Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak? Ti megtartanáto...

Mit csináljak? Ti megtartanátok így is?

Figyelt kérdés

Fiam toxémia miatt 28hétre született, 2éve.

Doki nagy támogatása mellett elindítottuk a kisteso projektet. Minden terhesség más..jobban figyelünk stb alapon

Most sikerült is 3próbálkozós hónapon.Ma voltam uhn sajnos a dokim külföldön van így más nézett meg, és hát úgy néz ki ikrek...

A helyetes doki felvetette hogy csak egyet tartsunk meg mert ez növeli a koraszülés, roxémia esélyét, meg hát milyen veszélyes. Saját diki nem tudom mit javasol, de én összeomlottam. Én döntsem el egy gyerekem halálát? De ha üeg nem veszélyeztetem a másikat..mit tennétek? Mit tegyek?

2016. febr. 2. 15:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
52%

Meg se fordulna a fejemben,sőt én eddig arról se tudtam,hogy ikreknél ki lehetne az egyiket szedni,másikat meg nem.

Amúgy is miért lenne toxémia megint...

2016. febr. 2. 15:28
 2/19 anonim ***** válasza:
65%
Én nem tudnék bökni hogy te maradsz, te pedig mész. Megszakadna a szívem. Beszélj a saját dokiddal hátha mást mond. :(
2016. febr. 2. 15:32
 3/19 anonim ***** válasza:
54%
Ikrek általában mindig valamivel korábban születnek, nem várják meg a 40 hetet. Toxémia mitől alakult ki? Nem hiszem, hogy újra bekövetkezne. Gyereked sorsát neked kell eldöntened, de én nem ölném meg ha a sajátom lenne.
2016. febr. 2. 15:32
 4/19 V*rág válasza:
13%

te gyereked lesz...........dönts el.

szerintem tarts meg ,nem lehet rossz 2 gyereket nevelni...

2016. febr. 2. 15:34
 5/19 anonim ***** válasza:
65%
nem merném vállalni a kockázatot, hogy esetleg mindkét baba elmegy. pláne nem tudnék dönteni. szerintem ha nincs egészségügyi gondod, akkor nem hiszem, hogy olyan veszélyes az ikerterhesség. valószínű, h korábban születnek, de ez nem jelenti, hogy bajuk is lesz. és az sem mindegy, a toxémiának mennyivel nagyobb az esélye ikrek esetén
2016. febr. 2. 15:36
 6/19 anonim ***** válasza:
70%

A toxemia nem függ a gyerek számától. Ismerősöm egyet szült toxemias lett. Az ikrekkel semmi baja nem volt

. 39 . hétre születtek. Gyönyörű 2 kislány.

2016. febr. 2. 15:45
 7/19 anonim ***** válasza:
66%
A toxemia veszélye 1 gyereknél is fenn áll. Szelektív abortuszt a nő keresere a 12. hétig végeznek. Az pedig, ha esetleg valami probléma van a magzattal, a 12. het után derül ki. Én nem vállalnám a redukciot
2016. febr. 2. 15:47
 8/19 anonim ***** válasza:
45%

Nekem toxémiás terhességem volt, de azért ennek is vannak fokozatai, szóval még HA esetleg toxémiás lennél is, akkor sem biztos, hogy baj lenne belőle. Nekem a terminus napjáig semmi gond nem volt a hízáson és vizesedésen kívül, akkor jöttek csak a problémák, de köszönhetően az orvosi beavatkozásnak nem lett belőle nagy baj. Szóval még a toxémia sem feltétlenül tragédia!

DE: több nőismerősöm számolt be róla, hogy az első toxémiás terhességük után a következő(k) már rendben zajlottak.

Tény, hogy a koraszülés után statisztikailag valóban nagyobb az esélye az újabb koraszülésnek, ikrekkel pláne. De ez sem jelent feltétlenül bajt, mert koraszülés és koraszülés között is rengeteg különbség van: egy 36. heti koraszülés nem ugyanaz.

Azzal legyél tisztában, hogy az ikerterhességek egy része magától is redukálódik a 12. hétig, minden külső beavatkozás nélkül.

Én mindenképpen megvárnám a saját dokimat, kikérném a véleményét (az már két szakorvosi vélemény). Ha ő is ugyanezt mondja, akkor azért elgondolkodnék a redukción (de csak akkor).

2016. febr. 2. 15:55
 9/19 anonim ***** válasza:
48%

Ha magzati redukcióra is lenne szükség, akkor sem az anya dönti el, melyik legyen...

Nekem volt, tudom.

Viszont azt is tudom, hogy a toxémia előfordulása a terhességek számával csökken, főleg, ha az apa ugyan az...

Ikerterhesség pedig nem fokozza a kialakulását.

Megvárnám a dokimat, megkérdezném őt is, sőt még 2 másikat is, úgy, hogy ne tudjanak a másik véleményéről...

Ha a 3-ból kettő ugyan azt mondja, azt hinném el...

2016. febr. 2. 16:14
 10/19 anonim ***** válasza:
39%
Menj el egy másik orvoshoz is. Szerintem butaságokat beszél a doki, de ezt inkább egy másik orvossal beszéld meg.
2016. febr. 2. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!