Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg ennyire borzasztó a...

Tényleg ennyire borzasztó a gyerekvállalás?

Figyelt kérdés
35 hetes kismama vagyok mást se hallok, mint hogy élvezzem ki az utolsó heteim, majd meg bánom még, nehogy azt higgyem, hogy könnyű, élni sem lesz idő, hajat mosni se, volt olyan aki áldást mondott, hogy nem neki születik gyereke stb. Úgy elszomorodtam, eddig se gondoltam hogy rózsaszín leányálom, de ezek után.. Nekem pozitívumot senki se mond és félek!
2016. febr. 17. 22:58
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
65%
Hát, tényleg nem moshatsz bármikor hajat, és sok mindenre nem lesz időd, de olyan valakid lesz, aki mindezt megéri. :) Nem cserélném vissza. :)
2016. febr. 17. 23:03
 2/23 A kérdező kommentje:
:)
2016. febr. 17. 23:05
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy baba előtt gondoltam egyet és csináltam akármikor akármit most meg minden szervezést igényel.

Az emberek meg szeretnek ijesztgetni.

De nem lehet tudni milyen babád lesz. Van aki jól elvan egyedül is néha másikat meg állandóan fogni kell. De rengeteg dolog van még, ami lutri, minden kornak megvannak a szépségei és a rossz dolgai is.

2016. febr. 17. 23:12
 4/23 anonim ***** válasza:
68%
Én azt bírtam, amikor azt mondták, hogy aludjak sokat, mert, ha megszületik a gyerek, akkor nem fogok. Ennek a tanácsnak valóban sok értelme van.. Hozzáteszem a fél éves gyerekem (meg még nagyon sok másik gyerek is) 12 órát alszik éjjel egyhuzamban. Mindazonáltal nehéz, igen. Lényegesen kevesebb időm jut magamra, de ha valahova megyünk, mindig normálisan nézek ki (jó, néha sapkában megyek, mert nem jut idő a hajmosásra :) ). Van, hogy már sírni tudnék annyira kiidegel, de belehalnék, ha bármi baja esne és nem cserélném el semmire, és nem is sírom vissza a régi életem. A testem megváltozott, de így is vonzónak tartom magam. Azok az emberek pedig, akik ilyeneket mondanak egy kismamának, amiket írtál, hát egyszerűen bunkók, unintelligensek és sajnálatra méltóak. Sok boldogságot nektek!
2016. febr. 17. 23:12
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Igen, van ilyen oldala is.

Egy babával még hagyján, nekünk a másodikkal szűnt meg minden szabadságunk, alvásunk, erőnk.

2016. febr. 17. 23:13
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nehéz. Sokszor nagyon nagyon nehéz :) A legnehezebb számomra, hogy a magamra fordítható idő jobb esetben 1-2 óra ilyenkor éjszaka ha alszik és épp nem vagyok olyan dögfáradt hogy rögtön bealszom...

De egyébként... ez mind lenyegtelen mert annyi boldogságot tud okozni egy baba, egy mosolyától vagy nevetésétől elszáll minden bajom és a világ legszerencsesebb emberének érzem magam, szóval nyugi, nehéz de megéri :)

2016. febr. 17. 23:26
 7/23 anonim ***** válasza:
13%

Egy tuti ne akarj sok gyereket, nekem 3 van borzalmas igen bocsi

!

Pl most éjjel a 16 hónapos kisfiam köhécselt 2x a frász van bennem hogy vajon beteg lesz vagy csak félrenyelt! Szóval folyton idegeskedik az ember mindig nekem görcsöl a hasam hogy vajon mikor hoz haza az oviból suliból a másik kettő valami retek betegséget, rengeteg szeretet valóban de, sokan csak leszarnak megy minden úgy ahogy van alapon élnek , ki tudja lehet ők csinálják jól , de én nem ide tartozom !!Boldog babavárást

2016. febr. 18. 01:49
 8/23 anonim ***** válasza:
Persze nincs rózsaszín cukormáz.. de mindenkinek arra fele borul a mérleg a sok "borzalommal" szemben. Izgalom hogy legyen elég tej, eleget eszik e, altatási nehézségek, hasfájás, ütemben fejlődik e, mikor fog kúszni, ülni, felállni stb. De ott van minden rezdülése amivel örömet okoz. Először felsír, utána mindig csak sír 😊 Az utolsó hajszálere is belőled van. Első mosolya, első nevetése, bújni akar, te vagy számára a világ és neked is ő. Ahogy fejlődik, ügyesedik, okosodik. Ezt senki se cserélné el a világ összes kincséért se. Várd a babád, gondolkodj pozitívan. Hidd el hogy szép lesz és a szeretet minden "borzasztó" dolgot el fog söpörni. 😊
2016. febr. 18. 04:27
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, dehogy borzasztó! Az első 2-3 év valóban nehéz, mert nagy változás az előző életedhez képest, hogy nem csinálhatod azt, amit éppen szeretnél, és napi 24 órában a kicsidről kell gondoskodni. Az én lányom nagyon rossz alvó volt mindig, még van, hogy most 3 évesen sem alussza át az éjszakát. Ezért engem inkább a kimerültség készített ki az elején. De egy kisbaba/kisgyerek annyi örömöt tud adni, hogy ezek alatt a pillanatok alatt eszedbe sem jut a kimerültség, fáradtság, hajszoltság. Sajnos az anyasággal jár az aggodalom is, minden kis betegség, sérülés miatt a frász tör ki...de hidd el, anyának lenni nagyon jó, és ezt egy olyan írja le, aki azelőtt soha nem tartotta magát anyatípusnak...:-)
2016. febr. 18. 06:16
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen is lesz, meg olyan is lesz! :)

Nekem kettő van, a Kicsi 4 hónapos. És bizony, van,hogy hulla fáradt vagyok, volt,hogy hetekig 3-4 órát aludtam, és bizony, nem mindig akkor mosok hajak, amikor kitalálom! És az is "természetesen", hogy délutánonként nem ruhát vásárolni járok, vagy kávézni a barátokkal, hanem a Naggyal puzzle-ozok, futóbiciklizek stb.

DE! Amikor pl. a Kicsi éjjel felébred, meg a Nagy is néha, és reggel úgy ébredek, mint akit agyonütöttek, akkor még is boldog tudok lenni, mert pl. a Kicsi rögtön rám mosolyog, ahogy kiveszem, a Nagy pedig egy öleléssel indítja a napot.

2016. febr. 18. 06:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!