Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki ilyen helyzetben?...

Valaki ilyen helyzetben? Nagyon ki vagyok.

Figyelt kérdés
23 hetes terhes vagyok...a munkahelyemről elküldtek még amikor 10 hetes voltam..azóta nincs munkám...szerencsére párom fizetéséből kijöttünk..rendesen éltünk mint egy átlag család..olyan jó volt...erre tegnap őt is elküldték a munkahelyéről..erre egyáltalán nem számitottunk..nagyon ki vagyok,próbálok nem idegeskedni de azert ez nem igy megy.
2010. márc. 29. 12:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Csak próbálj nyugodt lenni (persze nem könnyű!).

Remélhetőleg a párod talál munkát, próbálj pozitívan gondolkodni!

Mi négy gyereket nevelünk, úgy, hogy én gyeden vagyok. A férjem meg vállalkozóként kínlódik, több-kevesebb sikerrel!

2010. márc. 29. 12:46
 2/14 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnállak..nem egyszerű főleg ha a párodnk sincs meló:-(De tuti lesz neki csak keresni kell.

Téged meg nem küldhettek volna el melobol,hacsak nem megszűnt a céged..

2010. márc. 29. 12:47
 3/14 anonim ***** válasza:

húha....mikor téged elküldtek, akkor tudták hogy terhes vagy? mert te akkor már "védett" voltál, tehát nem küldhettek volna el! és ha táppénzre jöttél volna? no de ez már régen volt!

kitartás a párodnak és ne emészd magad, tudom ezt könnyű írni. gondolkodjatok pozitívan, vonzd be a jó dolgokat! bár tudom én is padlón lennék hasonló helyzetben. férjednek jó szakméája van? könnyen talált eddig munkát?szülő segítség?

vigyázz magadra!

2010. márc. 29. 12:49
 4/14 anonim ***** válasza:

Sajnálom ami történt, de fel a fejjel, úgyis megoldódik minden mire kibújik a pöttöm! Gondolj arra, hogy még 27 hét van hátra addig, ennyi idő alatt a világot is meg lehet váltani! Drukkolok, hogy mihamarabb találjon a párod munkát.

Még szeretném megkérdezni, hogy mi volt az oka, hogy elküldtek? Próbaidőn voltál, határozott idejű szerződésed volt, vagy megszűnt a céged?

Kitartás, és próbálj pozitívan gondolkodni!

ҝ

2010. márc. 29. 12:53
 5/14 anonim ***** válasza:

Húú ez tényleg nagyon gáz. De ha tudták hogy terhes vagy akkor nem küldhettek volna el. Próbálj meg utána érdeklődni hogy mit tehetnél. Munkanélküli segély, az önkormányzatok is szoktak adni valamicskét ilyen esetben.

De tuti talál valami állást a párod! Csak pozítivan,és próbálj meg nem idegeskedni.

2010. márc. 29. 12:54
 6/14 anonim ***** válasza:
Nállunk keresnek munkaerőt. Megkérdezhetem h mivel foglalkozik a párod?
2010. márc. 29. 13:02
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem küldhettek volna el akár tudták hogy terhes vagy akár nem. Fordulj a munkaügyi bírósághoz, vissza fognak helyezni az eredeti munkakörödbe, megkapod a kiesett fizetésedet, biztosított maradsz így kapod a tgyást és a gyedet is. A fogantatás napjától védett vagy még akkor is ha te sem tudtad, visszamenőleg érvénytelenítik a felmondásodat, ez alól csak a közös megegyezés és az általad kezdeményezett felmondás a kivétel. Irány egy ügyvéd, minél hamarabb kezded el a folyamatot annál hamarabb jutsz a pénzedhez. A munkaügyi bíróság szigorú a kismamák ellen "elkövetett" munkáltatói vétségeket illetően, tapasztalat!
2010. márc. 29. 13:13
 8/14 anonim ***** válasza:

Én biztosan beperelném őket!

Tudom hogy terhesen kicsit sem hiányzik az idegeskedés, de azért nem mindegy miből éltek!

Ugye nem írtál alá közös megegyezést?

2010. márc. 29. 13:17
 9/14 anonim ***** válasza:

Gyerekek, azt azért ne felejtsétek el, hogy igenis van olyan szituáció, amikor a kismama nem védett! Ha határozott idejű volt a szerződés, a határozott idő lejártakor, a cég jogutód nélküli megszűnésekor megszűnik a munkaviszony, a terhességre tekintet nélkül, és a próbaidő vége előtt sem védett a kismama!

Ha ezek egyike sem igaz rád, csak akkor menj munkaügyi bíróságra, különben csak időpocsékolás.:(

2010. márc. 29. 13:28
 10/14 anonim ***** válasza:

12.49-es vagyok.

én is csak arra gondoltam hogy valaki határozott idejü és elküldték anélkül hogy megszünne a cég. igazad van, sok más lehetőség fennáll még!

2010. márc. 29. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!