Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj az ha fogyok? Lehet baja...

Baj az ha fogyok? Lehet baja a babának? Eszek csak már nem úgy mint azelőtt.

Figyelt kérdés
22 hetesek vagyunk és összesen 8 kg jött rám és próbáltam kerülni a kevésbé egészséges (pl. chips, csoki stb.) ill kerülendő nagyon zsíros ételeket, helyettük inkább gyümölcsöt ettem és lám lement 2 kg. Mindez 2 hét alatt.
2008. szept. 29. 12:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Fogyókúrába nem szabad kezdeni a terhesség alatt, de amit te csináltál, az nem fogyókúra, hanem egészséges táplálkozás. Lényegében ahogy elhagytad a szénhidrátdús ételeket, leadtál egy kicsit. De ez nem zsír volt, hanem víz szerintem.

Amúgy 22 hetesen 8 kg szerintem egy kicsit sok.

Én 23 hetes vagyok, de eddig csak feleennyit híztam, holott én mindent eszek, amit megkívánok.

Ha egészségesen táplálkozol, azzal nem ártasz a kicsinek.

2008. szept. 29. 12:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia! Ha csak tényleg a nasit, meg a zsíros ételeket kerülöd, de egyébként változatosan eszel, semmi baja nem lesz a babádnak. Még akkor sem, ha fogysz egy picit. De a fogyás úgyis csak átmeneti, de az biztos, hogy nem fogsz annyit hízni. A 8 kg úgyis sok volt egy picit... Egyébként ügyes vagy, hogy tudsz "uralkodni magadon" és nem nasizol.

Üdv: egy dietetikus anyuka

2008. szept. 29. 12:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Pontosan azért váltottam mert ez nagyon sok volt és bár nem látszik rajtam mert nagyon vékony voltam így a babának is jó lesz. Nekem már az is elég, hogy egészségesebb a babának így jobb lesz nekem is és talán példát tudok mutatni. A poén, hogy a túró rudin kívül azelőtt nem rajongtam semmiért, de ahogy kismama lettem le sem lehetett lőni ha megláttam a chips-et, csokikat vagy bármilyen nasit. Nem nehéz megállni mert fejben eldőlt, hogy ez így nem jó, és szerintem ez a fontos lépések alapja.
2008. szept. 29. 12:48
 4/5 A kérdező kommentje:

Szóval köszönöm nektek a gyors választ.

Boldog babavárást!!!

2008. szept. 29. 12:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem pl. az orvosom rögtön a 0. uh-n azzal kezdte, h. diétázzak, pedig nem vagyok annyira túlsúlyos, van rajtam felesleg, de nem olyan sok. Szinte csak zöldséget, gyümölcsöt és száraz húst ehetek. Azt mondta, ha ezt betartom, a babának meglesz minden, ami kell és én pedig nem fogok elhízni, nem leszek cukros, magas vérnyomásos.

Szóval, ha attól fogytál, h. elhagytad a nasit, az nem baj, sőt még jó is, mert az a 8 kg tényleg sok.

Boldog babavárást!

2008. szept. 29. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!