Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes lettem, most mit tegyek?

Terhes lettem, most mit tegyek?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok egyetemre jàrok. A pàrom 25 ő is tanul meg. Nem vagyunk bulizósak, de azért szeretünk eljàrni szórakozni. A párom szeretné ha megtartanánk, ők jó anyagi körülmények között élnek. Én nem vagyok biztos benne, mert ez egy nehéz iskola, és túl sokat tanultam ahoz, hogy most csak így otthagyjam. Gyerek mellett meg nem egyszerű tanulni, és dolgozni. Ti mit csinàlnàtok?
2016. jan. 17. 07:50
 1/10 anonim ***** válasza:
64%
halasztanék. Teljesen mindegy felelosek.vagytok e a dologban vagy sem, eleg idosek vagytok hozza hogy vallaljatok a gyermeketek, hogy ez nehezsegekkel es lemondassal jar, hat ez van..Semmi sem tortenik ok nelkul. Sok oromot es kitartast kivanok
2016. jan. 17. 08:02
 2/10 anonim válasza:
90%
Szerintem ezt közösen kell eldöntenetek a pároddal. Ha nem szeretnél még gyereket akkor vetesd el de az nagyon fájdalmas és lehetséges hogy a jövöben már nem lehetsz többé terhes. Nagyon meg kell fontolni a dolgot. Egy gyerek nagy felelösséggel jár.
2016. jan. 17. 08:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt beszéld át a pároddal, esetleg a szüleitekkel, a támogatás miatt.

Pl. az én párom abortusz ellenes. Ha elvetetném a kicsit, elhagyna. Nem zsarolásból, csak ő nem tudná elviselni.

Mindenképp el kell döntened, te mit akarsz. Terhesen még járható, vizsgázhatsz. Utána halasztanod kell. Fél évet vagy egy évet. Beszélj az egyetemmel, milyen támogatási lehetőségek vannak. Beszélj a szüleiddel, ők is biztosan melletted állnak majd.

2016. jan. 17. 08:29
 4/10 anonim ***** válasza:
95%

21 évesen szültem és fél éves volt a fiam amikor elkezdtem az egyetemet levelező szakon.

Nem egy könnyű szak, az egyetem azon karán a legnehezebb szak.

Ha van segítséged akkor sem lesz könnyű de van kiért csinálni. Számíts rá mondjuk hogy karácsonyod az első években nem lesz, de ha szorgalmasan tanulsz egész félévben akkor nem fogsz megbolondulni a vizsgaidőszakban.

Én mindig azzal nyugtatom magam mikor kiborulok hogy a fiamért kell végigcsinálni!

Most májusban lesz az államvizsgám

2016. jan. 17. 09:08
 5/10 anonim ***** válasza:
35%

2es ... Az abortusz nem faj, rovid altatasban vegzik es ma mar nagyon ovatosan csinaljak szal siman tehes lehet utana amikor akar

Kerdezo...uljetek le es beszeljetek at h ki mit szeretne a jovore nezve ha abba belefer a gyerek akkor maradjon de ha nem akkor ne ... Nem tolunk kell ezt kerdezni mert nem mi vagyunk a helyedben es nem a mi felelossegunk ...

Szemelyes velemenyem ebben az esetben az aburtusz ...

Miert ? Mert meg nincsenek meg azok a feltetelek amik egy gyerekvallalshoz kellenek

2016. jan. 17. 09:11
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
mondjuk a baratnomnek 10 eve volt abortusza es csak lombikkal jott ossze nekik a baba. es ketlem hogy azota valtozott volna a magyar modszer e tekintetben...akarhogy is nezzuk a legjobb a jovobeni teherbeesesre nezve ha nem esunk at abortuszon. eros kijelentes hogy nem jelent kockazatot. mas kerdes hogy neha elkerulhetetlen.
2016. jan. 17. 09:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Vajon milyen lenne a kapcsolatotok akkor, ha elvetetnéd a gyereket, akit ő szeretne megtartani? Nem csodálkoznék, ha elhagyna. Az egyetemet meg nem kell otthagyni, lehet halasztani és gyerek mellett csinálni. Egyik ismerősöm orvosi egyetem mellett szült gyereket, simán elvégezte. Persze, nem volt egyszerű, az biztos, de meg lehet csinálni.
2016. jan. 17. 11:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Jaja nem fájdalmas az abortusz persze ... én 1 éve vagyok ki miatta lelkileg teljesen.
2016. jan. 17. 15:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekünk is véletlen baba, de nem lett volna szívem elvetetni. Nem tudom miért, akkor még nem kötődtem hozzá úgy mint most és párom se akarta a babát, mégsem tudtam megtenni. Úgy éreztem nincs jogom megölni őt, pedig nem vagyok abortusz ellenes. Most már párom is örül a babának velem együtt, úgy érzem jól döntöttem. Azt csak te tudhatod, hogy tudsz elszámolni a lelkiismereteddel, van aki könnyen túlteszi magát rajta, van akit élete végéig kísért.
2016. jan. 17. 16:44
 10/10 anonim ***** válasza:

20 voltam mikor terhes lettem,ès főisklàs,a pàrom szintèn. Megtartottuk,ès nem bàntuk meg,àprilis vègèn született addig befejeztem a 2.èvet,szeptembertől folytattuk a sulit,pàrom dolgozott is.

Ùgy vagyok Vele,hogy egy felnőtt ember aki felelőssègteljes nem veteti el csak mert kènyelmetlen,nehezebb

.

2016. jan. 18. 05:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!