Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A védőnő tud szívhangot nézni...

A védőnő tud szívhangot nézni 14 hetesen?

Figyelt kérdés

13 hetes kismama vagyok, annyi rémtörténetet olvasok, sőt a munkatársam babája is elment a 16. héten, állandóan izgulok.

Jövő hét szerdán, 14 hetesen megyek a védőnőhöz, ő tud szívhangot nézni.

Orvoshoz a 16. héten megyek, az hasi uh lesz már szerintetek?

2015. nov. 21. 13:52
 1/10 Bella169 ***** válasza:

A védőnőknél doppler készülék van. Ezzel csak a 20. héttől lehet megtalálni és hallani a baba szívverését. Így szerdán még biztos nem fogja tudni megnézni.

Az orvosnál a 16. héten meg már biztos hasi uh lesz. Nekem csak a legelső uh volt hüvelyi, amikor megállapította a terhességet. 7+1 voltam akkor. A 11 hetes uh-n is már hasival nézte.

2015. nov. 21. 14:03
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem, a védőnő csak később fogja hallani.

Viszont az orvos már a 6-7. héttől látja az ultrahangon, ha van szívverés. Szóval ha eddig voltál orvosnál, akkor ő látta, látni fogja 16 hetesen is.

2015. nov. 21. 14:05
 3/10 anonim ***** válasza:

Ne alapozz a rémtörténetekre,mert csak feleslegesen idegesíted magad.

Ha jó minőségű a gép,amivel nézi a szívhangot,meghallhatja vele.A nődoki a 12. héten hallotta már a speckó készülékkel,én viszont egyszerű sztetoszkóppal sem hallom még a 21. héten sem.

Az ultrahanghoz nem tudok hozzászólni,mert nekem ezidáig mindegyik hasi volt,már a legelsőtől fogva,6 hetesen.

2015. nov. 21. 14:06
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, próbálok nem agyalni, másfél hete voltam uh-n, de amiket olvasok...

Remélem hasi UH lesz a 16. héten, mert a 3.5 évesemet is vinnem kell, így nem kell az asszisztensnél ücsörögnie, hanem közelebb is jöhetne.

2015. nov. 21. 14:10
 5/10 anonim ***** válasza:
A védőnőről annyit, hogy vagy megtalálja, vagy nem. Én már a harmadik trimeszterben voltam, közel a szüléshez, és össze-vissza nyomkodta a hasamat a készülékével, hogy már fájt, mire mondtam neki, hogy akkor legyen szíves most nem megkeresni, mozog a babám, tehát él...
2015. nov. 21. 15:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Amúgy meg hidd el, hogy sokkal több az egészségesen kihordott baba, csak arról senki nem ír külön cikket, hogy "minden rendben a babámmal", itt a GYK is nyilván tele van az ellenkező esetekkel. De, NE FOGLALKOZZ vele!
2015. nov. 21. 15:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2015. nov. 21. 16:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Meg aztán kérdező nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Ha valaminek meg kell történnie, akkor meg fog történni, akkor is, ha az ember parázik rajta.

És az sem garancia semmire, hogy 14 hetesen látnak-hallanak szívhangot, mert 1 hét múlva is bármi történhet.

De úgy kell nekiindulni, hogy semmi nem fog történni és minden rendben lesz. Azért az esetek nagyon nagy többségében minden rendben zajlik.

2015. nov. 21. 17:03
 9/10 A kérdező kommentje:
Igazad van, az élet eldönti, remélem minden ok lesz, jó helyre születne, tesónak is jót tenne
2015. nov. 21. 17:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Kívánom, hogy minden rendben legyen!:)

Egy 5 éves kisfiú anyukája.:)

2015. nov. 21. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!