Megcsináltassam és mikor a toxoplazmózis-ra a vérvizsgálatot? Dokinak kell szólni? Megcsináltattátok?
Figyelt kérdés
Még csak 6 hetes babás leszek,8 hét környékén megyek újra dokihoz.Vannak cicáim,szerintem már átestem rajta,de a biztonság kedvéért megcsináltatnám.2010. ápr. 29. 10:18
2/11 anonim válasza:
én 8 hetes voltam mikor először mentem a dokihoz. említettem neki hogy vannak kutyáink meg a szomszédban is macska (kertes ház) és ő automatikusan küldött erre a vizsgálatra.
szerintem említsd meg te is neki. valszínű átestél már te is a toxon, de ki tudja.
3/11 anonim válasza:
Nálunk nem kellett kérni, automatikusan elküldtek vérvételre, amiben ez a vizsgálat is szerepelt. említsd meg a dokinak a macskákat, mert nem mindenhol van rutinszerű vizsgálat!
4/11 anonim válasza:
Szia!
Nálunk nem csinálták automatice, én kértem. Minél hamarabb mész, annál jobb.
5/11 anonim válasza:
Én is kértem, nálunk nem csinálták volna automatikusan. Megállapították, hogy már átestem rajta. Szerintem csináltasd meg, a vérvételkor, amire úgyis kell menned, megnézik ezt is, semmi plusz macera nincs vele, viszont jobb a bizonyosság. Ha még nem estél át rajta, akkor tudni fogod, hogy mire figyelj. A cicákat akkor se kell száműzni! :-)
6/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Ha mondjuk terhesség alatt elkapja az ember ugye gyógyítható és nem árt a babának,ha kezelik?
2010. ápr. 29. 10:38
7/11 anonim válasza:
"Ha a terhesség során friss Toxoplasma fertőzés alakult ki, akkor a terhesség végéig Rovamycint kell szedni, ez a magzatok károsodását igen nagy biztonsággal megelőzi. A magzatok egyébként kb. 50 %-os eséllyel fertőződnek meg, de, ha az anyai fertőzést korán észlelik, akkor a magzati fertőződés esélye jóval alacsonyabb. Ha a magzatok fertőződtek is, az említett antibiotikum a kórokozó által kiváltott károsodást megelőzi. A magzatok fertőződésének vizsgálata egyébként magzatvíz mintából, vagy köldökzsinór vérből történhet, ez itthon is elérhető, ezért nem kell Franciaországig utazni, de még egyszer hangsúlyoznám, nem az a lényeg, hogy fertőződtek-e a babák, hanem, hogy a fertőzés okozott-e valamilyen károsodást náluk"
8/11 anonim válasza:
Szia!Nekem sem csinálták automatikusan, Én kértem a dokimtól. Nem biztos hogy átestél rajta!Nekem gyerek korom óta van cicám , még is az lett a vizsgálat eredménye, hogy nagyon is fogékony vagyok a fertőzésre. Minél hamarabb nézeted meg, annál jobb. Ha időben kiszűrik a friss fertőzést, akkor nincs gond, mert kapsz rá gyógyszert, amit legtöbbször a terhesség végéig szedni kell. Viszont ha nincs időben kezelve, akkor súlyos agyi rendellenességeket, vakságot is okozhat a babánál.
9/11 anonim válasza:
én elmentem babatervezés előtt rutinvizsgálatra a dokihoz, és azonnal küldött is toxóra meg citomegalovírusra. Utána megnézte az eredményt és akkor adott szabad utat.
10/11 anonim válasza:
Az hogy van cicád nem jelenti azt, hogy átestél rajta. Nekem kisgyerek korom óta vannak cicáim. Együtt aludtam velük és takarítottam utánuk és sajnos mégsem estem át még rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!