Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg ennyire borzasztó a...

Tényleg ennyire borzasztó a gyerekvállalás?

Figyelt kérdés
35 hetes kismama vagyok mást se hallok, mint hogy élvezzem ki az utolsó heteim, majd meg bánom még, nehogy azt higgyem, hogy könnyű, élni sem lesz idő, hajat mosni se, volt olyan aki áldást mondott, hogy nem neki születik gyereke stb. Úgy elszomorodtam, eddig se gondoltam hogy rózsaszín leányálom, de ezek után.. Nekem pozitívumot senki se mond és félek!
2016. febr. 17. 22:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyén, helyzet, babafüggő is. Van ahol minden simán megy, semmi gond. Van ahol döcögősebben mennek a dolgok, ott nehezebb. De az anya tűrőképességétől, habitusától is függ, hogy éli meg. Van egy adott helyzet, valaki könnyen viseli ugyan azt, van aki nehezen. Azért az első 2-3 év tényleg nem egyszerű, de azért nem akkora borzalom. De az biztos, hogy megváltozik az ember élete.
2016. febr. 18. 06:20
 12/23 anonim ***** válasza:
87%
Ne hallgass az ilyenekre. Bár valóban nálam is volt hogy elgondolkoztam hogy mikor fürödtem utoljára..😂 de elmúlt az az időszak, és hidd el nem olyan katasztrófa én nyáron fogok 3szorra is belevágni ebbe a mások szerint lehetetlen küldetésbe és már alig várom. Tudom hogy zombi leszek, felkészitem magam ahogy tudom. 2 gyerekem van a két véglet. A lányom nehéz eset volt, a fiam meg egy alvós baba.. hogy mit hoz a 3. Nem tudom, de megéri éjszakázni 😊
2016. febr. 18. 07:12
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem törvényszerű, és szerintem az emberek a saját tapasztalataikat általánosítják.

emlékszem, gimiben mennyit hallottam "nagyoktól", hogy én nem tudhatom, az egyetem milyen lesz, élvezzem ki a gimit. Az egyetem szuper volt, tök jól teljesítettem, a gimit utáltam.

Vagy, mikor terhességem elején mondták, hogy jaj, majd ha bálnaként fekszel otthon (ilyen nem volt) vagy, majd, ha egyedül leszel a babával (a férjem itthon van velünk). stb stb.

szurkolok, hogy legyen elég támogatásod és sikerüljön, hogy jól teljen a CSED, GYED időszaka:)

2016. febr. 18. 07:20
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem magyarázkodok csak egy pár szót...

Nehéz,sokszor fárasztó,de soha nem nevettem ennyit,soha boldogabb nem voltam!!! Mióta a lányunk megszületett! IMÁDOM!!!! IMÁDOM!!! 😊

Senkire ne hallgass. Élvezd. Éld meg. Légy ott,és szeresd! Ha ez megvan, az életet legboldogabb legszebb időszaka jön.!

2016. febr. 18. 09:13
 15/23 anonim ***** válasza:
Tény megváltozik az ember élete de minden csak szervezés kérdése. Én úgy érzem mióta megszületett a kisfiam.van.értelme az életnek :-) csodálatos dolog.azt ,hogy meg ki mit mond ne is vedd figyelembe..boldog babavárás :-)
2016. febr. 18. 09:43
 16/23 anonim ***** válasza:

Biztos le leszek pontozva, de nálunk nagyon nem így működik! Az első itthon töltött 1 hétben pokoli volt az a pár éjszaka, semmit nem aludtunk, mire rájöttünk, hogy szegény gyereke felcseréli a nappalt az éjszakával. 2 Nap alatt átbillent a normális kerékvágásba és csak egyszer kelt fel enni, de 6 hetesen azt is elhagyta (az éjjeli etetés nem volt fárasztó). Olyan nincs, hogy valakinek nincs ideje hajat mosni!!! Persze nem etetési idő környékén kell nekiállni, de én pl mostam akkor is hajat, amikor ébren volt a baba, vittem pihenőszékbe a fürdőbe és közben magyaráztam neki. Fodrászhoz is eljutottam, mert a férjem tudott rá vigyázni. 6 hónapos kora óta havi egy este lelépünk apával, egy bébiszitter őrzi az álmát ilyenkor. Amúgy jött velünk minden felé, nagy csavargó a kisasszony. Főzni is volt időm, takarítani is sőt még a kertemben is tevékenykedtem, ehhez szokott hozzá! Sőt magával a gyerekkel is sokat foglalkoztam (illetve most is) Úszni járunk, dalolóra, itthon is csak énekelget neki az ember (imádok énekelni), Építőkockázunk, formabedobózunk stb, de magamra is odafigyelek.... A hasfájás megnehezítheti a dolgokat, de erre már annyi féle szert lehet kapni. Nem azt mondom, hogy megszületik és minden megy hipp-hopp, de amint összecsiszolódtok, olajozottan tud majd működni a gépezet.

20 hónapos kislány anyukája és 7 hetes kismama

2016. febr. 18. 10:38
 17/23 anonim ***** válasza:
Te jó ég, milyen lelkületű ember mond ilyesmit egy kismamának?! SOHA nem cserélném el semmire azt, hogy anya vagyok, és leszek augusztusban másodjára is! Az nem közhely, hogy a szíved a testeden kívül dobog miután gyereked van!! Én például soha nem tudtam elképzelni, hogy ne legyen gyerekem. Én például azokat az embereket nem értem (de tiszteletben tartom őket), akiknek nincs gyereke. Mi az élet értelme olyankor? Sokszor minden gondolatomat kitölti a lányom, ahogy csacsog, ahogy nézem miután elaludt... És igen, engem teljes mértékben kielégít az, hogy anya vagyok, ennél szebb "munkát" elképzelni sem tudok! :)
2016. febr. 18. 10:51
 18/23 anonim ***** válasza:

egyáltalán nem nevezném borzasztónak, de nagyon örültem volna, ha valaki elmondja a nehéz részeket is (pl sebes mellek). nekem mindenki a rózsaszín cukormázas babázást adta elő és sok nehézség meglepetésként ért. és azt hittem, hogy egyedül vagyok vele.

át kell állni rá, hogy most már soha nem lesz ugyanolyan az életed és a spontán dolgok jó részéről le kell mondani. ha ezt el tudod fogadni, nem fog olyan nehéznek tűnni!

2016. febr. 18. 13:19
 19/23 anonim ***** válasza:
16os... erre mondjuk hogy babafüggő a dolog.. a te kislanyod egy mintababa, de majd nyilatkozz kérlek 1 év múlva... nincs két egyforma gyerek. Irtam is hogy az első katasztrofa volt, a második meg kisangyal eszik-alszik baba. Persze egy ilyen baba mellett van idő hajatmosni és bármi mást csinálni. De mikor pl az első gyerkőcöm hajnal 2 ig nem aludt, akkor nem a hajmosás volt a legfontosabb teendőm másnap... ha meg apukamkora reggeltől késö estig dolgozik nem tud sokat segiteni, és nem mindenki teheti meg hogy babysittert fogadjon..
2016. febr. 18. 14:51
 20/23 anonim válasza:
95%

Az egyik legszebb dolog az ember életében, ami vele történhet, hogy gyermeke lesz! :) Én nagyon sok mindent kipróbálhattam és megélhettem az életben, akkor is úgy gondoltam teljes az életem, de most azt mondom ezzel teljesedett ki, hogy anya lettem! :)

Amúgy meg sokan mindent a gyerekre fognak, hogy az ő gyerekük ilyen olyan, nem alszik, nyügi-bügi stb. Azt még senki nem vállalta fel, hogy azért sok mindenről a szülő is tehet, hogy miért olyan a gyereke. Persze van a genetika és nincs két egyforma gyerek, de nagyban függ főleg egy csecsemő esetében a szülői hozzáállástól és viselkedéstől is, hogy hogyan alakul a gyerek személyisége. Szerintem nem mindenki alkalmas szülőnek, akinek nem inge ne vegye magára. Rajtad is múlik milyen lesz a csemetéd! Csak pozitívan, hidd el mindent felül ír majd, ha rád mosolyog, átölel, megpuszil, ahogyan felfedezi a világot és még sorolhatnám. További boldog babavárást!

2016. febr. 18. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!