17 hetes kismama vagyok. Nagyon megkívántam a füstölt kolbászt amiből meg is ettem 5-6 karikát mire eszembe jutott hogy azt lehet hogy nem is szabad fogyasztani terhesség alatt. Mi a véleményetek erről? Fogyasztható vagy sem?
Liszterozis veszely, vetelest okoz, ha nem akkor suketseget vagy vaksagot.
Ritka, de nem azt jelenti, hogy nincs. Ide nem azok irkalnak akik emiatt veteltek el.
66%-osnak:
Egyrészt attól, hogy "nagyanyáink is ették", attól még ők is vetéltek el és a csecsemőhalandóság is nagyobb volt akkoriban így ezzel hülyeség példálózni.
A nyers zöldséggel összemosni nyers húst még nagyobb hülyeség, mert két teljesen más ételtípusról beszélsz.
12 attól hogy más ételcsoport ugyanannyira veszélyes és ugyanezen okból... Gondolom azt szoktál enni és ezért nem akarsz tudomást venni róla.
Lehet rémüldözni:
Korhazban dolgozom.
Volt veteles kimutatott liszterozis miatt.
Egy masik babat szuletese utan vittek ujraeleszteni - szinten liszterozis miatt. Hetekig volt lelegeztetogepen, szeremcsere tulelte.
A liszterozis fertozes sajnos csak utolag derul ki.
Vagy boncolaskor, vagy a szuletes utan vervetelbol.
Akik ide irtak, hogy egeszseges gyerekuk van, az 15 valaszolo. Viszont az a par szazalekot aki emiatt vesztette el a gyereket az nem vigasztalja.
En nem ettem, mert nem akartam a par szazalekba kerulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!