Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Napi 500 mg kalcium sok?

Napi 500 mg kalcium sok?

Figyelt kérdés

30 hetes vagyok, a 26. héttől nem szedek gravidát, csak kétnaponta eurovit multivitamint, de minden nap szedek kalciumot. Szeretném megóvni a fogaimat.

a betegtájékoztatóban az van írva, hogy terhesség alatt 1000-1300 mg kalcium kell. Akkor az nem sok amit én szedek ugye?

2010. márc. 31. 18:44
 1/2 anonim ***** válasza:
szerintem nem sok,mondjuk a kalciumba beletartozik,ami az ételekben is benne van.én szoptatás alatt iszok kalciumot,mert tejterméket nem ehetek,és a gyógyszerész azt mondta,max 1000 grammot lehet enni.
2010. márc. 31. 19:51
 2/2 anonim ***** válasza:
Engem a doki jól lehordott az első terhességemnél, hogy minek szedem, nagyon "be fog csontosodni a baba feje" - ilyesmit mondott, de ez volt a lényege. Akkor jól megijedtem és nem szedtem tovább. Most a második babábnál inkább természetes formában eszem a kalciumot ill. néha-néha bevettem egy szemet. De a 36. hét után nem javasolják, mert méhösszehúzódásokat okoz(hat) a sok kalcium. Szerintem ritkábban szedd, vagy törd ketté a bogyót, és inkább szülés után kezd el szedni megint.
2010. márc. 31. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!