Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan lehet túltenni magunkat...

Hogyan lehet túltenni magunkat azon, ha nem olyan nemű a gyerek, mint amilyet szerettünk volna?

Figyelt kérdés

Én mindig is lányt szerette volna, de az orvos szerint fiú lesz. Párom örül, ő fiút akart, lányt nagyon nem. De én nem tudom elképzelni magam fiúval. Gyerekkoromban is csak lányok voltunk otthon, nagyanyám, anyukám, én, húgom. Nagyon nőies nő vagyok, és nem tudom elképzelni, hogy milyen lesz egy fiú.

Hogyan lehet túltenni magam ezen? Akiknek fiai vannak, elmondjátok, hogy mi a jó abban, ha fiad van?

2016. febr. 6. 17:51
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
41%

Mivel két húgom van, úgy gondoltam, hogy a gyerek=lány. Igaz mindenkinek azt mondtam, hogy mindegy. Aztán, amikor mondták az UH- (30.héten derült csak ki), akkor egy kicsit megijedtem. Úgy vagy 5 napig azon gondolkoztam, hogy most akkor mi lesz. Már képzeletben megterveztem a szobáját stb, a habos-babos ruháit, hogy táncra fog járni, hogy együtt sütünk stb.

Aztán szépen lassan átállt az agyam a gondolatra. Igazából a kisfiúkkal is ugyanolyan tág a lehetőség mint a kislányoknál. Nem csak babák és autós játékok vannak, meg kék-meg rózsaszin.

Kisfiúval ugyanúgy lehet gyöngyöt fűzni, sütni, puzzle-zni, társasozni, kártyázni, bringázni, mászókázni, várat építeni és mindent ami örömet okoz nektek.

Az első fiam útán két évvel ismét kisfiam született, de akkor már ténylge mindegy volt, hiszen addigra már tapasztaltabb voltam.

Mára már 6 és 4 évesek a fiaim. Ami nagy különbség van, a fiúk és lányok között, hogy most iskola előtt hatalmas a különbség a két nemnél. Sztem a lányok tényleg előbb érnek, pedig a fiam szerintem az okosabbak közé tartozik. De ez van, életkori sajátosság, okosabbak érettebbek, és nálunk még magasabbak is.

AMi viszont a mi javunkra szól: Reggel nem kell a hajával és ruhájával bajlódni annyit. Néha elképezelem , ha lányaim lennének, még fonhatnék, többet vasalhatnék,de így legalább ennyivel is könnyeb.. :-)

2016. febr. 6. 18:31
 12/27 A kérdező kommentje:
A másik ok ami miatt nagyon lányt szerettem volna az az, hogy a nagymamám után szerettem volna elnevezni. Nagyon szép lány nevünk van, de a fiú nevek közül nem tetszik egyik se, nem tudunk megegyezni egyiken sem. 12 hetes vagyok, de már most látszódott, hogy fiú.
2016. febr. 6. 18:32
 13/27 anonim ***** válasza:
75%

Janikovszki Éva írt egy könyvet, Örülj, hogy fiú címmel (van párja is, Örülj, hogy lány címen, ez gyermekkorom óta megvan a szüleimnek). Mi mindig lányt akartunk, fiunk lesz.

Tudom, hogy ez egy lepontozós kérdés, de remélem, segítek a válaszommal Neked, ha beírod a google-be a könyv címét, kiadja a teljes szöveget is.

Engem ezek a sorok győztek meg, amikor megtudtuk, hogy fiunk lesz:

"Elnézem a fiamat a kiságyban,

és a fiam visszanéz rám.

Örülök, hogy fiú vagy, mondom neki,

bár kislányt szerettem volna,

de akkor még nem ismertelek.

És úgy látszik, a fiam is örül, mert rám mosolyog.

Talán arra gondol, hogy

lesz neki még egy húga.

Vagy ha nem lesz,

akkor majd hoz ő

egy kislányt a házhoz."

34hkm

2016. febr. 6. 18:48
 14/27 anonim ***** válasza:
50%
Soha fel sem merült bennem hogy valaha lányom lesz, teljesen magam alatt voltam mikor kiderült hogy mégis... Most nagyon lànyt szerettem volna, bàrmikor megszülethet a fiam... Szívàs, de ez van. Nem kívànsàgműsor. Majd megszokod.
2016. febr. 6. 18:53
 15/27 anonim ***** válasza:
51%

Képzeld el, hogy egy olyan baba van a pocakodban, aki beteg. Hogy mondja neked az orvos, a genetikai vizsgálat eredménye nagyon rossz. Megkérdezi, megszülöd-e.

És most nézz le a pocidra, és légy boldog, hogy egy.egészséges pici babát hordasz a szíved alatt. Nem mindegy, hogy fiú vagy lány?

2016. febr. 6. 18:55
 16/27 anonim ***** válasza:
38%
En is egesz terhessegem alatt azthittem lany lesz:) 34 hetesen kozoltek h kisfiu. Na onnantol kezdve mintha egesz eletemben fiut akartam volna,ugy vartam:) Egy fiu nagyon anyas tud lenni. Imadni fog teged,te leszel elete elso "szerelme",ne okozz neki csalodast es szeresd ahogy csak tudod! Egyebkent meg ugyanannyit tudsz vele kezdeni mint egy lannyal :D nyilvan autozni fogtok es nem babazni,de remelhetoleg ez termeszetes lesz mar addigra mire odakerultok.
2016. febr. 6. 18:57
 17/27 anonim ***** válasza:
87%
Én is mindig lányt akartam. Nagyon. Olyannyira, hogy azért is halogattam a gyerekvállalást egy ideig, mert nem éreztem magam késznek a lehetőségre, hogy fiú. Aztán elkezdtem egyre jobban vágyni babára. Elég sok idő után sikerült, akkor már azt mondtam, hogy nem érdekel a neme, persze, nem a fenét, csak rózsaszínt láttam magam előtt... 18 hetesen tudtam meg, hogy fiú. Igazából nem lepett meg. Gondoltam, hogy nem lehetek olyan szerencsés, hogy lány legyen, általában peches vagyok... Nem mondom, hogy kibuktam, inkább olyan csendes beletörődés volt, hogy hát igen, számítottam rá. Aztán napról napra enyhült az érzés. Elkezdtem elképzelni. Sokat segített, hogy (nagynehezen), találtunk egy fiúnevet, ami midnkettőnkek tetszik. Tudtuk a nevén szólítani. Vettem egy pár menő kis fiús cuccot. Aztán pár nap-hét alatt úgy átállt az agyam, hogy 22 hetes UH előtt, már nagyon reménykedtem, hogy nem mondja a doki, hogy mégis lány :) Örültem mikor mondta, hogy biztos fiú. Mostmár el se tudnám képzelni, hogy lány legyen. Hogy is lehetne lány, mikor ő fiú??? Majd lesz neki egy hugocskája, akire vigyázni fog, akit védelmez majd :) Ő lesz a nagy és okos báttya :) Szerintem te is meg fogsz baratkozni a gondolattal. Biztos vagyok benne. Ne érezd magad rosszul emiatt... És ne foglalkozz a gonosz beszólásokkal. Aki nem volt ebben benne, az nem érti, nem értheti, hogy erről nem tehetünk, ez egy érzés. Sok boldogságot a fiadhoz! Hidd el, pár hét múlva már írni fogod ehhez a kérdéshez, hogy mostmár szerelmes vagy a fiadba! :)
2016. febr. 6. 19:39
 18/27 anonim ***** válasza:
68%
Bármit megadnék egy egészséges babáért, mindegy lenne hogy fiú vagy lány 😢 Irígylem azokat a kismamákat akiknek ez a legnagyobb problémája. Ilyenkor gondoljatok bele az mit érez akinek semilyen nincs. Le lehet pontozni nyugodtan, de gondoljatok bele mit éreznétek ha beteg babát várjátok vagy épp semmilyet.
2016. febr. 6. 19:49
 19/27 anonim ***** válasza:
79%

Mielőtt megszülettek a gyerekeim, egy dologtól féltem nagyon, mi lesz, ha csak fiaink születnek majd, és együtt járnak sportmérkőzésekre az apjukkal, én meg egyedül leszek állandóan? Különben is, a fiúk hangosak, verekednek, hülye játékokkal játszanak.

Aztán született egymás után két kislányom, és nagyon örültem.

Aztán jött a harmadik. Akire már apjuk is azt mondta, legyen inkább lány, lányos család lettünk, jól megvagyunk, tele pónival a ház.

Erre közölte a szonográfus, hogy fiú. Sose fogom elfelejteni a férjem döbbenten vihogó arcát a folyosón... :D

És most itt van, egy tündéri kisfiú, aki bújósabb, anyásabb, hisztisebb, mint a nővérei. Állandóan énekel és táncol. Imádjuk.

Szóval ne izgulj, tök mindegy, mi a jó egy fiúban. Mi a jó abban, hogy anyuka leszel, erre koncentrálj! Mire számítani fog, hogy fiú, vagy lány, mondjuk ovis korára, addigra már tényleg mindegy lesz, mert csak az számít, hogy a tiéd.

2016. febr. 6. 19:56
 20/27 anonim ***** válasza:
78%
Én is lányt akartam, lány is lett, imádom őt, a második fiú, sosem képzeltem magam fiús anyukának, nem voltam szomorú, hogy a második fiú lesz, de így kerek a világ, Imádom őt is, pont annyira, mint a lányomat. Így, hogy van mindkettő nemű gyerekem, azt mondom, mindegy a neme, ugyanúgy lehet imádni. :D
2016. febr. 6. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!