöbb kb 22 hetes terhesen kell erezni. addig nincs gond ha nem. Azt hogy vasaroltal mar, az is normalis...mi mar babakocsi szettet, babahozdozot, es komplett babaszoba butort vettünk :)
2016. márc. 2. 06:07
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem kell emiatt elkeseredned! Sok mindentől függ, jogy ki mikor érzi! Az első babámat 18 hetesen már kívülről is lehetett látni akkorákat rúgott, most a 3. Babával már 16 hetesen éreztem a ficergést, most már nagyokat rúg mégsem látszik semmi. Elöl tapadt a méhlepény és felfogja a rúgásokat.
2016. márc. 2. 10:03
 8/11 anonim válasza:

Szia!

Én is a 17 hetes vagyok (17+4 nap)úgy tűnik "egyszerre" fogunk szülni :)

Én pár napja érzek valamit,de nem vagyok biztos benne 100%-an,hogy az a baba.Nekem a védőnő azt mondta,hogy 18-20 hét körül már biztos érezni fogom :)

Nekem 15-hét pár naposan hallgatta a szívhangot a védőnő,én még sem éreztem akkor még mozgást.Szóval azért mert ő hallja a szívhangot,attól még neked nem kell érezned.Szerintem hamarosan érezni fogod :)

2016. márc. 2. 12:19
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Nekem is elől fekvő a méhlepényem, lehet emiatt nem érzem. :)

2016. márc. 2. 12:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia! Első babàval nekem is mellsőfali volt a lepèny ès 19-20 hetesen èreztem először. Most a màsodik terhessègnél 15+6-nàl kezdtem èrezni, csiklandozàs,buborèkolàs. ☺ nem vafy lekèsve semmiről. Nem is èrtem a vèdőnőket meg a dokikat. Van elèg dolog amitöl paràzik a kismama,cèlszerűbb lenne inkàbb megnyugtatni,mint mègjobban ràhozni a fràszt. Ne izgulj,hamarosan èrezni fogod. Boldog babavàràst. 😊 16+2 hkm
2016. márc. 2. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!