Miket fog kérdezni a védőnő?
12 hetes vagyok, még nem voltam védőnőnél, a nődokim csak most adott beutalókat 12 hetes UH-ra, EKG-ra és a védőnőkhöz.
Ha tudom, hogy melyik védőnőhöz tartozom, akkor fel kell hívni és időpontra menni, vagy elég ha bemegyek?
És miket fognak kérdezni ott? Csak ilyen egészségügyi dolgokat (pl. súlyom, vérnyomás stb) vagy személyes dolgokat is (pl. hogy mennyi a jövedelmünk, terveztük-e stb)?
Nem szeretem, ha a magánéletemben turkálnak, és szeretném tudni, hogy mi az amit jogosan kérdez meg, és mi az amire nem muszáj válaszolnom.
Sajnos nagyon sok rosszat hallottam a védőnőkről, ezért nem hiszem, hogy pozitív élmény lesz :/
Elég a 12 hetes UH után menni. Vidd magaddal a leleteket, ő azok alapján kiállítja a kiskönyvedet.
Próbálj meg kicsit kevésbé ráparázni, hidd el, nem lesz gond :-)
Ha január 1-el vagy bejelentve, de eddig életedben sem volt még bejelentett munkahelyed, akkor nem kapsz GYED-et, hiába max fizetésre vagy bejelentve, mivel meg kell lennie legalább 365 napodnak ahhoz, hogy kapj. Meg lesz?
Egyébként ne mondd azt, hogy nem dolgozol, mert jönnek a további kérdések, hogy a párodnak van-e munkája, elég lesz-e ahhoz, hogy a gyereknek a minimumot megadjátok stb. Mondd azt, hogy dolgozol és kész. Az más kérdés, hogy mellette te tanfolyamra jársz, vagy egyetemre éppen, mert az senkit nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!