Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt ihatom a...

Terhesség alatt ihatom a teámat és ehetem az ételeimet ciklamát és szacharin tartalmú édesítővel?

Figyelt kérdés

6hetes kismama vagyok,egy ideje szinte mindent édesítővel iszom eszem,mert hajlamos vagyok a cukorbetegségre!Nem vagyok cukor beteg,de ha kicsivel több cukrot eszem rosszul leszek!Úgy hallottam a szacharin és a ciklamát is veszélyes a babára nézve!Ha ez igaz mit használhatok helyette?!

(cukor kizárva)

2010. márc. 30. 15:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia, sajnos én cukros vagyok és babát várok. Az orvosom azt mondta, hogy semmi baja nem lesz a babának az édesítőtől, de ne vigyem túlzásba sem. Vettünk nyírfa cukrot, ami ugyanúgy néz ki, mint a kristálycukor, ízre is, viszont cukorbetegek fogyaszthatják. Nem valami olcsó, de ha érdekel, nézz utána: [link]
2010. márc. 30. 15:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

én is csak édesítőt használok, de nem sokat. Most vettem a patikában stíviát, teljesen természetes édesítő.üdv 30 hetes kismama

2010. márc. 30. 15:45
 3/11 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!:)ezek szerint van természetes megoldás:)
2010. márc. 30. 15:47
 4/11 anonim ***** válasza:

szia, én is a sztíviát ajánlom.. Viszont egy kérdés: a fruktóz nem jó neked? Glikémiás indexe 22.. nem kell inzulint használnia a szevezetednek hozzá. Tudom, mert nekem diétáznom kell- szénhidrát szegény- bár én most épp nem vagyok várandós és cukorbeteg sem, "csak" az előszobájából próbálok kikerülni.. nekem inzulin rezisztenciám van..

a fruktóz- gyümölcscukor természetesebb, mint azok a mesterséges szerek. Sztívia jó nagyon, csak drága, de én csak azt használnám szívem szerint mindenhez.

2010. márc. 30. 15:52
 5/11 A kérdező kommentje:
:)nem tudom lesz időm kipróbálni:) de pont az a lényeg hogy ne menjen fel a vércukrom:)
2010. márc. 30. 19:05
 6/11 anonim ***** válasza:
no akkor erre a fruktóz- gyümölcscukor is jó:) ja, és az íze is jó, nem mű, és tuti nem árt a babának, a gyümölcsökben is az van, ugyebár. Cukorbetegek vényre is kaphatnak fruktózt! próbáld meg te is kérni, hátha, úgy olcsóbb.. én egy nagy zacsit 1000 ft körül vettem, de most nem tudom, hogy ez 500 g vagy 1000:S herbaházban..
2010. márc. 30. 22:22
 7/11 anonim ***** válasza:
A fruktózzal csak nagyon okosan, mert sok szénhidrátot tartalmaz, ráadásul igen erőteljes hascsikarást és hasmenést okoz, ha többet fogyasztasz az előírtnál.
2010. márc. 31. 11:23
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi:)Kifogom ezeket szépen lassan próbálni:) Anyumat meg megkérem hogy írasson fel nekem fruktózt mert ő sajnos már inzulinos cukorbeteg neki biztos kiírják:)
2010. márc. 31. 11:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia:) 1kg os volt 1000, megnéztem, találtam egy bontatlan csomagolást:) én ki szoktam tenni edénybe-zárhatóba.

Egyébként az rá is van írva, hogy cukorbetegek szorbitból és fruktózból 30 got fogyaszthatnak a megengedett szénhidrátmennyiségen belül.. diétás milka is fruktózos:) az a legjobb diétás csoki:D

igen, neki tutira írnak fel, én is szorgalmazom majd az öcsémet, hogy írasson fel, mert én csak azt fogyasztom, akkor meg miért ne vegyem olcsóbban.

2010. márc. 31. 14:48
 10/11 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm!Akkor nem is drága napi 30g meg bőven elég nekem:)
2010. márc. 31. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!