Miket fog kérdezni a védőnő?
12 hetes vagyok, még nem voltam védőnőnél, a nődokim csak most adott beutalókat 12 hetes UH-ra, EKG-ra és a védőnőkhöz.
Ha tudom, hogy melyik védőnőhöz tartozom, akkor fel kell hívni és időpontra menni, vagy elég ha bemegyek?
És miket fognak kérdezni ott? Csak ilyen egészségügyi dolgokat (pl. súlyom, vérnyomás stb) vagy személyes dolgokat is (pl. hogy mennyi a jövedelmünk, terveztük-e stb)?
Nem szeretem, ha a magánéletemben turkálnak, és szeretném tudni, hogy mi az amit jogosan kérdez meg, és mi az amire nem muszáj válaszolnom.
Sajnos nagyon sok rosszat hallottam a védőnőkről, ezért nem hiszem, hogy pozitív élmény lesz :/
Ha ennyire tartasz tőle, legyen ott veled egy felnőtt, aki szükség esetén leállítja.
Nekünk költözés és nyugdíjazás miatt 3 védőnőnk volt, mind a három nagyon korrekt volt, kettő kifejezetten kedves. Nagyon szeretik a munkájukat és a gyerekeket.
Húgom viszont egy taplót fogott ki; az első látogatáskor még elviselte, a másodikkor udvariasan megmondta hogy az ő gyerekét ő fogja nevelni, megköszöni a tanácsait és a tapasztalatait de mindketten felnőtt emberek a férjével, nem kell őket számon kérni, nem fognak magyarázkodni. Csak határozottan :-)
A kérdésekre nem kötelező válaszolni. Tőlem csak orvosi dolgokat kérdeztek: előforduló betegségek mindkét családban, gyógyszerérzékenység, ételallergia, ilyenek. A fizetésünkre nem kérdezett rá, de a munkahelyre igen. És az iskolai végzettségre is.
és ugyan mi van, ha elmondja, hogy mit hogy csinálj???
csak ne állj le vtázni, hanem bólogass okosan... aztán úgyis úgy csinálod, ahogy neked meg a babádnak jó.
de azt azért ne felejtsd el, hogy a védőnő a baba érdekében van. semmi olyat nem fog mondani, amivel csak az a célja, hogy neked rossz legyen... de bármit mond, mindent azért tesz, hogy a babával rendben legyen minden (az ő legjobb tudása alapján -aztán ezzel lehet vitatkozni, hogy lehetne-e jobb, vagy más)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!