Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális vagyok? Szívből...

Normális vagyok? Szívből örülök a gyereknek, pedig tudom, hogy egyedül fogom felnevelni.

Figyelt kérdés
5 hetes kismama vagyok, van már egy 7 éves lányom, akit egyedül nevelek. A második diplomámat szerzem, nincsenek anyagi gondjaink, minden a legnagyobb rendben. A jelenlegi kapcsolatom nem valami jó, annak ellenére hogy több mint 4 éves. Elfogadta a babát, de hallani se akarok róla, hogy odaköltözzek hozzá, nem tenne jót se nekem, se a babának. Együtt maradok vele, csak külön nevelem. Mit gondoltok?
2016. jan. 11. 17:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
54%
Nos, épeszű ember tudatosan nem akar egyedülálló szülő lenni és az se teljesen normális, aki egy rossz kapcsolatba szül. Erre már csak hab a tortán, hogy az elso gyerek apjával se működött a kapcsolat. Azt gondolom, hogy nem vagy valami felelősségteljes. De a te dolgod.
2016. jan. 11. 18:00
 2/16 anonim ***** válasza:
47%

Igen, normális vagy :) Egy gyermek áldás és nagy boldogság. Bár nem tudom mennyire lehet nehéz egyedül felnevelni őket, biztos nem könnyű, de ha érzed magadban az erőt akkor úgy lesz jó, ahogyan te jónak látod :)

Gratulálok a babához!

5 hetes km

2016. jan. 11. 18:22
 3/16 anonim ***** válasza:
78%

Normális vagy, örülj a babának tényleg, biztos menni fog egyedül is.

Viszont azt az egyet nem értem, hogy miért vagy a baba apjával, és főleg miért tervezed, hogy vele maradsz? Mi a jó ebben a helyzetben? Kényelmi szempont, hogy ja, néha összejöttök egyet kiélni az ösztönöket? Mert ha az ember nem szereti a másikat, akkor ez csak ösztön... persze, ilyen is van, értem én, csak fura.

Maradi vagyok, a szerelmi házasságokra esküszöm, meg arra, hogy amit lehet javítsunk meg, amit nem lehet (mert már nem akarjuk), akkor ne szenvedjünk vele...

2016. jan. 11. 19:30
 4/16 anonim ***** válasza:

gyt-re se leszel jogosult?

amúgy természetes érzés egy gyermek igazi boldogság egy igazi anyának.

csak pont a gyermek már most sokat fizet érte...nem lesz normális csaádja, apja, apa mintája, családmintája, nem minden a jelenlegi stabil anyagi háttér..

dehát születtek már rosszabb helyekre is gyermekek, mégis boldogak :)

2016. jan. 11. 22:37
 5/16 A kérdező kommentje:
Dehogynem. Együtt maradunk apukájával, ahogy eddig is voltunk, csak nem költözünk össze. Egy városban lakunk, nem messze egymástól. Sokat leszünk apánál, csak nem adom fel a lakásomat, ahogy párom sem az övét. De szó sincs róla hogy ne szeretnénk egymást, csak a béke érdekében jobb a külön háztartás, nekem ez vált be. Már 5 éve együtt vagyunk.
2016. jan. 11. 23:44
 6/16 A kérdező kommentje:
Gyakorlatilag semmivel sem lesz rosszabb, mint annak akinek a férje kamionos vagy külföldön dolgozik. Sőt, annál sokkal jobb lesz.
2016. jan. 12. 00:09
 7/16 anonim ***** válasza:

Márpedig valamiért kétely van benned... feltettél egy kérdést, mert megerősítésre volt szükséged.

"Normális vagyok? Mit gondoltok?" - kérdezed idegenektől. Ha boldog vagy ebben a helyzetben és állapotban, akkor most mi ez a megingás?

Ha nektek bejön a különélés (bár kihangsúlyoztad, hogy "kapcsolatom nem valami jó", ez is elég beszédes ám...), akkor az a lényeg. Mondd ki magadnak, igen, normális vagyok. S ennyi. Ha nem jön be mégsem, akkor meg ne bizonygasd, hogy márpedig hű de jó, hanem lépj, változtass, ne csapd be magad.

Akárhogy is lesz, jó egészséget kívánok!

2016. jan. 12. 08:13
 8/16 anonim ***** válasza:
44%
Ez nem normális dolog. Ez nem egy család. Szerinted ez jó a gyerekeknek? Nem szereted a párodat, az a baj. Meg is őrülnék, ha a férjem elköltözne.
2016. jan. 12. 22:01
 9/16 A kérdező kommentje:
Annyira könnyű ítéletet mondani mások felett és kijelenti, hogy "nem szereted a párodat".... a kapcsolatom nem azért nem jó, mert nem szeretjük egymást, csupán az együttéléssel vannak nehézségeink. És nem egymással van bajunk, csak neki van 2 gyereke, akiket egyedül nevel, nekem is van egy, akit szintén egyedül nevelek és mivel az ő gyerekei kamaszok, így túl sok a konfliktus. Nem a párommal, inkább a gyerekekkel. Tudom magamról azt, hogy ha ott élnék, sokat idegeskednék, ami szerintem nem tenne jót a babának se, a lányomnak se és nekem se. Sőt, a kapcsolatomnak se. Úgyhogy kedves utolsó, szó sincs ilyenről, hogy ne szeretném a páromat. Azt a nézetet vallom, hogy inkább nőjön fel a gyerek békességben, mint egy családnak álcázott egyesülésben, ahol nincs más csak veszekedés.
2016. jan. 14. 11:02
 10/16 anonim ***** válasza:
50%

szóval szülsz magadnak a magad örömére még egy gyermeket.

tégy róla akkor, hogy a gyerek is boldog legyen.

2016. jan. 14. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!