Mit csináljak? Ti megtartanátok így is?
Fiam toxémia miatt 28hétre született, 2éve.
Doki nagy támogatása mellett elindítottuk a kisteso projektet. Minden terhesség más..jobban figyelünk stb alapon
Most sikerült is 3próbálkozós hónapon.Ma voltam uhn sajnos a dokim külföldön van így más nézett meg, és hát úgy néz ki ikrek...
A helyetes doki felvetette hogy csak egyet tartsunk meg mert ez növeli a koraszülés, roxémia esélyét, meg hát milyen veszélyes. Saját diki nem tudom mit javasol, de én összeomlottam. Én döntsem el egy gyerekem halálát? De ha üeg nem veszélyeztetem a másikat..mit tennétek? Mit tegyek?
Meg se fordulna a fejemben,sőt én eddig arról se tudtam,hogy ikreknél ki lehetne az egyiket szedni,másikat meg nem.
Amúgy is miért lenne toxémia megint...
te gyereked lesz...........dönts el.
szerintem tarts meg ,nem lehet rossz 2 gyereket nevelni...
A toxemia nem függ a gyerek számától. Ismerősöm egyet szült toxemias lett. Az ikrekkel semmi baja nem volt
. 39 . hétre születtek. Gyönyörű 2 kislány.
Nekem toxémiás terhességem volt, de azért ennek is vannak fokozatai, szóval még HA esetleg toxémiás lennél is, akkor sem biztos, hogy baj lenne belőle. Nekem a terminus napjáig semmi gond nem volt a hízáson és vizesedésen kívül, akkor jöttek csak a problémák, de köszönhetően az orvosi beavatkozásnak nem lett belőle nagy baj. Szóval még a toxémia sem feltétlenül tragédia!
DE: több nőismerősöm számolt be róla, hogy az első toxémiás terhességük után a következő(k) már rendben zajlottak.
Tény, hogy a koraszülés után statisztikailag valóban nagyobb az esélye az újabb koraszülésnek, ikrekkel pláne. De ez sem jelent feltétlenül bajt, mert koraszülés és koraszülés között is rengeteg különbség van: egy 36. heti koraszülés nem ugyanaz.
Azzal legyél tisztában, hogy az ikerterhességek egy része magától is redukálódik a 12. hétig, minden külső beavatkozás nélkül.
Én mindenképpen megvárnám a saját dokimat, kikérném a véleményét (az már két szakorvosi vélemény). Ha ő is ugyanezt mondja, akkor azért elgondolkodnék a redukción (de csak akkor).
Ha magzati redukcióra is lenne szükség, akkor sem az anya dönti el, melyik legyen...
Nekem volt, tudom.
Viszont azt is tudom, hogy a toxémia előfordulása a terhességek számával csökken, főleg, ha az apa ugyan az...
Ikerterhesség pedig nem fokozza a kialakulását.
Megvárnám a dokimat, megkérdezném őt is, sőt még 2 másikat is, úgy, hogy ne tudjanak a másik véleményéről...
Ha a 3-ból kettő ugyan azt mondja, azt hinném el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!