Terhes lettem, és félek tőle most mit csináljak?
Hat. A betegsegrol az orvosod tud nyilatkozni. Van aki milliokat orokol van aki ezt :D
Sok hasznos infot nem fogsz kapni. Beszelj orvossal aztan dontsetek h megtartjatok vagy sem. Mas opcio mar nincs...
Az ilyesmi miatt nem kell izgatnod magad. Nagyon sokan szülnek különböző fokú szembetegséggel. De mindenképp beszélj az orvosoddal. Ha olyan a betegség akkor császároznak, mert nem akarják terhelni az anya szemét.
Az öröklődés is nagy lutri. 50-50%, hogy örökli, szóval szintén kár aggódni. Mint írtam sokan szülnek beteg szemmel, és sokuknak a gyerekének a szemének nem lesz semmi baja.
Leírok valamit... a gyermekem apjának családjában van egy ismétlődő fogyatékosság (hallássérülés), egyértelműen genetikai. A család egy részénél jelen van, másoknál nincs. (Kb. fele-fel arányban).
Amikor babát terveztünk, felmerült, hogy elmenjünk genetikai vizsgálatra, de úgy voltam vele, hogy mondanak egy százalékos arányt, aztán vagy bejön, vagy nem... felkészültünk rá, hogy a gyermekünk esetleg hallássérült lesz, de nem ebből indultunk ki. Úgy voltunk vele, hogy majd ha már tudjuk, mi a helyzet, aszerint viszonyulunk hozzá.
Megszületett a lányunk, tökéletes hallással. Viszont autista (magasan funkcionáló, Aspergeres). Hallássérülésre "készültünk", helyette egy egészen más "problémával" kellett szembesülnünk, ami egyáltalán nem volt jelen a családi kórtörténetben!
Most már úgy vagyok vele, hogy soha nem lehet előre tudni, hogy mivel kell szembenéznünk, ezért felesleges is aggódni miatta. Amikor ott van a kész helyzet, akkor érdemes vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!