Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg ennyire borzasztó a...

Tényleg ennyire borzasztó a gyerekvállalás?

Figyelt kérdés
35 hetes kismama vagyok mást se hallok, mint hogy élvezzem ki az utolsó heteim, majd meg bánom még, nehogy azt higgyem, hogy könnyű, élni sem lesz idő, hajat mosni se, volt olyan aki áldást mondott, hogy nem neki születik gyereke stb. Úgy elszomorodtam, eddig se gondoltam hogy rózsaszín leányálom, de ezek után.. Nekem pozitívumot senki se mond és félek!
2016. febr. 17. 22:58
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Engem is riogattak, hogy a gyerekvallalas igazából egy istencsapása. Csak hetekig, minden éjszakát atüvöltő babakrol hallottam, vérző mellbimbòròl, hasfajos gyerekek idegtépő sírásáròl szólt a fáma, napi 1-2 óra alvással, amit a legtöbb kismama 14 részletre elosztva aludt.

Namarmost a gyerekem nem sírós. Sír, ha álmos, vagy fáradt és ennyi.

Majdnem 7 órát alszik egybe, könnyű altatni is.

Nem szoptatok, nem vérzett a mellbimbom.

Hajat mosni meg akkor megyek el, amikor elaludt, fürdőbe beviszem a Bebiőrt, ha felebred, máris ott vagyok.

Nehogy azt hidd, hogy annyira fárasztó! A legtöbben tuldramatizálják, nem tudom miért, talán olyan típusok, akik azelőtt tervszerűen éltek, aztán nem bírják ki, hogy a gyerek nem egy terv. Sok rugalmasság kell.

Attól meg kár megijjedni, hogy sír a gyerek. Ez a dolga, örülni kell neki, mert azt jelenti, hogy kommunikatív. Neked annyi a feladatod, hogy a legtobbszor eltalald miért csinálja. Ha párszor nem jön össze na bumm, ki nem hibázik? :)

Könnyű szülést és jó babazast nektek!

2016. febr. 18. 16:08
 22/23 anonim ***** válasza:
19: Hozzászoktattam, hogy egyedül aludjon el (ez nem abból állt, hogy hagytam üvölteni,mielőtt még megkapom) Hasfájós volt, masszíroztam, megtaláltam a megfelelő cseppet és az a probléma is megoldódott. Vallom azt az elvet, hogy egy csecsemő nem sír csak úgy ok nélkül! Nem üvölti végig a fél éjszakát csupán passzióból. A férjem nekem is dolgozik, igaz Ő 8-4-ig. A bébiszitter fogadásáról meg annyit, hogy a csaj kemény 500 FT/ óráért vállalja a gyereket, mivel semmi dolga nincs vele, hiszen alszik, 2-3000 forint havonta belefér (ennyi, ha elmegyünk valahova szórakozni). Igaza van az egyik válaszolónak, nálunk teljes a nyugalom és úgy gondolom ez hatással van a gyerekre. Ez nem csak szerencse kérdése, baromi sok munka van benne! Hiszem, hogy egy év múlva sem lesz más a helyzet, ha megszületik a második baba.
2016. febr. 18. 17:07
 23/23 anonim ***** válasza:
16 voltam :)
2016. febr. 18. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!