Megesett már valakivel, hogy a toxoplazma vérvizsgálatot önköltségen kellett végeztetnie?
Hát nekem 5 macskám van, meg egy rahedli más állat, és 5000.- Ft-ot kellett volna fizetnem a vizsgálatért. Nem csináltattam meg. Bízom benne, hogy a közel 20 év alatt, amióta cicám van, már átestem rajta.
Én is úgy gondolom, hogy ha fennáll a veszély, akkor illő lenne támogatniuk. Itt Zalaegerszegen azt mondták, azért fizetős, mert olyan ritka a fertőzés, hogy "nem éri meg" nekik mindenkit nézni, csak aki kéri és fizet érte. Szerintem ez vicc. Rossz vicc.
Sziasztok, második vagyok. Felháborító, hogy ezért egyes helyeken fizetni kell!!! Nekem ingyen volt, ahogy írtam is, viszont azt mondta a dokim, hogy NEM ESTEM még át rajta, és most sem kaptam meg szerencséree, hiába van gyakorlatilag egy éves korom óta egyfolytában 2-3 macska a háznál. Szóval, szerintem érdemes erre odafigyelni. Boldog babavárást mindenkinek!
18 hetes km
Nálunk nem csinálják meg ezt a vizsgálatot, mivel nem kötelező szűrés. Azt mondta a doki, hogy mivel 6 éve van macskám biztos, hogy átestem már rajta, és tök felesleges. Ha fizetek érte, akkor sem írnak beutalót. Köszi!!!
Azt mondta még, hogy az uh-n látszana. Azért hozzátenném, hogy most vagyok 26 hetes és 18 hetes uh eredménye miatt kellett felmennem a SOTE-ra.
Sziasztok,
SOTE II. női klinikán voltam a 24. hetes vérvételen, épp most jöttem haza. Az orvosom (aki ezen a klinikán dolgozik) kért toxoplazma vizsgálatot is, amit a laboros asszisztenstől tudtam meg, h fizetős. Mivel régóta várunk erre a Babára, nem mertem kockáztatni, így kértem a vizsgálatot. Másik épület, sárga csekk, posta, nyomtatvány kitöltés, vér leadása, mindez 4.500,- Ft. Nagyon meglepett, így próbálom nyomozni mióta és miért kell ezért fizetni... Ami érdekes, h a 12. heti vérvételen is nézték, akkor még a János kórházba mentem (helyileg oda tartozom) és ott nem kellett fizetnem. Azóta változott volna vmi, vagy oda nem jutott el a hír...? Nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!