Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem lesz baja a babának, ha...

Nem lesz baja a babának, ha fogyok?

Figyelt kérdés

A 21. héten vagyunk. A 12. hétig nem híztam semmit, a 16.-ig 3-at, aztán a 19-ig még 3-at. Teljesen elkenődtem, hogy ilyen hirtelen jött fel a súly, mert úgy éreztem, nem változtattam semmin. 63 kilóról indultam, 165 centi vagyok. (Szóval nem vagyok vékony, de nagyon arányosan oszlik el, a védőnő is először 55 kilóra állította a mérleget, így nem volt feltűnő ez a plusz.)

Ezután azért elgondolkoztam, és még sokkal tudatosabban el kezdtem figyelni a kajára, és előző nap bedobozolom, mit eszek. Öt étkezésem van, plusz engedélyezek egy aprócska nasit, ha mégis megéheznék (általában délután szoktam).

Így egyáltalán nem vagyok éhes, de most meg fogytam 2 kilót. Igazából a súlytartás volt a célom, vagyis az, hogy ne hízzak ilyen hirtelen. Erre 1,5 alatt ment le ennyi, bár ugye volt miből... Most ezzel nem ártok a babának? :(

A tegnap menüm:

Reggeli: 2 szelet Vollkorn kenyér, vajkrém, sajt, paradicsom + 2dl tejeskávé

Tízórai: 2,5 dl zabkorpás "tejbedara" 90%-os étcsokival, aszalt gyümölcsökkel

Ebéd: Sült csirkecomb fele, párolt káposztával, egy szelet diétás gyümölcstorta (kókuszlisztből)

Uzsonna: kimaradt, mert annyira elteltem az ebéddel

Vacsora: A sült csirkecomb másik fele párolt káposztával és egy szelet torta, 2 kicsi narancs

Tegnap előtti:

Reggeli: ugyanaz, csak 1-1 szelet sonkát is ettem

Tízórai: 2,5 diétás túrógombóc (zabkorpával, zsírszegény túróval, tejföllel és nullkalóriás édesítővel)

Ebéd: gombapaprikás durumtésztával

Uzsonna: Kakaós chia puding (20 g magból) banánnal

Nasi: 2 dl 3:1-ben tejjel

Vacsora: 2 szelet Vollkorn kenyér, 1-1 szelet sonka, lapka sajt és kevés ketchup, egy kis marék aszalt gyümölcs, 2 kocka 90%-os étcsoki

Szerintetek?

2016. jan. 25. 09:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Így nem lesz semmi baja ha eszel rendesen. Én az elején fogytam 4 kilót a sok hányás és étvágytalanság miatt.
2016. jan. 25. 09:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Bár azért nem ártana figyelni a szénhidrátra is, arra szükség van. Én nem tudom miben mennyi van de úgyis kapsz még véleményt, hátha van akinek ebben több a tapasztalata, mint nekem.

1-es

2016. jan. 25. 09:58
 3/7 A kérdező kommentje:

Szerintem ebben van, mert a zabkorpában is sok van, a durumtésztában is, csak lassan szívódnak fel. A kókuszlisztben valóban nem nagyon van.

Köszi, várok még véleményeket!

2016. jan. 25. 10:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Én összesen 5 kilót híztam.Teljesen normális súllyal született a lányom.Ettem rendesen,nem diétáztam.Ne aggódj,ha rendesen eszel,akkor megkapja,amire szüksége van.
2016. jan. 25. 10:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Ennyitől nem lesz baja,nyugi,számára tartalékol a szervezet tápanyagot és tőled vonja el,de én nem méregetném ennyire mennyit eszem. Persze az jó,hogy odafigyelsz a mennyiségre,de ez nem a diéta ideje,hacsak nem veszélyeztet acterhességi diabétesz! Egyébként alkatfüggő is ki mennyit és mikor hízik terhesség alatt,van olyan,mint Te is,hogy hirtelen,egyszerre megy fel több,hyakran a pocak is hirtelen nő nagyot szakaszosan, növekedési ugrásokban,de ez nem jelenti azt,hogy sokat fogsz hízni a végére,szóval nem biztos,hogy az étkezésed miatt híztál. Viszont szerintem mindenképp lazíts a témát illetően,ne görcsölj,dobozolgass előre,azt és akkor egyél,mikor jól esik,persze azért ne határok nélkül. Én egyébként a rendszeres,de nem megeröltető mozgásra figyeltem jobban. Kellemes babavárást!!
2016. jan. 25. 10:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Utsó vagyok,bocsánat,azt akartam írni,hogy jó,hogy odafigyelsz a MINŐSÉGRE!Egyébkènt nem eszel keveset,de én többet ettem és nem étcsokit nassoltam és az 1. terhességem plusz 8,a 2.-at 7 kilóval zártam,utóbbinàl a végén fogytam is,talán a meleg nyàrnak is szerepe volt ebben,mégis nagyobb babàm lett,mint elsőre. Mindkettőnél már az első trimeszterben feljött 1,5-2 kg,legtöbb a másodikban és a 3.-ban már alig (1-1,5 kg) pedig a babák ebben az időszakban híznak a legintenzívebben. Mindkétszer akkora pocakom volt,mint 3 görögdinnye és a feljött kilók már szüléskor lejöttek rólam (az elsőnél egyel több is). Tehàt ahogy írtam,ez alkati is
2016. jan. 25. 10:28
 7/7 A kérdező kommentje:

Sajnos amikor azt ettem, ami jól esett, annak meg is volt az eredménye :( Gondoltam megpróbál idejében elkapni az irreális súlygyarapodást, ezzel most úgy néz ki, sikerült.

A dobozolás nem a méricskélés miatt jó, hanem mert így tudom, hogy az az ebéd, és kész. Persze, ha éhes maradok utána, akkor eszem, de nem szokott kelleni semmi. Tudom, hogy nem diéta, azért ettem tegnap is tortát vacsira :D

Szerencsés vagy, ha ennél többet ettél, és nem híztál, de látod, neked jóval kevesebb jött fel már eddig is, mint nekem. Bár gondolom, hasonlítgatni nem nagyon van értelme :)

A mozgás megvolt idáig is, mert minden nap sétálunk a kutyusommal fél-egy órát (attól függ, hány fok van), hetente egyszer megyek pilatesre, meg ha eszembe jut, itthon is tornázom. Bár inkább a sétát választom... :D

2016. jan. 25. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!