Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek ezek alapján...

Szerintetek ezek alapján meddő vagyok?

Figyelt kérdés
21-éves lány vagyok.A párommal babát tervezünk és már egy idelye pontosabban most kapcsolódtunk rá az ügyre egy fél hónapja komolyabban.Úgy hogy belém élvez kb egy fél hónapja.Nőgyógyásznál még nem voltam de az idén tervezek elmenni.De sajnos már érzem a mellfeszülést ami sajnos nállam a menszesz előjele szokott lenni.Nagyon szeretnénk egy kisbabát.A menstruációm rendszeres.Akkor nem értem mi lehet a gond.A páromnak van egy lánya már az előző kapcsolatából szóval ő szerintem ezek alapján nemző képes.Gondolkodtam hogy megkérdezem az orvostól mi lehet a gond.De azt mondják egy év után sem ha nem sikerül akkor érdemes orvost fel keresni.De én már igy is türelmetlen vagyok.
2016. febr. 9. 21:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
hát ja, fél hónap után valóban felmerül a meddőség. még szerencse, hogy még idén tervezel nőgyógyászhoz menni, lévén február eleje van!
2016. febr. 9. 21:24
 2/14 anonim ***** válasza:
79%

Fél hónapja? Az már tényleg komoly!

Na akkor figyu, nekem egy nőgyógyász egyszer szépen elmagyarázta a dolgot...

Szóval az van, hogy ha egy egészséges férfi és egy egészséges nő pont a legoptimálisabb pillanatban (ovulációkor) szeretkezik védekezés nélkül, akkor nagyjából 20% esélye van a teherbeesésnek.

Azt is mondta, hogy annyi tényező együttállása szükséges a terhesség létrejöttéhez (ovuláció, a megtermékenyült petesejt problémamentes vándorlása a méhbe, elég vastag nyálkahártya, megfelelő hormonszintek, stb.), hogy kész csoda, hogy még nem halt ki az emberiség.

Meg azt is mindig mondogatta, hogy a terhesség nem villanykapcsoló... hogy eldöntöm, hogy teherbe esek, és kész!

Szóval mindezekre készülj fel, na meg arra is, hogy még ha össze is jönne, a terhességek kb. 30% az első időszakban bizony spontán megszakad, ez is a természet rendje.

Értem én, hogy nagyon szeretnél babát, de ebbe azért a babának is van némi beleszólása, hogy ő akar-e téged... és ha igen, akkor mikor.

De hogy valami biztatót is írjak: a mellfeszülés a terhesség jele IS. Ahogy a menstruációs görcsök is. Úgyhogy ennek alapján akár még össze is jöhetett. (Bár ha ennyire türelmetlen vagy, akkor lehet, hogy nem ártana még egy kicsit érned, mert egy babához is sok-sok türelem kell majd.)

2016. febr. 9. 21:28
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
uram isten... "idelye"?? komolyan? ennyi aggyal inkább ne is szaporodj...
2016. febr. 9. 21:29
 4/14 anonim ***** válasza:
Egy átlagos ciklus 28 nap,fél időben Van normális esetben a Pete érés,ám azt jelenti a menstruáció előtt 14 nappal. Szóval ha fél hónapja próbálkoztok az nem jelent semmit.Mikor esedékes a következő menstruáció?
2016. febr. 9. 21:30
 5/14 anonim ***** válasza:
72%

1 felelős babatervezés előtt el kéne menni dokihoz és megvizsgáltatni magad, mind fizikai, mind mikrobiológiai szempontból, mert pl egy Chlamydia fertőzés vetéléshez vezethet

2 pasinak is el kéne menni dokihoz szintén std vizsgálatokat csináltatni

3 21 éves szexuális életet élő nő még nem volt nőgyógyásznál???? minimum az éves rákszűrésre el kéne menni!!!

4 akkor vagy meddő, ha 2 éve nem jön össze a baba folyamatos próbálkozás (=rendszeres nemi élet) mellett

5 a párodnak van egy lánya, akkor (talán) még nemzőképes volt, vagy a postás az apuka (ugye csak az anya biztos)

2016. febr. 9. 21:31
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy ebben a hosszú próbálkozásokkal eltelt fél hónapban nem volt ovulációd sem, mert egészséges nőnél is van olyan periódus, amikor nincs fél hónapig peteérése. Egy kicsit olvass utána a tested működésének, hátha segít megérteni, hogy miért nem kell aggódni fél hónapnyi sikertelen próbálkozás után.
2016. febr. 9. 21:32
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, agyilag meddő vagy.
2016. febr. 9. 21:32
 8/14 anonim ***** válasza:

És az is lehet már terhes vagy.. ugyanis a PMS nem jelent semmit, nekem is volt mégsem jött meg.

Másrészt sajnos a teherbeesés nem úgy működik, hogy aki védekezés nélkül szexel az már azonnal terhes lesz, előfordul, hogy hónapokat akár éveket kell várni a pozitív tesztre!

2016. febr. 9. 21:39
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ebből ezt nem lehet megállapítani. Az viszont biztos, hogy nem jártál biológiaórán.
2016. febr. 9. 22:05
 10/14 anonim ***** válasza:
Mindenképpen keress fel egy agydokit is. Tud segíteni!!
2016. febr. 9. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!