Nem ciki 21 hetesen orvost váltani?
Valahogy nem az igazi a mostani! És megmondjam neki, hogy már nem hozzá akarok járni? És a mások orvos szemében, akihez helyette járni akarok nem fog furin nézni? És ha nem szólok az eddigi orvosomnak nem lesz ciki, ha később összefutunk?
Megvizsgál rendesen, kedves is, csak valahogy nem érzem, hogy többet kapnék tőle, annak ellenére, hogy pénzt is adok neki! Mikor megyek magánba gyorsan megvizsgál, beír a könyvbe és kész. Jóformán rám sem néz, olyan futószalagos érzés, mintha csak simán a kórházba mentem volna egy idegen dokihoz. Vagy csak én várok többet? Ti hogy vagytok ezzel? Azért is fura a doki, mert más kismamáktól egy csomó mindent olvasok, hallok, hogy ezt, meg azt mondta neki a doki, meg tanácsolt, de nekem sosem mond semmit, csak ha én kérdezek! És már olyan is volt, hogy kicsit ki is nevetett. De kérdem én első babás vagyok, még jó hogy ha néha "hülyeségeket" is kérdezek, nem? Még a számát sem adta meg, hogy ha valami baj lenne vagy kérdésem akkor el tudjam érni.Ez nem furi?
A körzetileg kirendelt doki, akihez elméletileg az ember csak a pecsét miatt megy el sokkal többet kérdez, és ő fogott sódiétára is, mert vizesedem és pár nap alatt több kilót is híztam annak ellenére, hogy ugyanannyit eszem, mint előtte. Szóval szerinte a só leköti bennem a vizet. Szóval ő sokkal körültekintőbb, mint az akinek még fizetek is érte, hogy körültekintőbb legyen.
Mihez kezdjek?
Szerintem válts dokit, ha úgy éezed nem törődik veled kellőképpen. Én az első terhességemnél olyan dokihoz jártam aki durván vizsgált, és szintén nem törődött velem, és engem is kinevetett. Nagyon rossz élmény maradt az a szülésem, és még császár is lett a vége.
Most a második babámmal, egy doktornőhöz mentem, és végig kedves volt, mondjuk tőle is inkább én kérdeztem, de nem nézett hülyének miatta. Ez a szülésem nagyon szép emlék maradt, és ráadásul rendesen sikerült szülnöm, ami nagyban az Ő érdeme.
Szóval az elsőnél sajnos nem váltottam dokit(mert anyukám őt ismerte, én meg senki mást), és sajnos nagyon megbántam.
Sok sikert hozzá!
Ja, és szerintem nyugodtan mond meg neki, hogy máshoz mész, esetleg, ha tudsz, menj másik kórházba, és akkor nem kell vele találkoznod.
Ha nem adta meg a mobilszámát, akkor tényleg válts dokit vagy legalábbis hagyd ott! Szerintem ez az egyik legfontosabb a fogadott magándokinál, hogy ha vmi gond van tudsz vele konzultálni.
Egyébként ha jó a körzeti doki, akár járhatsz hozzá is szerintem. Ha nála szeretnél szülni, akkor járj hozzá, és esetleg a végén kérdezd meg vállalja-e a szülést. Így nem kell magánrendelésre járnod.
Szia, én amikor dokit váltottam (13. héten, de még neked sem késő), felhívtam az asszisztensét és neki elmondtam, hogy le szeretném mondani a következő időpontot, mert találtam egy másik orvost, aki közelebb lakik stb. stb. (az már más kérdés, hogy a nő volt olyan 'kedves' és bekapcsolt a dokihoz, hogy mondjam el neki is, aki kicsit furcsának is találta, nem lepődött meg egyáltalán, nem volt gáz). A másik doki sem nézett furcsán, ő is természetesnek vette: van ilyen, hogy vált az ember.. Szóval csak bátran..
Ha kell egy tipp egy jó dokiról, írj privit, ott megadom az én dokim elérhetőségeit, ő nagyon rendes!
Egy 33 hetes kismama
Szia, nekem isteni dokinőm van, bármikor "zaklathatom", telefonon is, amikor a kórházban volt, akkor is, sosem nevet ki, mindig turelmes, kedves, stb.
Én ugy tartom ez a normális, mert vegulis nemcsak a te eleted rakod a kezebe, hanem a neked legdragabbat is.
nem ciki dokit valtanod, viszont annyi korrektseg legyen benne, hogy elmondod neki, hogy ezeket a dolgokat, hogy hatha majd a tobbi betegere picit jobban vigyaz, meg tanul belole, meg amugy is, neked is jobb erzes.
az uj doki, ha rendes, teljesen meg fogja érteni.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Én is úgy érzem, hogy a legjobb lenne orvost váltanom! Mihamarabb meg is teszem!
Még egyszer köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!