Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális vagyok? Szívből...

Normális vagyok? Szívből örülök a gyereknek, pedig tudom, hogy egyedül fogom felnevelni.

Figyelt kérdés
5 hetes kismama vagyok, van már egy 7 éves lányom, akit egyedül nevelek. A második diplomámat szerzem, nincsenek anyagi gondjaink, minden a legnagyobb rendben. A jelenlegi kapcsolatom nem valami jó, annak ellenére hogy több mint 4 éves. Elfogadta a babát, de hallani se akarok róla, hogy odaköltözzek hozzá, nem tenne jót se nekem, se a babának. Együtt maradok vele, csak külön nevelem. Mit gondoltok?
2016. jan. 11. 17:40
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Azon vagyok képzeld. A kislányom is egy rendkívül kiegyensúlyozott, okos, boldog gyerek. Semmi baj nincs vele, mindenki csak ámul, hogy milyen szépen nevelem. A lányom és a születendő gyermekem az, aki értelmet ad az életemnek.
2016. jan. 14. 11:33
 12/16 anonim ***** válasza:
Na és a születendő gyereknek hogy fogod megmagyarazni, hogy apa miért nem el veletek?
2016. jan. 14. 13:58
 13/16 A kérdező kommentje:
Aki ebbe születik bele, annak nem kell magyarázkodni, mert neki ez lesz a természetes. A lányom nagyon pici volt, mikor szétmentünk az apjával. Mostmár 7 éves okos nagylány, soha nem kérdezte meg, hogy miért nem élünk apával. Fenntartunk egy normális viszonyt, akkor találkoznak amikor csak akarnak. Működhet így is, amint azt a mellékelt ábra mutatja.
2016. jan. 14. 21:26
 14/16 anonim ***** válasza:
Tehát szerinted a "szetmentunk az apjával" és az "együtt maradok vele, csak külön nevekem", az ugyanaz. Ok, nincs több hozzafuzni valóm.
2016. jan. 14. 21:57
 15/16 A kérdező kommentje:
Nyilván nem ugyanaz, de szerintem felesleges ítélkezni, legfőképp úgy, hogy nem tudni kinek milyen háttere van. Akinek nem tetszik ez a felállás, aszerint mit kellene tennem? Vetessem el a gyereket? (hallani se akarok róla) Éljünk együtt, mintha minden rendben lenne, aztán egyszer majdcsak robban egy akkora bomba, hogy akkor aztán tényleg gáz lesz? Vagy menjek a világ másik végére? Mégis mi a jó megoldás? Elhiszem, hogy másnak az a legegyszerűbb megoldás, hogy elveteti a gyereket és akkor nincs mit gondolkodni, de megvan a véleményem az ilyenről (speciális helyzeteket kivéve persze). Nem indokolt az, hogy ez a gyerek ne szülessen meg, mert igenis jó esélye van boldog, teljes életet élni, ahol mindenki szereti és örömmel várja. Annyi a baj, hogy nem a klasszikus családmodellbe. Hát Istenem....aki abba szül, az se biztos, hogy úgy marad.....
2016. jan. 15. 11:41
 16/16 A kérdező kommentje:
Ha még olvassa valaki.... egy hónappal a kérdés kiírása után odaköltöztem a páromhoz, azóta osszehazasodtunk, a fiunk 2 éves és minden a legnagyobb rendben. Fogalmam sincs, hogy gondolhattam ekkora hülyeséget, hogy külön nevelem.
2018. aug. 16. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!